مقالههای علمی پیشرفتهتر دسته بندی مربوط به خود را دارند. اما مقالههای مربوط به دبیرستان یا دانشگاه ساختار پنج پاراگرافی برایشان ساختاری استاندارد است.
- پاراگراف اول: مقدمه
- پاراگراف دوم: متن اول
- پاراگراف سوم: متن دوم
- پاراگراف چهارم: متن سوم
- پاراگراف پنجم: نتیجهگیری
تقریبا این یک ساختار یا فرمول کلی برای نوشتن مقاله انگلیسی است و به نویسندگان مقاله کم بسیاری در نوشتن میکند.
مقدمه:
قبل اینکه عبارت ابتدایی خود را شروع کنید، باید از عبارات جذاب و موثر استفاده کنید تا توجه خواننده را جلب کنید و خواننده به خواندن ادامه مقاله رقبت پیدا کند. برای این مسئله باید از نقل قولهای مرتبط مانند: کسی چه میداند و یا آمار تعجب آور مثل: سه پزشک از هر چهار پزشک گزارش داد ... استفاده کنید.
پس از مقدمه شما باید چکیده کوتاهی هم بنویسید که یک پیش نمایش از نمونههایی که در مقالهتان به کار بردید ارائه دهد. بدین ترتیب، خواننده هم متوجه میشود در ادامه منتظر چه چیزهایی باشد هم به درک بهتری از مقاله میرسد. نهایتا نوع نوشته آخرین جمله باید خواننده را به طور یکپارچه به پاراگراف اول برساند. به این صورت میتوانیم مقدمه را با سه یا چهار جمله بنویسیم. اگر مقدمه طولانی بود بیاد کوتاه و ویرایش شود.
چون مقدمه نخستین پاراگراف مقاله است باید بهترین برداشت را در همان ابتدا به خواننده بدهد. مقدمه این ایده را میدهد که نویسنده د رمورد چه چیزی میخواهد صحبت کند و هم اینکه نشان میدهد چطور میخواهید در مورد آن صحبت کنید.
از جملات معلوم که در آنها فاعل انجام دهنده کار است، جملاتی قویتر و جدابتر از جملات مجهول برای جلب نظر خواننده میباشد. مثلا به جای اینکه بگوییم به او نمره 86 درصد داده شد، بهتر است بگوییم او نمره 85 درصد را گرفت. از ضمایر اول شخص مانند من و برای من پرهیز کنید مگر اینکه مقاله جنبه روایت شخصی داشته باشد. بهتر است کلیتر به مقاله بپردازید.
پاراگرافهای متن
پاراگرافهایی که در وسط مقاله به کار میرود به عنوان پارارگافهای متن شناخته میشوند. هدف از این پاراگرافها پرداختن به مثالهایی است که در مقدمه وجود داشته است. در نخستین پاراگراف متن باید محکمترین استدلال خود و یا مهمترین مثالهای خود را به کار ببرید. جمله اول پاراگراف باید جمله موضوعی پاراگراف باشد که مستقیما به نمونههای اشاره شده در مقدمه مرتبط شود. پاراگراف باید به خواننده توضیح دهد که مثال چیست و یا کیست و چرا چنین مثالی اعتبار و ارزش دارد. معروفترین مثالها هم نیاز به توضیح و تشریح دارند. باید توضیح داده شود که چرا این مثال با مطلب شما در ارتباط است.
جملهای که در ابتدا به کار میرود که همان جمله اصلی در پاراگراف اسن باید دارای بخشهای مجزا و جدا از هم باشد. باید موضوع مشترکی را یافت تا پاراگرافهای متن به هم مرتبط شوند. مثلا اگر در پاراگراف اول از کلمه اولین استفاده کردین در پاراگراف دوم از کلمه دومین و یا از کلمه از یک سو و یا از سوی دیگر استفاده نمود.
مثالها و توضیحات مربوط آن باید مرتبط با مقدمه باشد. خلاصهنویسی درباره مثال مورد نظر شما آن هم در چند خط کار مشکلی است.
شما ممکن است متوجه شوید با اینکه پاراگراف بالا با مطالب مربوطهاش بسیار هم سو و هم راستا است اما یک استثنا وجود دارد و آن چند کلمه اول است. این کلمات را اصطلاحا کلمات ربطی میگویند شامل علاوه بر این، به علاوه، از سوی دیگر و .. میباشد و نشان دهندۀ یک متن خوب و مناسب است.
کلمات ربط به خواننده نشان خواهد داد که در کجا یک بخش به اتمام میرسد و بخش دیگری شروع میشود. کلمات ربط خواننده را از یک بخش به بخش دیگری هدایت میکند.
نتیجهگیری:
پاراگراف نتیجهگیری در انتهای مقاله میآید. نتیجهگیری را میتوان مقدمه دوم دانست چون ویژگیهای مشترک زیادی دارند. برای نتیجهگیری 4 جمله کافیاست. در صورت درست نوشتن آن باعث تقویت مقاله میشود. یم نتیجهگیری خوب و درست با عباراتی چون: در نتیجه، در پایان، و.. بیان میشود و آنچه در مقدمه به صورت جداب بیان شده میپردازد. علاوه بر اینکه در پاراگراف متن از انواع کلمات استفاده میکنید باید تعدادی از کلمات اصلی که در مقدمه به کار رفته را نیز در پاراگراف متن هم مجدد به کار گیرد که این کار باعث تقویت استدلال شما میشود.
با اینکه نتیجهگیری مشابه مقدمه است اما نباید عینا تکرار شود بلکه بیاد از کلمات جدیدتری هم در بیان ان استفاده شود از این بخش باید برای نشان دادن مهارت بالای خود به عنوان نویسنده بهره برد.
در اخر بعد از انجام تمام این کارها باید یک بیانیه جهانی یا یک فراخوان برای اقدام و انجام آن به کار رود تا خواننده متوجه شود که مقاله به پایان رسیده است.
ساختار کلی یک مقاله پنج پاراگرافی:
- - پاراگراف مقدمه (عبارت جذاب، بیانیه مقدمه، پیش نمایشی از سه موضوعی که در پاراگرافهای متن در موردش صحبت خواهید کرد)
- - اولین پاراگراف متن(جمله اصلی که به موضوع اول پرداخته و با عبارات و جملاتی انتقالی شروع میشود، استفاده از جزئیات و مثالها، توضیح و شرح این که این مثالها حرف شما را تثبیت میکند)
- - پاراگراف دوم متن(جمله اصلی که موضوع مربوط به مقاله پرداخته و این پاراگرافم با عبارات انتقالی شروع میشود و شرح این که این مثالها حرف شما را تثبیت میکند)
- - پاراگراف سوم متن (جمله اصلی که موضوع مربوط به مقاله پرداخته و این پاراگرافم با عبارات انتقالی شروع میشود و شرح این که این مثالها حرف شما را تثبیت میکند)
- - پاراگراف نتیجهگیری(به کار بردن عبارات نتیجهگیری، تکرار مقدمه، تکرار موضوع اصلی و جزدیات آنها، بیانیههای جهانی و یا در خواستی برای اقدام)