دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / موفقیت / مهارت های ارتباطی /

آشنایی با آداب معاشرت در مهمانی 

یکشنبه، 27 تیر 1400
جالب است بدانید که هر میهمانی دادن و یا میهمانی رفتن اداب خاص خود را دارد باید یادبگیرید که موقع غذا خوردن و قرار ملاقات با افراد مهم بتوانید اداب معاشرت مهمانی را رعایت کنید این کار هم وجه شخصیتی شما را در اذعان عمومی بالا میبرد و هم با رعایت اداب میتوانید اعتماد بنفس خویش را بازیابی کنید.

چگونه میزبان خوبی باشیم تا به مهمان هایمان خوش بگذرد

میزبان بودن یک کار سهل ممتنع است، یعنی در عین سادگی، سخت است. با این همه لازم نیست دست و پای تان را گم کنید یا هول شوید. اگر برای نخستین بار یا حتی چندمین بار میزبان تعداد زیادی مهمان هستید کافی است به توصیه های زیر عمل کنید تا هم به خودتان و هم به مهمانان تان خوش بگذرد.

1. درست برنامه ریزی کنید

اگر در تدارک یک مهمانی بزرگ و شلوغ هستید حتما یک لیست دقیق از نام و تعداد مهمانان تهیه کنید تا کسی از قلم نیفتد. برخی افراد این توانایی را دارند که در هر شرایطی مهمانی شان را برگزار کنند و حتی اگر قرار باشد مهمان ها را به پیک نیک ببرند بارش برف و باران هم خللی در برنامه های شان ایجاد نمی کند. همه چیز را قبل از آمدن مهمان ها آماده کنید. غذا را درست کنید، میز را بچینید، خانه را مرتب کنید و قبل از این که مهمان ها از راه برسند همه چیز را چک کنید. به این ترتیب با خیال راحت و آرامش خیال منتظر مهمان ها و شروع مهمانی می مانید.

2. با احترام دعوت کنید

وقتی قرار است میزبان باشید و مهمان دعوت کنید باید با احترام و کاملا روشن و مشخص تاریخ، ساعت، زمان و مکان و این که کس دیگری هم میزبان هست یا نه را به مهمانان تان اعلام کنید. از پاسخ مهمان ها مطمئن شوید که آیا دعوت تان را رد یا قبول کنند. اگر هم تم خاصی برای مهمانی در نظر گرفته اید حتما به مهمانان اعلام کنید.

3. از مهمانانتان استقبال کنید

مهم ترین وظیفه ی یک میزبان خوب این است که کاری کند مهمان احساس راحتی کند و احساس کند مورد استقبال قرار گرفته است.

  • با شوق با آنها سلام و علیک کنید.
  • درصورتی که با همسرتان از مهمانان پذیرایی می کنید وجود تنها یکی از شما جلوی در برای استقبال از مهمانان کافی است.
  • سلام و احوالپرسی صحیح و مناسب یکی از ملزومات اداب رابطه اجتماعی است. اولین برخورد آدم ها با یکدیگر باید با رعایت دو اصل زیر همراه باشد:- شما باید دست طرف مقابل را سریع فشرده و رها کنید. هیچوقت دست مخاطب را برای مدت طولانی در دست نگیرید برای این که با این کار، حریم خصوصی افراد را نقض می کنید. با دست روی شانه طرف مقابل زدن هم در این زمانه چندان مناسب نیست و یک رفتار نخ نما و کهنه بشمار می رود.
  • مردها بهتر است در مقابل خانم ها قدری به جلو خم شده و خيلي کم و کوچک حالت تعظیم بخود بگیرند.
  • وقت شناسی یکی از اصول نخست اداب درست معاشرت به شمار می رود. شما باید همیشه سر وقت یا حتی چند دقیقه زودتر در محل قرار حاضر شوید. درصورتی که بنا به هر علتی، دیر به قرار ملاقات رسیدید، حتماً برای تأخیر خویش معذرت خواهی کنید.
  • لباس مناسب به تن داشتن باعث افزایش اعتماد به نفس هم می شود. لزوما نباید لباس هایتان گران قیمت باشد، همین که مرتب و تمیز و اتوکشیده باشند کافی است. به عنوان نمونه ، برای مردان مهم است که همیشه کفش های واکس خورده و کت یا پیراهن اتوکشیده داشته باشند.

4. انعطاف پذیر و خوشرو باشید

یکی از مهم ترین ارکان آداب معاشرت مهمانی برای میزبان خوشرویی، مهربانی و برخورد گرم اوست. ممکن است یکی از غذاهای آن طور که انتظار داشته اید باب میل تان از آب در نیامده باشد، یکی از مهمان ها سر زده یک دوست همراه خودش آورده باشد، یا دسر خراب شده باشد. اصلا هول نشوید و اخم نکنید. از نظر آداب معاشرت مهمانی، یک میزبان بد اخم و ترشرو اصول و ادب را زیر پا می گذارد.

5. آرامش خویش را حفظ کنید

حال و هوای شما تعيين کننده ی حال و هوای مهمانی تان است. چند دقیقه پیش از رسیدن مهمان ها را صرف آرام کردن خویش کنید وهر اتفاقی هم که افتاد هیچوقت اجازه ندهید مهمانانتان فکر کنند شما کلافه و ناراحت هستید. این حالت شما استرس و ناراحتی را به آنها هم منتقل می کند.

چگونه مهمان خوبی باشیم تا مهمانی خوش بگذرد

مهمان خوب بودن هم یک هنر است. مهمان خوب در یک مجلس مهمانی می درخشد. اما چگونه مهمان خوبی باشیم تا هم مهمانی خوش بگذرد و هم میزبان از دعوت ما پشیمان نشود.

