کیپ شبکه ای از کامپیوترها است که برای ذخیره اطلاعات خصوصی از بلاک چین های عمومی از طریق قراردادهای هوشمند ایجاد شده است. برنامه های غیرمتمرکز (dApps) که روی بلاک چین های عمومی اجرا می شوند، برای مثال بلاک چین اتریوم، داده های خصوصی کاربران را جمع آوری می کنند تا کار کنند. هدف شبکه keep رسیدگی به مسئله حفظ حریم خصوصی است. این شبکه داده های خصوصی را خارج از بلاک چین در دیتابیسی تحت عنوان keeps ذخیره می کند.با ما همراه باشید تا درباره هدف، نحوه کارکرد، سرویس ها، پروژه های مشترک، نقشه راه و بنیان گذاران Keep Network و ارز دیجیتال KEEP صحبت کنیم.
شبکه Keep چیست؟
ارز دیجیتال کیپ KEEP توکن ارائه شده پلتفرم کیپ نتورک Keep Network است. کیپ نتورک Keep Network به عنوان یک لایه حفظ حریم خصوصی برای بلاکچین معرفی می شود که امکان ذخیره داده ها به صورت خصوصی برای کاربران ایجاد می نماید.کیپ نتورک Keep Network که پلتفرم ارائه دهنده توکن KEEP می باشد پلی را بین بلاکچین خصوصی و داده های عمومی ایجاد می کند و سعی در ارتباط این دو دارد. در این پلتفرم برای نگهداری داده های خصوصی از محفظه های برون زنجیره ای استفاده می شود. کیپ نتورک Keep Network یک شبکه برای ذخیره و رمزگذاری داده های خصوصی در بلاکچین عمومی است.
TBTC، پل بیت کوین در اتریوم، اولین برنامه ساخته شده در بالای شبکه Keep است. این یک پروژه Open Source است که توسط گروه هایی از جمله Keep، Summa و Cross-Chain Group پشتیبانی می شود. TBTC یک توکن ERC-20 است که به قیمت بیت کوین مرتبط است. با استفاده از این توکن دارندگان بیت کوین که در بلاکچین اتریوم فعالیت می کنند، به اکوسیستم DeFi دسترسی پیدا می کنند و با بیت کوین خود درآمد کسب می کنند.
رمزارز شبکه Keep چه ویژگی هایی دارد؟
ارز کیپ (KEEP)، توکن شبکه Keep بوده و برای انجام چندین عملکرد در شبکه استفاده می شود:
- ایمن کردن عملکرد شبکه Keep از طریق استیکینگ
- اجرای پروتکل تصادفی و نودهای ECDSA. نودهای الگوریتم امضای دیجیتال منحنی بیضوی (ECDSA – یکی از انواع الگوریتم های نامتقارن) برای اجرای برنامه های کاربردی در شبکه کیپ مورد نیاز هستند.
- اجرای برنامه tBTC
- دریافت هزینه برای ارائه خدمات در شبکه
شبکه اصلی کیپ (یک بلاک چین مستقل که شبکه خود را با فناوری و پروتکل خاص خود اجرا می کند) در ۲۷ آوریل ۲۰۲۰ با ایجاد یک میلیارد توکن KEEP راه اندازی شد. این ارز دیجیتال یک عرضه ی ثابت دارد، به این معنی که بیش از یک میلیارد توکن KEEP در گردش وجود نخواهد داشت.
هدف شبکه Keep چیست؟
کیپ نتورک به دنبال این است که در عین افزایش کارایی بلاک چین ها و ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین، امنیت و حریم خصوصی را حفظ کند. این شبکه به دنبال این است که قابلیت همکاری بین شبکه های لایه یک را افزایش دهد. یکی از محصولات این پروژه که tBTC است، همین کار را انجام می دهد. در کنار موارد گفته شده، Keep Network می خواهد به معنای واقعی کلمه غیرمتمرکز باشد که به این واسطه به هدف اصلی اش یعنی امنیت دیتا و اطلاعات دست پیدا کند.
شبکه Keep چگونه کار می کند؟
فضای کیپس که برای نگهداری اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرد، شامل یک مگابایت فضای رمزگذاری شده است که به صورت تصادفی میان کاربران و اعضای شبکه توزیع می شود. کسانی که این فضا را در اختیار دارند، با نام Keep Provider یا تامین کنندگان شبکه کیپ شناخته می شوند. هر کدام از این افراد که هویتی حقوقی و اقتصادی دارند باید در گروه های امضا مشارکت داشته باشند. به این خاطر به آن ها هویت اقتصادی اطلاق می شود، زیرا هر کدام برای تبدیل شدن به یک نود باید در شبکه استیک کنند.
شبکه Keep برای اینکه امنیت سیستم را افزایش دهد، گروها ی امضا کننده را به صورت تصادفی انتخاب می کند. فرایند انتخاب توسط BLS Thereshold Relay یا رله آستانه BLS پیاده سازی می شود. BLS خلاصه شده امضای Boneh-Lynn-Shacham است. رله آستانه BLS به عنوان بیکن تصادفی نیز شناخته می شود. هیچ کس نمی داند تا زمانی که امضاکنندگان انتخاب نشده اند، امضاکنندگان بعدی چه کسانی خواهند بود. سیستم برای جلوگیری از تقلب، نودهایی را که رفتار مخرب داشته باشند، جریمه و استیکنگ آن ها را اسلش می کند.
هنگامی که کاربری برای استفاده از سرویس Keep درخواست می دهد، سیستم درخواست و اطلاعت او را به بخش های مختلف تقسیم، ترکیب و به نودهای مختلف می فرستد. این اطلاعات با پروتکل محاسبات چندجانبه (Multi Party Computation) رمزگذاری می شود. سپس اطلاعاتی که کاربر نیاز دارد که با آن به کیپس دسترسی داشته باشد، در اختیار او قرار داده می شود.
معرفی محصولات Keep Network
حال که متوجه شدیم شبکه Keep چیست، بهتر است نگاهی به محصولات و سرویس هایی که ارائه می دهد، بیندازیم.
- tBTC: اولین محصول کیپ نتورک، tBTC نام دارد. این یک برنامه منبع باز و بدون نیاز به مجوز (Permissionless) است که بریج میان شبکه بیت کوین و اتریوم محسوب می شود. تکنولوژی مورد استفاده در tBTC، الگوریتم امضای دیجیتال منحنی بیضوی یا ECDA است. tBTC به منظور به کارگیری بیت کوین در فضای دیفای راه اندازی شده است و کاربران می توانند بدون واسطه در اکوسیستم Defi، بیت کوین خود را وارد برنامه و از آن برداشت کنند. ارزش tBTC برابر با قیمت بیت کوین است.
- استیکینگ: علاوه بر افرادی که می خواهند به عنوان نود در شبکه فعالیت کنند، کاربران دیگر نیز می توانند با استیک ارزهای مختلف مانند کیپ، اتر، سدل متا (Saddle Metta) و tBTC، سود سالانه ۲۱ درصد دریافت کنند. سرویس Staking کیپ نتورک این قابلیت را نیز دارد که افراد امتیاز استیکینگ خود را به دیگران واگذار (Delegate) کنند.
علاوه بر این استخر های استیکینگ، شبکه Keep نوعی دیگر از استخرها را با اسم Coverage Pool در اکوسیستم خود دارد. این استخر به عنوان یک کمک خارجی برای حفظ ارزش یک به یک میان tBTC و BTC استفاده می شود. کاورج پول که استخر پوششی معنا می شود، به نوعی یک بیمه برای عملکرد امن و مطمئن سیستم محسوب می شود.
معرفی بنیان گذاران کیپ نتورک
شبکه کیپ توسط مت لونگو (Matt Luongo) و کوربین پون (Corbin Pon) راه اندازی شد. این دو شخص از افراد قدیمی در بازار کریپتو هستند. محصول قبلی که در این حوزه راه اندازی کردند، Fold نام دارد که یک برنامه خرید با بیت کوین است. لونگو از سال ۲۰۱۴ وارد حوزه رمزارزها شده است. او در حال حاضر مدیرعامل Thesis، استودیو سرمایه گذاری پشت سر Keep است.از مشارکت کنندگان و سهام داران اولیه کیپ نتورک می توان به پالی چین، Andreessen Horowitz ،Draper ، پارادایم (Paradigm)، فنبوشی (Fenbushi)، پارا فای (ParaFi) و A.Capital اشاره کرد.
