به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،آیوتا یک شبکه توزیع شده و ارز دیجیتال نسل سومی است. در آیوتا قابلیت های نوینی وجود دارد که تراکنش های فوق سریع و بدون کارمزد را برای کاربران آن فراهم می کند. کلمه بدون کارمزد بودن برخلاف دیگر ارزهای دیجیتال که چنین ادعایی را هنوز عملی نکرده اند، در آیوتا واقعا وجود دارد و کارمزد تراکنش ها صفر است.
علاوه بر تراکنش های سریع و بدون کارمزد، در آیوتا یک سیستم مقابله با حملات کامپیوترهای کوانتومی در نظر گرفته شده است. با این وجود شبکه آیوتا فقط برای پرداخت ها توسعه داده شده است و از قراردادهای هوشمند یا بستری برای برنامه های غیرمتمرکز پشتیبانی نمی کند.
همچنین ارز دیجیتال آیوتا این قابلیت را دارد تا برای تحقق کاربردی تر اینترنت اشیا مورد استفاده قرار گیرد. اینترنت اشیا به بسیاری از چیزها شامل اشیا و وسایل محیط پیرامون مان که به شبکه اینترنت متصل شده و توسط اپلیکیشن های موجود در تلفن های هوشمند و تبلت کنترل و مدیریت می شوند، اشاره دارد.
برای ساده تر کردن موضوع فرض کنید لوازم خانه، موبایل و رایانه شما به اینترنت اشیا متصل است. آیوتا این ظرفیت را دارد که ارز و واسطه پرداخت بین این لوازم و دستگاه ها شود. برای مثال یخچال شما می تواند در صورت تمام شدن مواد غذایی خودش سفارش را به فروشگاه ارسال کند و خودش هم هزینه را پرداخت کند. به این نوع پرداخت ماشین به ماشین (M2M) گفته می شود؛ چون در این مثال یخچال ارز دیجیتال را به رایانه فروشنده ارسال می کند. در آینده نزدیک امکان دارد پنل های خورشیدی که روی سقف خانه قرار دارند برق تولیدی را بدون این که خبر داشته باشید بفروشند و از ارز به دست آمده برای پرداخت سایر هزینه ها استفاده شود.
تمام این قابلیت های نوین در آیوتا به دلیل تفاوت و تغییر بسیار بزرگی است که آیوتا نسبت به ارزهای دیجیتال دیگر دارد. آیوتا یک شبکه کاملا غیرمتمرکز است اما بر خلاف اکثر ارزهای دیجیتال، از بلاک چین استفاده نمی کند. بستری که آیوتا از آن بهره می برد، سیستمی به نام تنگل (Tangle) است.
تاریخچه آیوتا IOTA
آیوتا در سال ۲۰۱۵ توسط Sonstebo، Ivancheglo ، Dominik Schiener و دکتر Serguei Popov به وجود آمد. ارز رمزنگاری شده آیوتا تحت نظارت بنیاد آیوتا است که بنیادی غیردولتی بوده و به منظور توسعه و نگهداری تکنولوژی ایجاد شده است و همه توسعه دهندگان می توانند بدون نیاز به لایسنس در آن فعالیت کنند. با کمک شرکت های Deutsche Telekom، مایکروسافت و فوجیتسو، این بنیاد یک بازار اطلاعات ایجاد کرده است. بنیاد IOTA همچنین یکی از اعضای اتحادیه معتبر IOT (اینترنت اشیا) است که شامل شرکت های Bosch ،Consensys و USbank می باشد.
اینترنت اشیا یا IOT چیست؟
یکی از بنیان گذاران آیوتا، دومینیک شینر (Dominik Schiener) در مصاحبه ای درباره نام این ارز دیجیتال گفت که نام آیوتا مخففی مربوط به اینترنت اشیا نیست و این نام را از حرف نهم الفبای یونانی گرفته شده است که به معنای کوچک ترین واحد ممکن است. نظریه اینترنت اشیا، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون بیان شده اما تنها حدود دوسال است که به طور جدی در دنیای IT بر روی این مبحث کار می شود.
