ساعدنیوز
ساعدنیوز

آشنایی با برج آزادی

  پنجشنبه، 02 تیر 1401   زمان مطالعه 21 دقیقه
آشنایی با برج آزادی
برج آزادی، همچون مرواریدی ارزشمند، در قلب میدان آزادی بنا شده و زیبایی این میدان وسیع را چند برابر کرده است. کمتر مسافر و یا گردشگری را پیدا می‌کنید که به به میدان آزادی برود و از برج زیبای آن دیدن نکند.ارتفاع این برج در حدود ۴۵ متر است و در ۴ طبقه مجزا بنا شده.

برج آزادی تهران سال ها نماد پایتخت و یکی از شاهکارهای معماری مدرن ایران بوده است. این شاهکار را بسیاری از ما از نزدیک و یا از طریق تلویزیون دیده ایم اما با ویژگی ها و نمادهای ایرانی اصیل آن که برگرفته از دوران های مختلف تاریخی کشور است، کمتر آشناییم. اولین نمادی که حسین امانت (یکی از بزرگترین معماران ایران معاصر) در طراحی برج آزادی تهران استفاده کرد، چهارطاقی (فضایی مربع شکل برای پاسداشت آتش با چهار ستون که در انتها به طاقی مربعی ختم می شود) است، شکل بادگیر، دیگر ترکیب جاودان هنر معماری ایران در راس برج محسوب می شود که با زیبایی هرچه تمام تر می توان آن را مشاهده کرد. زیرگذر شرقی برج به شکل بناهای بازار ایرانی ساخته شده تا یادآور نورگیرها، طاق بندی ها و حتی همهمه حجره داران باشد، طوری که با قدم زدن میان آن حس و حال گذشته را بهتر درک می کنید. روشندان ها یا فضاهای نورگیر سقف که به شکل طرح های هندسی گوناگون ساخته شده اند، دیگر شاخصه معماری ایرانی شناخته می شوند که در طبقات اول و دوم بنا جلوه گری می کنند و بر زیبایی فضای آن افزوده اند. رنگ های سفید، آبی تیره و فیروزه ای به عنوان رنگ های شاخص کاشی کاری ایرانی در کاشی های طبقه فوقانی برج و نمای خارجی آن به کار برده شده تا تداعی گر معماری اصیل ایرانی باشد و با تماشای آن به معماری اصیل ایرانی ببالید. در بخش شرقی - غربی برج آزادی تهران، از دو طاق بیضی شکل و جناغی استفاده شده و در آن می توان سیر تبدیل طاق باستانی به طاق جناغی اسلامی را مشاهده کرد که همچون ماشین زمان گذر ایام را نشان می دهد.

برج آزادی کجاست؟

برج آزادی در وسط میدان آزادی شهر تهران است. میدان آزادی از غرب به بزرگراه شهید لشگری، از شرق به خیابان آزادی، از جنوب به بزرگراه سعیدی و از شمال به بزرگراه جناح محدود می شود.

برج آزادی در نزدیکی یکی از مبادی ورودی و خروجی تهران قرار گرفته است که همه روزه مسافرت های درون شهری و برون شهری بسیاری از طریق آن صورت می گیرد. ضلع شمال غربی این میدان به ترمینال های مسافربری، ایستگاه های تاکسی، مینی بوس و اتوبوس اختصاص دارد، در ضلع شمال شرقی ساختمان هایی با کاربری های اداری و تجاری و کیوسک های روزنامه فروشی، بلیط فروشی و غیره دیده می شود، در ضلع جنوب شرقی آن پارک المهدی و در ضلع جنوب غربی سازمان ملی نقشه برداری و محدوده فرودگاه مهرآباد قرار دارد.

اتوبوس: تقریبا از تمام نقاط شهر تهران و شهرهای حومه (مثل کرج، رباط کریم و اسلامشهر) به میدان و ترمینال آزادی تاکسی و اتوبوس تردد می کند. همچنین از ترمینال آزادی، اتوبوس های بین شهری به شهرهای شمالی و غربی کشور می روند. بی آرتی های پایانه آزادی هم به سمت تهرانپارس، ترمینال خاوران و دانشگاه علوم و تحقیقات حرکت می کنند که دسترسی به میدان آزادی را تسهیل کرده اند.

مترو: اگر قصد رفتن به ترمینال آزادی با مترو را دارید می توانید با استفاده از خط چهار مترو (خط ارم سبز-شهیدکلاهدوز) در ایستگاه میدان آزادی پیاده شوید.

ماشین شخصی: بسته به اینکه در کدام منطقه از تهران هستید، می توانید از طریق بزرگراه آیت الله سعیدی (ضلع جنوبی)، بزرگراه محمدعلی جناح (ضلع شمالی)، بزرگراه لشگری (جاده مخصوص) و خیابان آزادی (ضلع شرقی) خود را به برج آزادی برسانید.

