ضرب المثل تیری به تاریکی زدن
ضرب المثل گونه ای از بیان است که معمولاً تاریخچه و داستانی پندآموز در پس بعضی از آن ها نهفته است. بسیاری از این داستان ها از یاد رفته اند، و پیشینهٔ برخی از امثال بر بعضی از مردم روشن نیست؛ با این حال، در سخن به کار می رود. شکل درست این واژه «مَثَل» است و ضرب در ابتدای آن اضافه است.به عبارتِ دیگر، «ضرب المثل» به معنای مَثَل زدن (به فارسی: داستان زدن) است.هر قدر تاريخ تمدن ملتي درازتر باشد بيشتر حادثه در آن پيدا شده و مثل هاي بيشتري در آن وجود دارد و در زبان فارسي نيز ده ها هزار ضرب المثل وجود دارد .برای آشنایی بیشتر با ضرب المثل تیری به تاریکی زدن با ساعدنیوز همراه شوید.
ریشه تاریخی ضرب المثل تیری به تاریکی زدن
طریق و روش مسابقه تیراندازی انواع و اقسام مختلف داشت . یکی از آنها روش تیری به تاریک رها کردن بود ، به این ترتیب که سپر پولادین را به دیوار نصب می کردند و داوطلبان مسابقه در فاصله معینی از دیوار مزبور قبل از غروب آفتاب می ایستادند و سپر مقابل را کاملاً از مد نظر می گذراندند سپس تأمل می کردند تا هوا کاملاً تاریک شود و سپر مقابل مطلقاً دیده نشود .
در آن موقع هر یک از داوطلبان با سابقه ذهنی که از محل و موقعیت خود و سپر مقابل داشت سه تیر پیاپی به سوی هدف سپر ، رها می کرد . اگر صدا بر می خواست معلوم بود که تیر به هدف خورده و گرنه به خطا رفته است.برای آشنایی بیشتر با ضرب المثل تیری به تاریکی زدن با ساعدنیوز همراه شوید.
تیر در تاریکی انداختن از شیوه های عرب دوران جاهلیت بود تا از این طریق بتوانند کمانداران آزموده و خبره را مشخص کنند. برای انجام این کار سپری را به دیوار نصب می کردند و داوطلبان قبل از غروب آفتاب در میدان تیر حضور می یافتند تا فاصله و جایگاه اصلی خود با هدف را در ذهن خود ثبت کنند.
هنگامی که آفتاب غروب می کرد و همه جا تاریک می شد، تا حدی که دیگر هدف مشخص نبود، کمانداران تیرهایشان را در تاریکی پرتاب می کردند و تیر هرکس که به هدف می خورد، از صدای اصابتش معلوم میشد و اگر صدایی نمیشنیدند یعنی به هدف برخورد نکرده است.
این اتفاق به شکل ضرب المثل درآمد. یعنی هرکس بخواهد شانسی کاری را انجام دهد که نمی داند پیروز می شود یا خیر، این ضرب المثل را قبل از انجام کار می گویند.
کاربرد و معنی ضرب المثل تیری به تاریکی زدن
۱- یعنی کاری را شانسی انجام دادن به امید موفق شدن.
۲- زمانی این ضرب المثل را می گویند که فرد احتمال می دهد کارش موفق نشود اما دل را به دریا می زند و آخرین تلاشش را می کند و فقط به خاطر احتمال ضعیفی که برای پیروزی اش دارد، دست به کار میشود.
۳- مثلا در اموری که احتمال موفقیت در آن بسیار کم است، شجاعت می کنید و وارد میشوید. مثلا دوتا از اقوامتان باهم قهر کرده اند و اصلا کسی تصور هم نمی کند که اینها سر یک میز بنشینند و باهم صحبت کنند. شما تصمیم می گیرید این دو را با هم آشتی دهید! وقتی دیگران می گویند اصلا این کار ممکن شدنی نیست شما می گویید: می دانم! اما می خواهم تیری در تاریکی بیندازم بلکه به هدف بخورد!
4-ضرب المثل بالا در مورد افرادی به کار می رود که کاری را دیر شروع کرده و قصد دارند شتاب زده و با سرعت به پایان برسانند . در واقع کورکورانه عمل میکنند و هیچ تصویری از آینده ی کار ندارند.