بازسازی ساختمان چیست؟
بازسازی ساختمان؛ به مجموعه عملیاتی گفته می شود، که در نتیجه آن ساختمان فرسوده و قدیمی شما به شکل اولیه آن برگردانده می شود. به طوریکه این کار با هدف افزایش عمر و دوام ساختمان انجام شود. در طی عملیات بازسازی، تغییری در سازه اصلی و دیوارهای باربر داده نمی شود و تنها نما و ظاهر ساختمان تغییر داده می شود. مهمترین عملیات در فرآیند تعمیرات و بازسازی ساختمان، شامل: ترمیم ترک ها و شکاف دیوارها، عایق بندی کف، تعویض یا تعمیر سیستم لوله کشی آب و فاضلاب، تعمیر یا نوسازی تاسیسات سرمایش و گرمایش، مرمت یا تعویض کاشی ها و تعمیر لوازم ساختمان است. به طور کل مرمت ساختمان می تواند شامل کاربری های مختلفی از جمله: بازسازی مراکز تجاری، اداری، بازسازی آپارتمان ها و بازسازی واحدهای مسکونی و ویلائی باشد؛ که هر کدام نحوه محاسبه هزینه متفاوتی دارد که پس از تعیین دقیق آیتم های اجرایی برآورد دقیق امکان پذیر خواهد بود. شایان ذکر است هزینه بازسازی آپارتمان مسکونی از آپارتمان تجاری کاملا متفاوت است.
عوامل موثر بر هزینه های بازسازی
عوامل زیادی هستند که بر قیمت بازسازی ساختمان تاثیرگذارند، برخی از این عوامل عبارتند از:
- مدت زمان ساخت خانه.
- نحوه دسترسی به ساختمان.
- سابقه مشاور طراح و پیمانکار بازسازی.
- متراژ خانه یا ساختمان مورد نظر.
- محل منطقه؛ شمال یا جنوب تهران.
- متریال درنظر گرفته شده برای مرمت یا تعمیر ساختمان.
- وجود حیاط خصوصا برای بازسازی خانه ویلائی.
آیا تغییر دکوراسیون داخلی جزء عملیات بازسازی ساختمان است؟
اتفاقا یکی از عمده تقاضاهای بازسازی ساختمان در تهران مربوط به تغییر دکوراسیون است؛ زیرا هزینه عملیات بازسازی هزینه بر و همچنین زمان بر است، از طرفی شما با تغییر ظاهر ساختمان خود به هرآنچه از بازسازی انتظار دارید، خواهید رسید. در واقع با تغییر دکوراسیون داخلی می توان ظاهر داخلی ساختمان را به طورکامل متحول کرد. امروزه در حوزه دکوراسیون داخلی تغییرات بسیار سریع اتفاق می افتد و هرروز شاهد ابتکارات و ابداعات جدید در این حوزه هستیم، بنابراین خیلی وقت ها دلیل بازسازی ساختمان بخاطر قدمت یا فرسودگی آن نیست، بلکه هدف نوسازی دکوراسیون داخلی است، که این کار با هزینه نسبتا کم انجام می شود.
مراحل بازسازی ساختمان
-
تخریب مهندسی: مهم ترین و پرخطر ترین مرحله بازسازی،مرحله تخریب است.به همین دلیل باید با دقت بالا و کاملا اصولی و مهندسی انجام شود. اولین نکته در انجام این مرحله ایمن سازی محل و ساکنین از نظر مالی و جانی می باشد. اخذ بیمه کاری است که در این راستا در تمام کارهای ساختمانی باید انجام شود. از مهمترین اقدامات ایمنی قبل از تخریب می توان به انتقال ساکنین به محلی امن،بررسی منزل همسایگان در طبقات دیگر،قطع کلیه انشعابات آب و برق و گاز، بررسی محل عبور تاسیسات و خارج کردن وسایل و تجهیزات قدیمی خانه اشاره کرد. نخاله های حاصل از تخریب باید توسط پیمانکار از ساختمان خارج و از محل دور شود. باید دقت شود در حین تخریب گچ کاری دیوارهای مجاور، سقف کاذب و فضاهایی که نیاز به تخریب ندارند،سالم باقی بمانند. نکته مهم دیگر در امر تخریب این است که استفاده از آب برای کاهش گرد و غبار و روان کاری برای ساختمان هایی که عایق کاری مناسب ندارند مجاز نیست زیرا ممکن است باعث خرابی طبقات پایین شود.
