بالاخره پس از مدت ها انتظار، تریلر جدیدترین نسخه از سری بازی محبوب Assassin’s Creed نمایش پیدا کرد و مشخص شایعه هایی که از جریان داشتن بازی جدید در عصر وایکینگ ها حکایت می کردند، درست بودند. تریلر بازی اگرچه از گیم پلی آن چیزی نمایش نمی دهد و فقط از صحنه های از پیش رندر شده تشکیل شده، اما اطلاعات بسیار زیادی را در خود گنجانده که مرور آن ها خالی از لطف نیست.
این تریلر همچنین سرشار از نکات تاریخی است که به بازه های مختلف از تاریخ و زندگی وایکینگ ها اشاره می کند. ساخته ی یوبی سافت موفق شده نه تنها زندگی وایکینگ ها را در دنیایی جذاب و تماشایی به تصویر بکشد، بلکه آن را طوری نمایش می دهد که از لحاظ تاریخی هم قابل اتکا و نسبتا صحیح است.
اگرچه آنچه بازی یوبی سافت (Ubisoft) در تریلرها نشان می دهد شاید تصویر دقیقی از واقعیت های زندگی وایکینگ ها نباشد و تصویری که از آن ها ارائه می کند شاید لطیف تر از چیزی باشد که وایکینگ ها واقعا بوده اند. اما به عقیده ی نگارنده این باعث نمی شود لطمه ای به ارزش تحقیقات تاریخی تیم سازنده ی بازی وارد شود.
در این مقاله قصد داریم تریلر به نمایش در آمده از بازی را صحنه به صحنه بررسی کنیم و هم آنچه درباره ی بازی متوجه می شویم و هم نکته های تاریخی ای که سازنده ها به آن ها اشاره می کنند را توضیح دهیم.
داستان بازی:
از نظر داستانی، Assassin's Creed: Valhalla پس از وقایع نسخه پیش اتفاق می افتد. حال لیلا حسن برای تکمیل کردن آخرین مأموریت خود به همراه تیمش به سراغ ایوور رفته اند. نکته جالب والهالا، این است که بازیکن در هر زمان می تواند جنسیت قهرمان خود را تغییر دهد و این مورد، به خاطر ساختار داستانی بازی است.
این بار داستان اساسین ها، ما را با وایکینگی جنگجو به نام اِیوور (Eivor) همراه می کند تا شاهد روایت ماجرای دور افتادن او و همراهانش از زادگاه خود نروژ و درگیر شدنش با کشمکش اساسین ها و تمپلارها باشیم. افتتاحیه نه چندان کوتاه والهالا، داستان شسته رفته ای را در مورد چگونگی شکل گیری شخصیت ایوور به تصویر می کشد. درست در همان ساعات اولیه و بعد از اینکه نقاط تاریک ماجرا مشخص می شود، خیلی زود و برخلاف انتظار، مسیر روایی بازی به سمت دیگری برده می شود.
در واقع مهاجرت وایکینگ ها از نروژ و ساکن شدنشان در سرزمین های انگلیس و نیز درگیری آن ها با دیگر قلمروهای موجود در آن مناطق، به یک باره خط داستانی تازه ای را معرفی می کند. درست همان زمان که با ضرباهنگ داستان ابتدایی همراه می شویم، به صورتی نه چندان منطقی از تمپوی بالای اتفاقات فاصله می گیریم.
گویی که همراه با افت ریتم داستانی، باید از نو به قصه گویی جدیدی گوش دهیم. علی ایحال وقایع موجود در سرزمین های بریتانیا، پس از مدتی آرک داستانی والهالا را به خوبی شکل می دهند و اگرچه کمی زمان لازم است تا همراهی مخاطب با آن به طور کامل شکل بگیرد، اما در مسیر ارائه آن نمی توان ایراد خاصی گرفت.
شخصیت پردازی پروتاگونیست بازی یعنی ایوور نیز مانند اکثریت کارکترهای موجود به خوبی انجام گرفته، البته لازم به ذکر است که در این شماره تنها می توان جنسیت شخصیت اصلی را تغییر داد و این مورد هیچ تاثیری بر روی پیشبرد داستان ندارد.
این تغییر حتی می تواند در میان مراحل و دیدن میان پرده های Real-Time صورت بگیرد. از همینجا می توانید مطمئن باشید که هیچ تفاوتی در قدرت های ایوور میان جنس مذکر و مونتثش وجود ندارد و انتخاب جنسیت کارکتر تنها به اسکین و دوبله شخصیت محدود می شود.