Internet of Things به اختصار IOT و یا همان اینترنت اشیا چیز جدید و نا آشنایی نیست چون اولین نمونه استفاده از این تکنولوژی؛ تولید و رونمایی از توستر متصل به اینترنت توسط یک کمپانی طی یک کنفرانس در سال 1989 بود.
در کل، مفهوم اینترنت اشیا اتصال دستگاه های مختلف به یکدیگر از طریق اینترنت است. به کمک اینترنت اشیا برنامه ها و دستگاه های مختلف می توانند از طریق اتصال اینترنت با یکدیگر و حتی انسان تعامل و صحبت کنند. برای نمونه می توان به یخچال های هوشمند که به اینترنت متصلند و شما را از موجودی و تاریخ انقضا مواد خوراکی داخل یخچال با خبر می سازند اشاره نمود. در واقع، اینترنت اشیا شما را قادر می سازد تا اشیا مورد استفاده خود را از راه دور و به کمک زیرساخت های اینترنتی مدیریت و کنترل کنید.
ویژگی ارز IOTA
تمام این قابلیت های نوین در آیوتا به دلیل تفاوت و تغییر بسیار بزرگی است که آیوتا نسبت به ارزهای دیجیتال دیگر دارد. آیوتا یک شبکه کاملا غیرمتمرکز است اما بر خلاف اکثر ارزهای دیجیتال، از بلاک چین استفاده نمی کند. بستری که آیوتا از آن بهره می برد، سیستمی به نام تنگل (Tangle) است.
تکنولوژی تنگل Tangle چیست؟
در آیوتا هیچ گونه استخراجی وجود ندارد. تنگل یک ساختار داده ای بر اساس حرکت جهت دار غیرمدور است. مانند بلاک چین، این شبکه هم یک دفترکل توزیع شده است و همه در شبکه ایفای نقش می کنند.
در آیوتا فرایند این گونه است هر زمانی که یک کاربر قصد ارسال تراکنشی را داشته باشد، همزمان و به طور خودکار، کیف پول این کاربر دو تراکنش قبلی را تایید می کند و این فرایند ادامه می یابد. از این رو کارمزدهای شبکه به صفر می رسند و سرعت تایید تراکنش ها نسبت به شلوغی شبکه حرکت می کند.
ارز دیجیتال شبکه آیوتا، Iota است که آن را با نماد (i) نمایش می دهند. تعداد واحد های ارزی آیوتا ۲,۷۷۹,۵۳۰,۲۸۳,۲۷۷,۷۶۱ است. تمام واحد های آن در اولین بلاک، از پیش تولید شده اند و دیگر به آن اضافه نخواهد شد.
واحدهای IOTA
به دلیل بزرگی رقم تعداد واحد های رسمی آیوتا و بحث های قیمتی، در صرافی ها و تجارتخانه های ارزهای دیجیتال، از واحد MegaIota یا به اختصار MIOTA استفاده می شود و آن را با mi نمایش می دهند. هر (mi) برابر با ۱,۰۰۰,۰۰۰ (i) است. در واقع هنگام خرید آیوتا از صرافی ، واحد غیررسمی MegaIota یا همان MIOTA در نظر گرفته می شود.
کیف پول IOTA
سایتی که کیف پول آیوتا در آن ساخته می شود با این آدرس در دسترس است: www.wallet.iota.hr
Maksimum number of users reached!
This wallet is in testing phase, so we currently cannot allow more registrations.
Please check this page tommorow!
ولی این کیف پول فعلا به حداکثر کاربر خودش رسیده و امکان ساخت اکانت موجود نیست.
صرافی های IOTA
بیتفینکس
بایننس
CoinSpot
CoinFalcon
Bit520
Exrates