-
ساخت با توجه به نیاز های ساختمان: در بازسازی و نوسازی ساختمان خواسته و انتظار مشتری مهم ترین رکن انجام عملیات می باشد.در این مرحله باید به طور کامل از خواسته و نیازهای کارفرما اطلاع پیدا کنیم، زیرا در آخر این کارفرما است که باید از فضا استفاده کند،در آن احساس راحتی کند و از نتیجه کار شما خشنود باشد.
-
گچ کاری و سقف کاذب: در صورت نیاز به گچ کاری باید از بهترین متریال استفاده کرد چون پس از اتمام بازسازی، روسازی ساختمان بسیار مورد توجه قرار می گیرد. سقف کاذب نیز خود در انواع مختلف سقف کاذب رابیتس، سقف کاذب کناف، سقف کاذب مشبک، سقف کاذب پی وی سی، سقف کاذب چوبی، سقف کاذب آلومینیومی، سقف کاذب گریلیوم، سقف کاذب آی گلس، سقف کاذب کشسان، سقف کاذب ام دی اف، سقف کاذب آکوستیک و سقف کاذب ترکیبی موجود است و کارفرمایان می توانند بهترین و مناسب ترین آن را انتخاب کنند.
-
نورپردازی ساختمان: مهم ترین نکته در این مرحله بررسی سیم کشی ساختمان است زیرا در صورت بروز مشکل پس از اتمام بازسازی رفع آن مشکل می باشد. نورپردازی بطور مستقیم به میزان نورگیری در روز محل، کاربرد مورد نظر آن اتاق،جهت قرارگیری اتاق ها،اندازه و فرم اتاق و رنگ اتاق وابسته است.
-
کف سازی: قبل از انجام تمام مراحل بالا باید نوع کف را مشخص کنید زیرا هر جنس کف مشخصات منحصر به فرد خود را دارد. از مهم ترین انواع کف سازی ها می توان به کف پوش پارکت، کف پوش لمینیت و کف پوش پی وی سی اشاره کرد.
-
رنگ آمیزی دیوار و سقف: در ایران اکثرا رنگ سفید را در ساختمان ها ترجیح می دهند ولی در ساختمان های مدرن می توان از رنگ های متنوعی استفاده کرد.انتخاب رنگ اهمیت زیادی دارد زیرا بخشی از سازه هستند و ممکن است حتی سبک معماری را زیر سوال ببرند. برای انتخاب رنگ باید به مواردی از قبیل گروه رنگ،درجه رنگ،روانشناسی رنگ ها و محل موردنظر برای رنگ توجه داشت. اجرای پوشش دیوار:این مرحله اختیاری و به انتخاب کارفرما است که میتواند از سنگ دکوراتید،کاغذ دیواری،شیشه تزئینی و ..استفاده کند و یا حتی اصلا استفاده نکند.مهم ترین مزیت پوشش دیوار عدم نیاز به اجرای زیرسازی است.با پوشش دیوار می توان موارد مثبت مد نظر خود مانند عایق حرارتی یا عایق صوتی را به ساختمان اضافه کرد.
-
قرنیز: مهم ترین نکته در اجرای قرنیز ها توجه به هماهنگی آن ها با کف و دیوار ها است.قرنیزها علاوه بر زیبایی و ست شدن با کفپوش،فضای خالی بین کف پوش و دیوار را می پوشاند و موجب جلوگیری از جمع شدن مواد و فراهم آوردن فضای کافی برای انبساط و انقباض کف پوش ها می شود.