همانطور که میدانید؛ باران و تگرگ در فصل زمستان و گرد و خاک موجود در هوا باعث کاهش دید رانندگان شده و این موضوع می تواند سبب تصادف شود. از این رو آشنایی با انواع تیغه برف پاک کن و زمان تعوض آن بسیار ضروری می باشد.
تیغه برف پاک کن دارای یک قسمت لاستیکی است که به سبب چسبندگی آن به شیشه خودرو با حرکت خود، شیشه ی خودرو را تمیز می کند.
تیغه برف پا ک کن های اولیه به صورت دستی و اهرمی بوده است. امروزه تیغه برف پاک کن های اتوماتیکی با انواع متنوعی در بازار وجود دارند.
انواع تیغه های برف پاک کن اتومبیل
-
تیغه معمولی برف پاک کن
این نوع تیغه برف پاک کن در واقع از نوع مرسوم و ساده است که بیشتر خودرو ها از آن استفاده می کنند. بدنه این نوع تیغه ساده (صاف) است. لبه لاستیکی این تیغه معمولا از جنس لاستیک فشرده است.
-
تیغه برف گیردار
تیغه برف پاک کن برف گیردار بیشتر مخصوص نواحی سرد سیر طراحی شده که مناسب پاک کردن یخ و برف از روی شیشه است. این تیغه برف پاک کن طوری طراحی شده است که از روی یخ و برف سر نمی خورد و به طور قابل توجه ای شیشه را در این شرایط سخت تمیز می کند.
-
تیغه ژله ای برف پاک کن
تیغه های ژله ای که اصطلاحاً به مگانی معروف هستند برخلاف بسیاری از برف پاک کن های فابریک ماشین ها به خوبی آب را از روی شیشه خودرو به طور کامل پاک می نمایند و سبب افزایش دید در بارندگی می باشد و این به دلیل حالت انعطاف پذیری که دارند می باشد که کاملاً بروی سطح شیشه نشسته و کاملاً سطح شیشه را تمیز می کنند. بدنه اصلاح شده و حالت آیرودینامیکی و همچنین سیلیکون با کیفیت استفاده شده در این تیغه برف پاک کن باعث شده این تیغه عملکرد بهتری نسبت به تیغه های ساده داشته باشد. عمر طولانی تر و همچنین طرح های مختلف باعث شده این نوع تیغه جایگزین مناسبی برای تیغه های معمولی باشد.
-
تیغه برف پاک کن برف گیردار Winter wipers:
تیغه برف پاک کن برف گیردار بیشتر مخصوص نواحی سرد سیر طراحی شده که مناسب پاک کردن یخ و برف از روی شیشه است. این تیغه برف پاک کن طوری طراحی شده است که از روی یخ و برف سر نمی خورد و به طور قابل توجه ای شیشه را در این شرایط سخت تمیز می کند.
تفاوت بین تیغه های برف پاک کن اتومبیل
با توجه به کارکرد بالای تیغه های برف پاک کن و مصرف زیاد آن جنسی که در قسمت لاستیکی آن استفاده می شود از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
پس سعی کنید از جنس خوب و برند معتبر برای خرید استفاده کنید.
زیرا هر چقدر جنس با کیفیت تر باشد از دوام و قدرت پاک کنندگی بیشتری برخوردار خواهد بود.
تفاوت بین تیغه برف پاک کن ژله ای و لاستیکی
امروزه در بیشتر تیغه های برف پاک کن از پلاستیک فشرده و یا سیلیکون یا همان ژله ای استفاده می شود که جنس سیلیکونی آن به مراتب بهتر است و از عملکرد بهتری هم برخوردار است.
مزایای تیغه برف پاک کن سیلیکونی عبارتند از:
- قدرت پاک کنندگی بالا
- بدون ایجاد صدا
- مقاومت در برابر تغییرات جوی آب و هوایی از جمله گرما و سرمای زیاد
- مقاومت در برابر تابش مستقیم اشعه uv
- طول عمر زیاد نسبت به جنس لاستیکی آن
- بدون ایجاد خش در روی شیشه
انواع طرح های برف پاک کن
در اکثر اتومبیل ها تیغه های برف پاک کن خودروها به صورت ساده ی حرکت رفت و برگشتی به یک جهت، استفاده شده است. محور دوران یک تیغه در مرکز شیشه و محور بعدی در سمت راننده قرار دارد.
از انواع طرح های دیگر می توان به تیغه های مخالف در جهت چپ و راست، سه تیغه کامیون ها، پانتوگراف اتوبوس ها و همینطور برف پاک کن های دو تیغی با اتصال به سقف در خودروهای نظامی را بر شمرد.
حتی طرح تیغه تک و مرکزی، که در این نوع تیغه ها، یک تیغه مرکزی حرکت رفت و برگشتی و دورانی یا همان M شکل دارد که در اتومبیل مرسدس بنز می توانید نمونه آن را مشاهده کنید.
۹۰ درصد رانندگان تصمیم گیرشان بر اساس دید بدون مانع و واضحی است که از جاده دارند و این موضوع نشان دهنده این است که واضح دیدن هنگام رانندگی تا چه حد میتواند مهم باشد.
به خصوص در فصل زمستان و روزهای بارانی که دید راننده از طریق آب باران، تگرگ، برف و یا پاشیدن آب بر اثر عبور ماشین دیگر از سطح جاده بر روی شیشه جلوی اتومبیل مخشوش میشود.
پس یا دقت در انتخاب تیغه ی مناسب برای برف پاک کن اتومبیل خود، مانع از بروز حوادث ناگوار و خسارات جبران ناپذیر شوید.
زمان تعویض تیغه برف پاک کن ها
معمولا زمان تعویض این اجزای خودرو به شرایط محیطی محل رانندگی بستگی دارد و نمی توان زمان دقیق برای آن مشخص کرد.
باران، برف، نور خورشید و اشعه ی uv به مرور زمان باعث پوسیدگی و ترک در قسمت لاستیکی تیغه می شود و ممکن است باعث ایجاد صدا و خط روی شیشه شود.
از طرفی به مرور زمان گرد و خاک موجود در هوا به قسمت لاستیکی تیغه چسبیده می شود و باعث کاهش چسبندگی تیغه به شیشه خودرو و کارایی تیغه می شود.
بنابراین توصیه می شود تیغه برف پاک کن ها باید به طور معمول هر شش ماه یک بار تعویض شوند.