کیپ نتورک در چه پروژه هایی همکاری داشته است؟
در ادامه به معرفی همکاری هایی که کیپ نتورک با پروژه ها و پلتفرم های دیگر داشته است، اشاره می کنیم.
- BadgerDAO: کیپ نتورک در راستای نفوذ و کاربردی تر ساختن بیت کوین در فضای دیفای، به عنوان یک Badger Builder با سازمان خودگردان غیرمتمرکز Badger همکاری می کند. در این همکاری tBTC در محصولات موجود و اپلیکیشن های آینده BadegrDAO استفاده خواهد شد.
- NuCypher: هر دو شبکه، یعنی کیپ و نوسایفر به دنبال افزایش امنیت و ورود بیت کوین به دنیای دیفای هستند. از طرف دیگر هر دوی آن ها روی شبکه اتریوم فعالیت دارند؛ از این رو به این نتیجه رسیدند که اهداف مشترکی دارند. با به رای گذاشتن پیشنهاد و مشارکت کاربران در سیستم تصمیم گیری، ادغام این دو شبکه تصویب شد. البته این ادغام به معنای یکی شدن شرکت های نیست، بلکه وظایف و کامیونیتی آن ها ادغام سخت خواهد شد.
معرفی ارز دیجیتال KEEP
رمز ارز KEEP، ارز دیجیتال بومی شبکه Keep است. برای نگهداری، آپدیت و غیرمتمرکز ساختن کیپ ها، از ارز KEEP استفاده می شود. علاوه بر این کاربران می توانند با استیک کردن KEEP کسب درآمد داشته باشند. میزان تخصیص ارز دیجیتال کیپ به صورت زیر است:
فروش خصوصی | ۳۵ درصد |
شرکت Keep SEZC | ۲۵ درصد |
مشوق های استیکینگ و سیستمی | ۲۵ درصد |
تیم اولیه | ۱۰ درصد |
مشاوران | ۵ درصد |
نحوه خرید و نگهداری توکن KEEP
در سایت پروژه از سه صرافی یونی سواپ، بالانسر و کراکن اسم برده است که کاربران می توانند از آن ها اقدام به خرید و فروش ارز کیپ کنند. علاوه بر این موارد صرافی های کوکوین و بایننس نیز گزینه های دیگری برای خرید و فروش KEEP هستند.ارز کیپ را می توان در کیف پول هایی که با استاندارد ERC20 سازگارند، نگهداری کرد که معرف ترین آن ها متامسک و تراست ولت هستند.
آینده ارز دیجیتال کیپ KEEP چگونه است؟
به طور کلی آینده رمز ارزها می تواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. عوامل گوناگونی همچون عرضه و تقاضا می توانند بر قیمت رمز ارزها تاثیر گذار باشند. همچنین برخوردار بودن از یک تیم بنیانگذاری قوی می تواند آینده خوبی را برای آن ارز دیجیتال رقم بزند.از دیگر عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت رمز ارزها می توان به اخبارهایی که در ارتباط با آنها منتشر می شود، اشاره کرد. به طور کلی اینها عواملی می باشند که در بازار ارزهای دیجیتال تا حدودی تاثیر گذار هستند و قیمت ارزهای دیجیتال را تحت تاثیر قرار می دهند.
در این مقاله درباره این که شبکه Keep چیست، صحبت و برای آشنایی بیشتر هدف، نقشه راه، بنیان گذاران و پروژه های مشترک آن را بررسی کردیم. کیپ نتورک یک لایه میانی بین بلاک چین و کاربران است که اطلاعات و حریم خصوصی آن ها را محافظت می کند. ارز دیجیتال این شبکه نیر KEEP نام دارد و نقش مهمی در اکوسیستم آن ایفا می کند.