گرافیک بازی Assassin’s Creed Valhalla
چند موقعیت جغرافیایی مختلف در بازی اساسینز کرید: والهالا به تصویر کشیده شده اند که همگی زیبایی های منحصر به فرد بصری خود را دارند. شمال پوشیده از برف، طبیعت سرسبز و زیبا و حتی مکان های جادویی. تمامی این محیط ها به کمک موتور بازیسازی پیشرفته کمپانی «یوبی سافت» یعنی موتور «انویل» (Anvil) به زیبایی هرچه تمام تر به تصویر کشیده شده است. این موتور که در واقع نسخه AnvilNext 2.0 است یکی از موتورهای اختصاصی شرکت «یوبی سافت» است و به صورت داخلی برای هر بازی جدید به جدید دستاوردهای فنی روز مجهز می شود.
این موتور قابلیت های زیادی ارائه می کند که مهمترین آن طراحی پایه ای و ساختاری آن برای ساخت بازی با دوربین سوم شخص و محیط های بزرگ و گسترده است. «یوبی سافت» از این موتور برای ساخت دو سری بازی محبوب خود یعنی Assassin’s Creed و Prince of Persia استفاده می کند.
از قابلیت های جدید این موتور که در بازی های مدرن تبدیل به یک استاندارد شده، بخش مخصوص عکس (photo Mode) آن است که در هر لحظه در دسترس بوده و دست شما را در شکار صحنه هایی خارق العاده از زیبایی های بازی باز می گذارد. قطعا به زودی تصاویر مهیج زیادی از بازی به کمک این قابلیت منتشر خواهد شد.
به شخصه باگ گرافیکی زیادی در بازی بازی اساسین کرید والهالا ندیدم اما چند مورد از خرابی انیمیشن ها در بازی دیده شد که احتمالا به مرور و با به روزرسانی های جدید بازی از بین خواهند رفت.
افکت های نورپردازی و سایه زنی زیبایی نیز توسط AnvilNext 2.0 اجرا می شوند که صحنه های جذابی خلق می کنند. نوری که از میان درختان تابیده می شود یا صحنه های غروب و طلوع زیبایی در بازی به واسطه همین نورپردازی عالی قابل مشاهده است.
موسیقی درجه یک بازی اساسینز کرید: والهالا هم کار «جسپر کید» (Jesper Kyd) است که دیگر تبدیل به عضوی جدانشدنی از این مجموعه شده و قطعات زیبای او را در تعداد زیادی از عناوین این مجموعه شنیده ایم.
البته او از حضور یک متخصص موسیقی شمال اروپا (Nordic) یعنی «اینار سلویک» (Einar Selvik) برای جان بخشی به موسیقی این نواحی در بازی نیز استفاده کرده است که ترکیب این دو باعث خلق موسیقی جذابی شده است.
لیست قطعات موسیقی بازی پرتعداد و در انواع مختلف است. از موسیقی حماسی مخصوص رزم و پیکار تا موسیقی شاد بزم و مهمانی که در همه آنها از سازهای مخصوص منطقه شمال اروپا (اسکاندیناوی) مانند فلوت، شیپورهای بزرگ (Horn) و سازهای کوبه ای استفاده شده است.
نکته جالب اینکه وایکینگ ها از سازی مثل شیپور بزرگ (Horn) در جنگ ها نیز برای فرمان دادن به سربازان استفاده می کردند.
گیم پلی:
از نظر گیم پلی هم Assassin's Creed: Valhalla را می توان نسخه کامل تر آدیسی دانست و اصلی ترین تفاوت، درخت مهارت های Passive و مهارت های قابل استفاده است که این بار ساختار مجزایی دارند.
پی سی گیمر: ۹۲ از ۱۰۰
فریبنده و خونین. بازی Assassin's Creed: Valhalla در بهترین حالت خود قرار دارد.
گیمزرادار: ۹۰ از ۱۰۰
باوجود جهان گسترده و کامبت خشن بازی برای فتح سرزمین های مختلف و همچنین استفاده از هیدن بلید، Assassin's Creed Valhalla تعادل پیروزمندانه ای را برای این مجموعه به وجود آورده است.
آی جی ان: ۸۰ از ۱۰۰
Assassin's Creed Valhalla وسیع است و جهان گسترده و زیبایی دارد؛ دنیایی مملو از زندگی وحشیانه با انجام کارهای پلید برای فتح و فتوح. این بازی دارای باگ های متعددی نسبت به حد معمول است اما با اینحال در جنبه های مختلفی تأثیرگذار ظاهر می شود.
گیم اسپات: ۸۰ از ۱۰۰
بااینکه بخش داستانی بازی مدت زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد، Assassin's Creed Valhalla یک پایان رضایت بخش را برای وضعیت فعلی مجموعه ارائه می دهد.