1. سر موقع در مهمانی حاضر شوید

وقت شناسی و سر موقع در محل قرار حاضر شدن میان مردمان کشورهای مختلف معانی متفاوتی دارد. اما اگر جایی مهمان هستید یکی از مهم ترین آداب معاشرت مهمانی این است که نهایتا ۱۵ دقیقه دیرتر از زمانی که میزبان منتظر شماست به محل مهمانی برسید. به هیچ وجه زودتر از زمانی که میزبان منتظر شماست در منزل میزبان حاضر نشوید. اگر هم تاخیر دارید حتما به میزبان اطلاع دهید تا نگران نشود

2. مناسب میهمانی لباس بپوشید

یکی از مواردی که در شخصیت افراد موثر است نحوه لباس پوشیدن آنهاست. سعی کنید وقتی به میهمانی می روید بوی خوش بدهید و لباس آراسته و تمیز بپوشید، این کار شما احترامی که برای میزبان قائل هستید را نشان می دهد.

3. محل نشستن در مهمانی

اما زمان شروع مهمانی، وقتی که وارد منزل میزبان شدید ، بهتره از میزبان بپرسید که کجا بشینم چون میزبان به وضعیت خونه ی خودش آگاه تره، ممکنه برنامه ریزی کرده باشه ، اینکه ما سرخود، هر جایی نشینیم و از میزبان بپرسیم کجا میتونم بشینم خیلی حرفه ای تره نسبت به این که شما یه جایی بنشینید و بعد میزبان مجبور بشه جای شما رو عوض کنه.

4. انتقاد نکنید

اما مورد بعدی اینکه وقتی مهمان هستید به هیچ وجه از چیزی انتقاد نکنید. یعنی شما فقط می تونید از همه چیز تعریف کنید البته منظورمون چاپلوسی نیست اما سعی کنید از بیشتر نکات مثبتی که توی مهمونی می بینید حتما تعریف کنید. اما انتقاد کردن از مزه ی غذا ، دیزاینش ، چیدمان منزل یا هر چیز دیگه ای خارج از ادب و آداب معاشرت به حساب میاد.

5. در مهمانی در مورد دیگران، بیماری یا خبرهای بد صحبت نکنید

آداب معاشرت مهمانی یعنی این که زمانی که به مهمانی دعوت می شوید در مورد دکور و وسایل منزل میزبان، افرادی که در مهمانی حاضر نیستند، موضوعات ناراحت کننده مثل بیماری یا اخبار بد صحبت نکنید. مهمانی زمانی برای خوشگذرانی است و با این گونه صحبت ها اوقات سایرین را مکدر نکنید. به جای آن در مورد بچه ها، موفقیت هایشان، مسافرت، کتاب هایی که خوانده اید، فیلم هایی که دیده اید، نتیجه مسابقات ورزشی و … صحبت کنید.

6. سرو غذا در مهمانی

  • برای سرو غذا در مهمانی ابتدا منتظر بمانید تا میزبان سر میز حاضر شود و قاشقش را بردارد و بعد شروع به خوردن غذا کنید.
  • قبل از اینکه سر میز بنشینید، تلفن همراهتان را خاموش کنید. وقتی که در جمع حضور دارید، مودبانه نیست با تلفن تان صحبت کنید یا پیام بفرستید.
  • هیچوقت با دهان پر صحبت نکنید. این کار چندش آور است. حتی اگر کسی از شما سؤالی پرسید، اول غذای تان را قورت دهید و بعد پاسخ دهید.
  • قبل از اینکه به غذای تان نمک، فلفل یا هر طعم دهنده ی دیگری اضافه کنید، اول غذا را بچشید. اگر این کار را نکنید، ممکن است میزبان از این کار شما دلگیر شود.
  • قبل از اینکه شروع به غذا خوردن کنید، همه ی غذا را تکه تکه نکنید، یا تمام خورشت را به برنج اضافه نکنید، هر بار یک یا دو تکه را جدا کنید، یا یک یا دو قاشق خورشت روی برنج تان بریزید. هیچوقت غذای تان را فوت نکنید. اگر غذا خیلی داغ است، یکی-دو دقیقه صبر کنید تا سرد شود.
  • بعضی از غذاها باید با دست خورده شوند. در چنین مواقعی منتظر باشید اول میزبان شروع کند.
  • از هر چیزی که روی میز قرار دارد، یک یا دو لقمه امتحان کنید، مگر اینکه به غذای خاصی آلرژی داشته باشید.
  • اگر از غذای میزبان خوشتان آمده، حتما از آن تعریف کنید. اما اگر غذا را دوست نداشتید، در مورد آن حرفی نزنید.
  • از قاشق و چنگال تان برای غذا خوردن استفاده کنید نه برای ژست گرفتن!
  • آرنج هایتان را روی میز نگذارید.آرام غذا بخورید و سرعت تان را طوری تنظیم کنید تا به طور تقریبی غذایتان همراه با میزبان به پایان برسد.
  • وقتی غذای تان تمام شد، قاشق و چنگال تان را روی میز یا توی بشقاب تان بگذارید.
  • هیچوقت سر میز از خلال دندان یا نخ داندان استفاده نکنید.

7. از میزبان دو بار تشکر کنید

از میزبان دو بار تشکر کرد. یک بار موقع خداحافظی و یک بار دیگر فردای روز مهمانی به صورت تلفنی. اگر مهمانی رسمی بوده فردای روز مهمانی با یک یادداشت رسمی به صورت ایمیل یا یک نامه تشکر آمیز از طریق پیک به دست میزبان برسانید و از او بابت زحماتش تشکر کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
سابمیت مقاله چیست؟
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی