ارز دیجیتال هلیوم (Helium) را می توان ارز آینده نامید. ارزی که بتواند در یک سال بیش از 6 هزار درصد رشد را تجربه کند، آیندۀ درخشانی در پیش خواهد داشت. هلیوم در نظر دارد بلاکچینی را برای پشتیبانی از اینترنت اشیا ایجاد کند. هم بلاکچین و هم اینترنت اشیا از جمله تکنولوژی های مرتبط به آینده هستند. بر این اساس پیش بینی آینده این ارز باید جذاب باشد. حوزه اصلی فعالیت ارز دیجیتال هلیوم حوزه اینترنت اشیاء است.
ارز دیجیتال هلیوم (Helium) چیست؟
هلیوم (HNT) یک شبکه غیر متمرکز مبتنی بر بلاکچین برای دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) است. شبکه اصلی Helium که در ژوئیه سال 2019 راه اندازی شد، به دستگاه های بی سیم کم مصرف اجازه می دهد تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و داده ها را از طریق شبکه نودهای خود ارسال کنند.
نودها به صورت اصطلاحاً هات اسپات (Hotspots) هستند که ترکیبی از درگاه بی سیم و دستگاه استخراج بلاکچین می باشند. کاربرانی که با نودها کار می کنند، رمز ارزهای بومی هلیوم (HNT) را استخراج و پاداش دریافت می کنند.
هدف هلیوم آماده سازی ارتباط اینترنت اشیا برای آینده، شناسایی ناکافی بودن زیرساخت های فعلی از بدو تولد، در سال 2013 است.
بنیان گذاران ارز دیجیتال هلیوم چه کسانی هستند؟
تیم فعلی ارز دیجیتال هلیوم متشکل از تعدادی کارمند متخصص در حوزه های مختلف است. بلاک چین، سخت افزار، سیستم همتا به همتا، تولید و سیستم های توزیع شده از جمله این تخصص ها است. در ادامه با مدیران اصلی و بنیانگذاران این مجموعه آشنا می شویم.
امیر حلیم (Amir Haleem)
وی قبل از ورود به این پروژه، سابقه ای درخشان در توسعه بازی داشت.
سین کری (Sean Carey)
وی سابقه فعالیت در یکی از شرکت های وابسته به PayPal به نام Where را در کارنامه خود دارد.
شان فانینگ (Shawn Fanning)
شهرت فانینگ به دلیل توسعه پلتفرم Napster است. این پلتفرم یک سرویس اشتراک گذاری موسیقی به صورت همتا به همتا است. این سرویس جزو اولین سرویس های فعال در این زمینه است و قدمت آن به سال 1990 می رسد.
به نظر می رسد که مدیران هلیوم از این لحاظ دست پر پا به میدان گذاشته اند.
چه چیزی هلیوم را منحصر به فرد می کند؟
توکن هلیم به منظور رفع نیازهای دو طرف اصلی شبکه بلاک چین هلیوم ساخته شده است. به عبارت دیگر هدف تیم توسعه دهنده این ارز دیجیتال از طراحی این توکن، میزبان های هات اسپات و توسعه دهندگان و شرکت هایی بوده است که برای اتصال دستگاه ها و ساخت برنامه های خود از شبکه هلیوم استفاده می کنند.
توکن HNT برای پاداش میزبان ها به منظور حفظ پوشش و استقرار شبکه استفاده می شود. توسعه دهندگان شبکه هلیوم به منظور پرداخت هزینه تراکنش های خود از توکن HNT بهره می برند. اعتبار داده ها در شبکه هلیوم تحت عنوان DC شناخته می شود و برای پرداخت تمام هزینه های معامله استفاده می شود. DC در شبکه هلیوم با استفاده از یک معامله سوختگی که بر روی بلاک چین قرار دارد، ایجاد می شود.
هلیوم قصد دارد قابلیت های ارتباطی دستگاه های اینترنت اشیا بی سیم را بهبود بخشد. در سال 2013 ، زیرساخت های اینترنت اشیا هنوز در ابتدای راه بود، اما توسعه دهندگان می خواستند تمرکززدایی را به محصولات خود اضافه کنند، از این رو در مقاله رسمی خود از آن به عنوان «شبکه مردم» یاد می کنند.
جذابیت اصلی آن برای دارندگان دستگاه ها و علاقه مندان به فضای اینترنت اشیا خواهد بود، و انگیزه های مالی امکان دسترسی بیشتر را فراهم می کند.
شرکت کنندگان شبکه، هات اسپات ها را که ترکیبی از درگاه بی سیم و ماینر هستند، خریداری می کنند، یا خودشان آن را می سازند. هر هات اسپات پوشش شبکه را تا شعاع خاصی فراهم می کند و همچنین توکن بومی هلیوم، HNT را استخراج می کند.
این شبکه بر اساس اثبات پوشش، الگوریتم اجماع جدید مبتنی بر پروتکل BFT هانی بجر اجرا می شود که به نود های شبکه اجازه می دهد تا در صورت تغییر پذیری کیفیت اتصال، به توافق برسند.
