ساعدنیوز
ساعدنیوز

آشنایی با روپیه، واحد پول هند

  پنجشنبه، 26 خرداد 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
آشنایی با روپیه، واحد پول هند
اگر شما نیز تمایل دارید به هندوستان سفر کنید بهتر است قبل از سفر به این کشور با واحد پول هند آشنا شوید. 

هندوستان را کشور هفتاد و دو ملت می نامند. این کشور از لحاظ قومیتی تنوع فوق العاده ای دارد. و همزیستی این اقوام در کنار یکدیگر جذاب و مثال زدنی است. از سوی دیگر بازی رنگ ها و پوشش رنگارنگ مردم هند، چشم نواز است. در کنار این موارد تنوع طبیعی، آثار تاریخی شگفت انگیز و غذاهای تند و تیز، انگیزه های سفر به هندوستان خواهند بود. بهتر است پیش از سفر به هند اطلاعاتی درباره این کشور به دست بیاورید. پول هند و آنچه باید برای خرج کردن با خود به این کشور ببرید، از جمله دانستنی ها درباره شبه قاره است. در ادامه اطلاعاتی درباره پول رایج هند در اختیارتان می گذاریم.

تاریخچه روپیه هند

ریشه روپیه به قرن ۱۵ و ۱۶م بازمی گردد؛ اما به طور کلی در بررسی تاریخ روپیه، به موارد زیر اشاره می شود:

  • روپیه دهه ۱۸۰۰؛
  • لایحه شورای هند؛
  • کمیته فاولر؛
  • دهه ۱۹۰۰؛
  • مشکلات ناشی از استاندارد طلا.

از نظر تاریخی، کشف مقادیر زیاد نقره در ایالات متحده و چندین مستعمره اروپا، در سال ۱۸۷۳ وحشت عظیمی به وجود آورد. این رویداد به سقوط روپیه نیز معروف است. در انگلیس، رکود منجر به ورشکستگی، تشدید بیکاری و توقف کارهای عمومی شد که تا سال ۱۸۹۷ ادامه داشت. هند تحت تاثیر انقلاب مردم، در مقابل دستورالعمل شاهنشاهی سال ۱۸۲۵ که سعی در معرفی سکه های استرلینگ انگلیس داشت، واکنشی نشان نداد. در آن زمان، سکه ها توسط شرکت هند شرقی انگلیس کنترل می شدند. در سال ۱۸۳۵، هند انگلیسی، استاندارد نقره تک فلزی را بر اساس روپیه هند تصویب کرد. این تصمیم به دلیل نامه ای بود که یکی از لورد ها در سال ۱۸۰۵ نوشته بود.

به دنبال جنگ استقلال اول در سال ۱۸۵۷، دولت انگلیس کنترل مستقیم هند را در دست گرفت. از سال ۱۸۵۱، حاکمان طلا، به طور دسته جمعی در ضرابخانه سلطنتی در سیدنی دست به تولید زدند. سال ۱۷۶۴ در پی تلاش برای ایجاد یک پادشاهی بر پایه طلای انگلیس و تبدیل به سکه امپراتوری، به خزانه داری بمبئی و کلکته دستور داده شد که واحد طلایی جدید را دریافت کنند اما حق صدور آن را نخواهند داشت. در پی اتفاقاتی، انگلیس امید خود را برای جایگزینی پوند انگلیس به جای روپیه در هند از دست داد. آنان فهمیدند که نمی توانند دلار نقره شرکت های تنگه هنگ کنگی را با روپیه هند جایگزین کنند.از زمان بحران ۱۸۷۳، چندین کشور به استاندارد طلا روی آوردند، البته که هند در سال ۱۸۹۰ به این جریان پیوست.