ویژگی بازی:
شروع بازی Assassin’s Creed Valhalla طوفانی و خونین است؛ شروعی که به مرور ما را با اشخاص مهم زندگی ایوور آشنا می کند و سعی می کند مخاطب را به درون بازی بکشد. اساسینز کرید والهالا به خوبی مخاطب را با فرهنگ، آداب و رسوم وایکینگ ها آشنا می کند؛ وایکینگ هایی که دیگر خبری از خلق و خوی وحشی و خشنشان نیست و در این بازی، تصویری جدید نسبت به آثار دیگری که از زندگی وایکینگ ها تا کنون شاهد بودیم، می بینیم. داستان از کودکی ایوور شروع می شود؛ کودکی که جنسیت آن مشخص نیست و به گونه ای طراحی شده تا مکانیزم انتخاب جنسیت کاراکتر بازی را توجیح کند.
پس از دقایقی مشاهده ی عیش و نوش وایکینگ ها و رجزخوانی آنان برای قبیله های دیگر که به خوبی به تصویر کشیده شده، آرامش بازی به سایه می رود و دقایقی نفس گیر آغاز می شود. یکی از قبیله های همسایه به قبیله ی ریون حمله می کند و در جریان این حمله پدر و مادر ایوور کشته می شوند.
دقایقی احساسی که با چاشنی شخصیت پردازی خوب، غم و اندوه ایوور را در دل مخاطب می کارد اما شروع بازی بدون عیب و ایراد هم نیست و برخی از باگ هایی که در نتیجه ی پویا بودن کات سین های بازی خود را نشان دادند، حسابی ذوقم را کور کردند و خودبخود یک کلمه از دهانم خارج شد: دوباره! موتور AnvilNext 2.0 که Assassin’s Creed Valhalla با آن ساخته شده، باری دیگر خودنمایی می کند و از همان ابتدا نوید یک بازی دیگر با همان موتوری را می دهد که شش سال است از یوبیسافت شاهد هستیم.
برایم عجیب است که کی سرانجام وقت بهبود این موتور بازی سازی می رسد و آیا قرار است شاهد به پایان رسیدن چنین باگ هایی در بازی های اساسینز کرید باشیم یا نه!؟ با وجود ایرادات فنی در همان ابتدای بازی، شروع بازی آنچنان هم ناامیدکننده نیست و روایت جذاب و احساسی ساعات اولیه ی آن، مخاطب را به جلو سوق می دهد و کم کم ما را آماده ی بازی عظیم دیگری از سری Assassin’s Creed می کند.
بهترین ویژگی Assassin’s Creed Valhalla در ساعات اولیه ی خود، شخصیت پردازی عالی آن است؛ شخصیت پردازی ای که دقیقه به دقیقه ما را به ایوور نزدیک تر می کند و پس از ظاهر شدن لوگوی بازی در پایان مقدمه، به خوبی در نقش ایوور قرار می گیریم و آماده ی ماجراجویی و لنگر انداختن در انگلستان می شویم.
نقاط قوت بازی:
- شروع و پایان جذاب
- داستان درگیرکننده
- گیم پلی سرگرم کننده
- گرافیک هنری خوب
- شخصیت پردازی قوی
- موسیقی متن فوق العاده
بروزرسانی جدید بازی Assassin’s Creed Valhalla به بازیکنان کنسول های نسل بعد اجازه می دهد تا بین مد گرافیکی و اجرا یکی را انتخاب کنند.
بروز رسانی بازی:
پس از یک سال وقفه، مجموعه بازی Assassin’s Creed بار دیگر با عنوان جدید Valhalla به بازار بازی های ویدیویی بازگشته است. این عنوان اکشن – ماجراجویی با ثبت رکورد بیشترین فروش در هفته اول برای این فرنچایز مورد استقبال اکثر طرفداران قرار گرفت. همچنین این عنوان اولین بازی جدید از این سری است که روی کنسول های نسل جدید منتشر شده است. البته کل داستان به اینجا ختم نمی شود اگر به اندازه کافی خوش شانس هستید که این عنوان را روی کنسول های نسل بعد تجربه کنید، گزینه های بیشتری نیز در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
به روزرسانی بعدی بازی، ۱.۰۴، یک گزینه ی جدید را برای انتخاب بین حالت گرافیکی و عملکرد اجرای بازی به نسخه ی کنسول های نسل بعدی اضافه می کند. گزینه ی عملکرد اجرا سطح گرافیک بازی را به شکلی تنظیم می کند که بازی با نرخ ثابت ۶۰ فریم بر ثانیه اجرا شود، در حالی که مد گرافیکی که به آن مد کیفیت نیز گفته می شود بازی را با نرخ ثابت ۳۰ فریم بر ثانیه و با حداکثر وضوح تصویر اجرا می کند.