علاوه بر HNT، کاربران کارمزد های تراکنش به وسیله توکن جداگانه ای به نام Data Credits پرداخت می کنند که قابل مبادله نیستند و مربوط به خود کاربران می باشد.
شیوه کار هلیوم چگونه است؟
ارز دیجیتال هلیوم به بهبود ارتباط دستگاه های اینترنت اشیا بی سیم کمک می کند. در سال 2013 که اینترنت اشیا هنوز در مسیر رشد بود، توسعه دهندگان می خواستند این شبکه را نیز به صورت غیر متمرکز درآورند. از این رو به این شبکه، شبکه مردم نیز گفته می شود.
برای صاحبان دستگاه ها و افرادی که به فضای اینترنت اشیا علاقه دارند، شبکه Helium بسیار جذاب است. تیم توسعه Helium قصد دارند با ایجاد مشوق های مالی، این شبکه را بیشتر معرفی کنند.
شرکت کنندگان در شبکه Helium، دستگاه های Hotspot را که ترکیبی از ورودی های وایرلس و دستگاه ماینر است، خریداری می کنند یا اینکه می توانند خودشان دستگاه را بسازند. هر دستگاه Hotspot شبکه رادیویی را تا شعاع خاصی پوشش می دهد و همچنین توکن شبکه هلیوم (HNT) را نیز استخراج می کند.
شبکه ارز دیجیتال Helium با الگوریتم اجماع جدیدی کار می کند که بر پایه پروتکل HoneyBadger BFT تعریف شده است. با استفاده از این پروتکل، حتی وقتی کیفیت اتصال شبکه متغیر است، نود ها می توانند به توافق و اجماع دست یابند.
علاوه بر توکن HNT توکن دیگری به نام Data Credit وجود دارد که کاربران برای پرداخت هزینه تراکنش هایشان از آن استفاده می کنند. این توکن قابل مبادله نیست و به حساب کاربری خود افراد متصل است.
امنیت ارز دیجیتال Helium در چه حدی است؟
مکانیزم هلیوم به گونه ای برنامه ریزی شده است که برای ارتقای امنیت شبکه از کاربران خود کمک بگیرد. این ارز بر مبنای پروتکل BFT طراحی شده است و مکانیزم اختصاصی آن گواهی اثبات ظرفیت نام دارد. اما این امر چگونه اتفاق می افتد؟
کاربران برای دریافت پاداشی که به صورت توکن هلیوم به آنها پرداخت می شود، با استخراج توکن، امنیت شبکه را تضمین می کنند. از سوی دیگر دارندگان Helium برای نگهداری توکن های خود می توانند از کیف پول اختصاصی این شبکه استفاده کنند. ویژگی خاص این والت، استفاده از کلید خصوصی نامتقارن است که سطح امنیت را افزایش می دهد.
قیمت ارز دیجیتال هلیوم
در سال 2020 توکن ارز دیجیتال هلیوم یعنی HNT پا به عرصه بازارهای جهانی گذاشت. قیمت هر واحد HNT در آن زمان 2.7 دلار بود. با رشد قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال در سال 2021، قیمت هلیوم نیز افزایش یافت. قیمت هر واحد هلیوم در این مقطع به بالای 20 دلار نیز رسید. قیمت هر واحد Helium در لحظه نگارش مقاله در سایت کوین مارکت کپ، بیش از 14.5 دلار است. ارزش کل بازار این ارز نیز به بالای 1 میلیارد و 100 میلیون دلار رسیده است.
زمانی که هلیوم آغاز به کار کرد، هیچ توکنی استخراج نشده بود. به همین دلیل برای تشویق کاربران خود به استخراج، میزان توکن های دریافتی آنها را افزایش داد. به مرور از مقدار توکن ها کاسته و در مقابل سود انتقال داده افزایش خواهد یافت. پیش بینی می شود این شیوه، برای مدت 20 سال به طول بینجامد.
کیف پول های مناسب برای نگهداری توکن HNT
- کیف پول مای اتر (MyEtherWallet)
- کیف پول اومنی (OmniWallet)
- کیف پول تتر (Tether Wallet)
- کیف پول کوینومی (Coinomi)
- کیف پول اگزودوس (Exodus)
- بایننس والت (Binance Wallet)
- کیف پول لجر نانو اس (Ledger Nano S)
- کیف پول لجر نانو ایکس (Ledger Nano X)
- کیف پول نکسو (Nexo Wallet)
صرافی های مناسب برای خرید توکن HNT
HNT یک توکن قابل معامله است که از اکتبر 2020 در صرافی های بزرگ عرضه شده است. جفت های معاملاتی اصلی در بایننس و اف تی ایکس فعال هستند و شامل دلار آمریکا و استیبل کوین هایی مانند تتر می باشند. سایر صرافی ها عبارتند از:
- صرافی بایننس
- صرافی هات بیت