در طول سال ۱۹۰۰ تا ۱۹۰۱، سکه های طلا یا حاکمان طلا به ارزش ۶۷۵۰۰۰۰ پوند به مردم هند داده شد؛ اما برخلاف انتظار دولت، حتی نیمی از آن بازگردانده نشد. بنابراین دولت به عنوان مجازات از دست دادن طلا، تمام طلا های نگه داری شده توسط دولت هند را در سال ۱۹۰۱ به بانک انگلیس منتقل کرد. مشکلات ناشی از استاندارد طلا به دوره جنگ جهانی مرتبط است؛ زیرا در این دوره قیمت طلا کم بود و ارزش پوند استرلینگ خود را بسیار بالا نشان می داد. تا سال ۱۹۲۵ که وینستون چرچیل وزیر مالیه وقت پادشاهی انگلستان را به مقام قبل از جنگ بازگرداند، سطح ارزش پوند بسیار کم بود؛ در نتیحه قیمت طلا نیز به سرعت سقوط کرد. در سال ۱۹۱۷ خطر خیزش در هند علیه پول کاغذی به وجود آمده بود که این امر می توانست مشارکت انگلیس در جنگ را دچار نقصان کند. طی سال های ۱۹۳۱ الی ۱۹۴۱، انگستان مقدار زیادی طلا را از هند و سایر مستعمرات خرید. در ۱۹ ژوئن ۱۹۳۴، قانون خرید نقره نیز وضع شد. با پرداخت گواهینامه کاغذی، حدود ۴۴۰۰ تن نقره نیز خریداری شد. روپیه هند در سال ۱۹۴۷، جایگزین تمامی ارزهای قبلی شد.

واحد پول کشور هندوستان چیست ؟

واحد پولی کشور هندوستان روپیه است و این واحد پولی در بازاهای بین المللی به نماد اختصاری INR نیز معروف است. واحد کوچک پولی نیز در هندوستان پیسه است و هر ۱۰۰ پیسه برابر با ۱ روپیه است. جالب است که بدانید واحد پولی کشور هند به عنوان واحد پولی قانونی در کشورهای همسایه نظیر نپال و بوتان پذیرفته می شود و این دو کشور واحد پولی خود را بر اساس نرخ روپیه کشور هند تثبیت کرده اند.اغلب هندی به واحد پول خود روپیه می گویند ولی در زبان آسامی و بنگالی به روپیه Taka نیز گفته می شود.

اسکناس و سکه در هندوستان

ارزشمندترین اسکناس در هندوستان اسکناس 2000 روپیه بوده و بی ارزش ترین سکه رایج در هند 50 پیسه است. در سال 2016 اسکناس هزار روپیه حذف و بجای آن اسکناس دو هزار روپیه وارد شد.اسکناسهای معمول: 5 روپیه (سبز) ، 10 روپیه (نارنجی) ، 20 روپیه(قرمز) ، 50 روپیه(بنفش) ،100 روپیه (آبی) ،500 روپیه (زرد) ،1000 روپیه (صورتی)-سکه های معمول: 50 پیسه ، 1 ،2 ،5 ، 10

 روپیه، واحد پول هند

واژه های رایج در میان هندی ها

  • Lakh برای 100،000
  • Crore برای 10،000،000
  • در نقاط مختلف ممکن است ارقام را مدل های دیگر بنویسند مثلا Crore را بنویسند 1,00,00,000

نکته: کرور، یکایی در سامانه عددی هندی است که امروزه در بنگلادش، هند، مالدیو، نپال، پاکستان، و سری لانکا و در گذشته در ایران به کار برده می شد. یک کرور هندی برابر با ۱۰۰ لک یا ۱۰میلیون است.

ارزش روپیه چه قدر است؟

واحد پول هند نیز مانند سایر ارز های جهانی در طی تاریخ دستخوش تغییراتی شده است و به طور حتم روپیه نیز در مقابل ارز های اَبَر قدرت جهان مانند دلار آمریکا با رکود مواجه شده است. بر اساس تحقیقات واحد پول هند (1 روپیه) به دلار در این لحظه معادل 0.013 دلار آمریکایی است و هم چنین هر 1000 روپیه معادل 13.44 دلار آمریکایی است. واحد پول هند به تومان و ریال نیز در این لحظه به شرح ذیل است. هر 1 ریال معادل 566.23 روپیه است و هم چنین هر سه هزار و هفت صد تومان معادل یک روپیه است. برای تبدیل واحد پول هند به تومان بهتر است آن را در 3700 هزار تومان ضرب کنید. با توجه به نوسانات ارزی توصیه می کنیم اگر قصد سفر به هند را دارید حتما قبل از سفر آمار دقیقی از نرخ ارزش داشته باشید که سفری پر از لذت را در خاطر خود ثبت کنید و با مشکلات و چالش های مالی در هنگام سفر رو به رو نشوید. با توجه به تفاسیر فوق روپیه نیز از ارزش ارزی بالایی برخوردار نیست از این رو قبل از سفر تبدیل ریال به روپیه کار چندان خوبی برای گردشگران نیست در ادامه در خصوص این موضوع راهکاری مناسب در اختیار شما قرار خواهیم داد.

