آیین بچه داری در کشورهای مختلف متفاوت است و هر کشوری با فرهنگ های خاص خود در امر تربیت و رشد کودکان خود تلاش میکند. بسیاری از مادران معمولا در دوران بارداری تصمیمات زیادی برای تربیت فرزند خود دارند البته که این تصمیمات در همین دوران تمام نمی شود و باز هم ادامه دار خواهد بود.
روش های مختلفی در دسترس خانواده ها برای فرزند وجود دارد و سنت ها و فرهنگ های غالب بر جامعه بیشترین تاثیر را بر تربیت فرزند می گذارد و زمان هایی وجود دارد که فکر می کنید بعضی از این سنت ها کاملا منسوخ شده اند و گاهی دیگر همین روش های سنتی را کارآمد تر از بقیه می دانید.
آداب و رسوم مردم سولا پور در هند
در کشور هند در آداب غیر مذهبی در یک فستیوال مردم کودکان خود را به از یک ارتفاع پایین پرتاب می کنند مثلاً به یک ارتفاع ۱۵ متری در یک ساختمان می روند و کودک خود را از آن ارتفاع به پایین می اندازند و سردی در آن پایین کودک را می گیرد که شاید این سنت بسیار خطرناک و وحشیانه به نظر برسد اما جالب است که در طول این ۵۰۰ سال تا به حال اتفاقی برای کودکی گزارش نشده است .
بچه داری در بالی
در بالی کودکان تا سن سه ماهگی نباید به هیچ وجه زمین را لمس کند زیرا بر این باورند که زمین کثیف می باشد و کودک دچار بیماری می شود و در نهایت بعد از سه ماهگی برای کودک جشنی را می گیرند و او را برای اولین بار بر روی زمین می گذارند .
آمریکای مرکزی
خانم ها در آمریکای مرکزی کودکان خود را در آب سرد حمام می کنند تا قلب آن ها را آرام کنند و استراحت او را بهبود ببخشند. چنانچه در نمناک گفته ایم برایشان کاملا طبیعی است که کودک هنگام انجام این کار جیغ بکشد و آن ها عقیده دارد که مادر بهتر می داند که چه کار کند.
دانمارک
نوزادان در دانمارک هنگام خرید کردن یا شام و ناهار خوردن والدین بیرون از مغازه داخل کالسکه می مانند و در بعضی از نقاط جهان، کودکان هنگام خرید داخل مغازه نمی شوند و بیرون می مانند. والدین در دانمارک نیز کودکان را داخل کالکسکه در پیاده رو رها می کنند و خودشان به صرف ناهار یا شام می روند که بسیاری از این کالسکه ها مانیتور دارند و والدین می توانند آن ها را از دور کنترل کنند.
نروژ
نوزادان در نروژ در بیرون از خانه چرت می زنند. خانواده ها در نروژ و فنلاند معتقدند که خواب بیرون از منزل باعث افزایش سلامتی در کودکان می شود و حتی در هواهای بسیار سرد نیز کودکان را می پوشانند و آن ها را بیرون از خانه قرار می دهند تا بخوابند و آن ها هوای بیرون را بسیار سالم تر از هوای داخل خانه می دانند.
فنلاند
کودکان در فنلاند زنگ تفریح های پشت سرهمی در مدرسه دارند:
در فنلاند، کودکان ابتدایی در هر 45 دقیقه، 15 دقیقه زنگ تفریح دارند. این زنگ تفریح های مداوم برای این است که کودکان سر کلاس تمرکز بیشتری داشته باشند و سیستم آموزشی در فنلاند یکی از بهترین هاست که شاید علتش همین باشد.
شرق آفریقا
در آفریقای شرقی مراسم وجود دارد که در روز سوم تولد نوزاد جشنی برگزار می شود که به آن سیدفو می گویند به معنای گذراندن کودک از دود می باشد و اصولاً دود ناشی از از این مراسم از برگ هایی همچون درخت سیدفو است که دارای بوی تند می باشد .
مردم آفریقا بر این باور هستند که انجام این کار موجب می شود نوزاد بیعرضه، خجالتی و جنگجو نشود .
آداب بچه داری در ایرلند
در ایرلند پدر و مادرهای ایرلندی طبقه بالای کیک عروسی خود را نگه می دارند و بر این باورند که وقتی کودکشان به دنیا آمد باید آن را به پیشانی نوزاد بزنند تا برای خوش شانسی بیاورد .
رسوم عجیب مردم کنیا در خصوص بچه داری
مردم کنیا معتقدند که نباید با نوزاد به دنیا آمده ارتباط چشمی برقرار کرد زیرا قدرت زیادی را به نوزاد نمی بخشد و هرگاه به مراسم می رود و کودک آنها بسیار گریه کند به آن توجهی نمی کنند .
دادن فلفل به نوزاد تازه متولد شده در نیجریه
پدر و مادرها در نیجریه نوزادان خود را به آنها و اجدادی خود می برند و کمی فلفل در دهان خود می گذارند و می شود و با انگشت هم می کند و دهان نوزاد قرار می دهند و می گویند این کار موجب می شود کودک زودتر زبان باز کند .
بیدار ماندن زیاد کودکان در تایوان هند و هنگ کنگ
اکثر کشورها مادر و پدرها بر این عقیده می باشند که کودکان باید در ساعت مشخص و زود بخوابد. مثلاً در نیوزلند و استرالیا کودکان راس ساعت هفت و نیم شب می خوابند اما در کشورهایی همچون هند، تایوان و هنگ کنگ خانواده ها کودکان خود را تا ساعت ۱۰ شب بیدار نگه میدارند .
استفاده از وسایل نقلیه توسط کودکان در ژاپن
در کشور ژاپن کودکان به تنهایی سوار وسایل نقلیه می شود از همان کودکی خودشان یاد می گیرند که بتوانند از وسایل نقلیه استفاده کنند و والدین بر این عقیده می باشد هرچه کودک زودتر یاد بگیرد می تواند به تنهایی مسیرها را طی کند و اصلا برای کودکان این عجیب من میباشد و به راحتی به خرید نان سبزی می روند. ژاپنی ها بسیار اصرار بر مستقل شدن کودکان خود دارند کودکان ژاپنی به هیچ وجه چاق نمی شود زیرا بیشتر رژیم غذایی آنها گیاهی می باشد و به خوراک کودک خود بسیار اهمیت می دهند .