برای سفر به هند روپیه ببریم یا دلار؟

روپیه واحد پول رسمی کشور هند است. این واحد پولی با نماد INR و یک نماد سمبولیک از زبان هندی با تلفظ ra و حرف لاتین R در بازار ارز نمایش داده می شود. حال سوال این است که آیا برای سفر به هند باید با خود روپیه ببریم یا ارزی دیگر؟ بهترین راهکار این است که شما پول تان را در ایران به دلار تبدیل کنید و دلار را به هند ببرید. در آنجا با کارمزد بسیار پایین می توانید دلار را به روپیه تبدیل کنید. حالا به راحتی می توانید در بازارهای رنگارنگ هند بچرخید و خرید کنید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر) نوستالژی روز/ به بهانه روز مادر، شعرخوانی دلنشین و بی نظیر استاد شهریار از قطعه مشهور «خان‌ننه»/ به همراه زیرنویس فارسی/خان ننه ، هایاندا قالدین بئله باشیوا دولانیم نئجه من سنی ایتیردیم (10 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / مار، قورباغه، رتیل سیاه، هزار پا (10 نظر) فریبا نادری: کسایی که پول دارند همه چیز دارند / پولدارها رو آدما بیشتر قبول دارند+فیلم (8 نظر) مازیار لرستانی: هورمون تراپی نکردم چون اجاره نشینم/بازیگران زن مثل خواهرم هستند، حرمت و حریمشون مشخصه+ویدئو (7 نظر) شقایق دهقان: من و بهاره نزدیک 15 سال فامیل بودیم، ازدواج دوم بهاره جسورانه بود/خیلی از همکارای ما ازدواجشونو قایم میکنن، بهاره از اول اومد ماجرا رو علنی کرد و خیال خودش و بقیه رو راحت کرد (5 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست به احسان علیخانی: یه مرد باید درست‌و حسابی بره خواستگاری و بره سر خونه زندگیش🤣/ خودشو سرگرم برنامه های الکی مثل جوکر نکنه (5 نظر) دانلود آهنگ شاد و جذاب شب یلدایی جوکر برای احسان علیخانی، نعیمه نظام‌دوست، بهنوش بختیاری و گلوریا هاردی/ هدیه ویژه ساعد نیوز برای ستاره‌های درخشان جوکر (4 نظر) ویژه‌ روز مادر/ عاشقانه‌های هنرمندان ایرانی با مادرانشان+ شعر معروف و خاطره‌انگیز استاد شهریار برای مادربزرگش/ از احسان علیخانی و بازیگران جوکر2 تا همایون شجریان و سحر دولتشاهی (4 نظر) اشعار خواندنی؛ شاهنامه فردوسی: ضحاک - بخش 6؛ فریدون به خورشید بر برد سر/ متن صوتی و معنی اشعار + تصاویر نسخه های کهن (4 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
مدارس و ادارات این شهرها چهارشنبه 5 دی ماه 1403 به کل تعطیل شدند
پشت پرده فیلم سینمایی اکران شده در پیکانشهر؛ رحمتی، چیپِ چیپ خداداد را گرفت! + فیلم
علی پروین: باقری دو بازی را برد کاری می کنیم سرمربیگری را دوست داشته باشد!/ خودم هم مربی موقت بودم!
از دست رفتن اعتماد در اقتصاد؛ اول باید تورم را کنترل کنیم بعد صفر‌های ریال را!
محسن هاشمی‌رفسنجانی: اگر امروز آیت‌الله‌ هاشمی زنده بود حتماً به مسئولان سه قوه و سایر ارکان کشور توصیه می‌کرد به نظرات مردم برای اداره کشور توجه شود
مدارس تبریز فردا تعطیل شد
فوری/ واتس آپ و گوگل پلی رفع فیلتر شد
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 5 دی ماه 1403،/ اردیبهشتی های نازنین مژده بدین که امروز پر از اتفاقات خوبه واستون
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 5 دی ماه 1403/ مرداد ماهی های عزیز هر روز درخشانتر از دیروز👌
فال ابجد روزانه چهارشنبه 5 دی 1403 / بهمن ماهی ها توجه کنید این کاری که در پیش دارید هیچ منفعتی برای شما ندارد
فال روزانه امروز چهارشنبه 5 دی ماه 1403/ تیر ماهی‌ها امروز کمی بیشتر حواستون باشید
ظریف: در خانه از فیبر نوری استفاده می‌کنم؛ پزشکیان فیلترینگ را در شان مردم ایران نمی‌داند
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 5 دی 1403 / مردادی ها امسال سال شماست به مراد دل خواهید رسید
بیوگرافی و زندگی خصوصی ساغر عزیزی بازیگر نقش فرح پهلوی و شهین سریال سوجان+عکس های دیدنی
جزییاتی هولناک از پرونده چای دبش: توقیف 500 میلیارد تومان طلا!
منتخب روز   
(ویدئو) افشاگری سمانه پاکدل، همسر هادی کاظمی از شرط عجیب صاحب خانه اش: داخل خونه عکاسی نکنید و کمک کنید دختر و پسرمون بازیگر بشن! (عکس) رونمایی نعیمه نظام‌دوست از ورژن انیمیشنی دختر و پسراش/ چقدرم شبیه خودشن😍 رونمایی گلوریا هاردی؛ بازیگر جوکر از پسرای خوش‌تیپیش در سفر به یزد/ یکیش مثل باباش ساعد سهیلی، چشم‌ابرو مشکیه؛ یکیشم مثل خودش بور و چشم رنگیه😍 ویدیو/ پیمان قاسم‌خانی: موقعی که من درس میخوندم برادرم، محراب مشغول لات بازی و کثافت‌کاری بود/ دوستای من مودب و استعداد درخشان بودن، دوستای اون یه مشت ارازل‌اوباش نگاهی به حال‌و‌هوای کریسمسی خونه شاهرخ استخری، بازیگر جوکر و همسرش، سپیده بزمی‌پور در بلژیک/ چیدمان شاهانه میز یلدا مزین شده با درخت کریسمس نورانی +کادوهای لاکچری (ویدئو) نعیمه نظام دوست به احسان علیخانی: بداخلاق خشن😂/ پیک نیک که نیومدی! (ویدئو) نگاهی به چیدمان سنتی و شیک منزل ستاره‌سادات قطبی و شهرام شکیبا/ از تابلوی قرآنی فاخر گرفته تا گل‌های برزگ چشمگیر/ ترکیبی از هنر، معنویت و زیبایی نوستالژی روز/ سکانس احساسی ژاله علو با پسرش، فریبرز عرب‌نیا در سریال «مختارنامه»/ گریه کن پسرم، گریه کردن در خلوت، خصلت مردان خداست، علی(ع) سر در چاه میکرد و گریه میکرد، از بس که تنها بود (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / شیر شجاعی که برادرش را از چنگال 10 ها کفتار نجات داد صحبتهای جالب و متفاوت حدیث میرامینی، بازیگر جوکر 2، درباره احترام به خانواده همسرش/ چقدر خانوم و باشخصیت!👌 رسم شوکه کننده قبیله‌ای که زنان باید در سوگ عزیزان خود انگشتان خود را ببرند / حاوی تصاویر تکان دهنده "برای افراد حساس توصیه نمی شود" عکس عجیب مرد 66 ساله‌ای که در یکسال 10 بار ازدواج کرد، به همراه همسران و فرزندانش/ عجب خونه ای هم داره!