  • ساعت بازدید برج آزادی: همه روزه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶. برج آزادی در روزهای شنبه و ایام شهادت تعطیل است.
  • بلیط ورودی برج آزادی: بسته به موارد بازدید، قیمت بلیط ورودی ۱۰، ۲۰ و ۲۵ هزار تومان است که اگر بخواهید از همه قسمت های برج دیدن کنید، باید ۲۵ هزار تومان بپردازید.
  • تلفن برج آزادی: ۰۲۱-۶۶۰۲۳۹۵۱-۴
  • آدرس برج آزادی: تهران، میدان آزادی، برج آزادی (نمایش روی نقشه)
  • وب سایت برج آزادی: azadi-tower.com

تاریخچه برج آزادی

حکومت پهلوی از سال ۱۳۳۹ تصمیم گرفت بنای یادبودی در مدخل غربی تهران (سه راه مهرآباد) بسازد. در ابتدا قرار بود بنایی به شکل طاق نصرت ساخته شود؛ اما با تخصیص اعتبارات اعلام شد که طرح طاق نصرت عظمت کافی را ندارد. تا اینکه در شهریور سال ۱۳۴۵ طی فراخوانی در روزنامه ها، از معماران دعوت شد تا طرح های خود را ارسال کنند. سرانجام از بین معماران ایرانی، طرح حسین امانت از دانشگاه تهران برنده شد. او که در آن زمان یک دانشجوی ۲۴ ساله بود، مامور ساخت میدانی در پایتخت شد که نمادی برای ایران مدرن باشد و علاوه بر تاثیر بصری، پیشینه تاریخی، فرهنگی و هنری این مرزوبوم را نیز نشان دهد. ساخت برج آزادی از سال ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰ طول کشید

کار ساخت برج آزادی در ۱۱ آبان ۱۳۴۸ آغاز شد که ۲۸ ماه طول کشید تا اینکه در ۲۴ مهرماه ۱۳۵۰ با حضور ۳۰۰۰ مهمان داخلی و خارجی افتتاح شد. در روز افتتاحیه، برای نخستین بار از منشور کوروش رونمایی شد تا این منشور ۲۵۰۰ ساله پیوندی میان تاریخ باستان ایران و وضعیت رو به توسعه آن زمان کشور باشد. این برج که از تلفیق طاق های معماری قبل و بعد از اسلام بود، با گذر زمان به نماد شهر تبدیل شد.

پس از افتتاح برج آزادی، مسئولیت نگهداری آن به وزارت فرهنگ و هنر واگذار شد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز همین روند ادامه یافت و به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رسید. در حال حاضر، مسئولیت اداره برج را بنیاد رودکی بر عهده دارد. همه آنچه که به عنوان مجموعه فرهنگی برج آزادی می شناسیم، به یک باره در سال ۱۳۵۰ ساخته نشد و فقط شامل ساختمان برج و بخش زیرزمین می شد.

دولت وقت در سال ۱۳۵۳ تصمیم گرفت موزه ای زیر فضای میدان و برج آزادی در عمق ۱۵ متری بسازد و از همین رو طراحی آن به حسین امانت سپرده شد که نتیجه آن موزه ای پیشرفته مجهز به بخش های سمعی و بصری بود.

از آنجا که در جریان تظاهرات ها و مبارزات انقلاب ایران، مردم برای تجمع های مختلف از این میدان استفاده می کردند، نام آن پس از پیروزی انقلاب به میدان و برج آزادی تغییر کرد. از سال ۱۳۵۷ تاکنون، این میدان به عنوان محلی برای اجرای برنامه های مرتبط با پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل شده است.

برج آزادی از سال ۱۳۹۲ با وضعیت تخریبی نگران کننده ای دست وپنجه نرم می کند؛ ضمن اینکه ساخت مسجدی در نمای شمال غربی آن، منظر بصری برج را مخدوش کرده است.

تاریخچه برج آزادی

معماری برج آزادی

میدان و برج آزادی از معماری و طراحی منحصربه فردی برخوردار است و در طراحی آن سعی شده است از المان های معماری ایرانی همچون بادگیر، باغ ایرانی، چهار طاقی، کاربندی و انواع کاشی کاری استفاده شود. میدان آزادی با مساحت ۵۰ هزار متر مربع، زمینی به شکل بیضی دارد که بنای برج در امتداد محور شرق-غرب و در حدود یک سوم شرقی آن واقع است.

معمار این بنا تلاش داشته است تا گذشته درخشان تاریخ ایران را در این سازه حیرت انگیز متبلور کند تا هر کسی که به ایران می آید، با دیدن برج آزادی به عمق فرهنگ این سرزمین پی ببرد.

شکل ظاهری برج آزادی از ترکیب دو جفت قوس بزرگ تشکیل شده است که به هم می رسند و سازه بزرگ سفیدرنگی را به وجود می آورند. این سنگ های سفید نمای ساختمان، با شیارهای فیروزه ای رنگ تقسیم بندی شده اند. برج آزادی دارای چهار نما است که هر دو نما با هم متقارن هستند. تزیینات و مقرنس کاری های زیبایی نیز در وسط طاق اصلی به کار رفته است که آن را چشم نواز و دوست داشتنی کرده است.

خطوط موازی و کشیده پایه ها با الهام از سبک معماری هخامنشی هستند؛ قوس اصلی وسط برج، طاق کسری دوره ساسانی را در ذهن تداعی می کند و قوس شکسته بالایی آن با استفاده از معماری پس از اسلام طراحی شده است. آب نما و فواره های میدان نیز نمودی از باغ های ایرانی هستند. رسمی سازی های بین این دو قوس، از گنبد مساجد ایران الهام گرفته است. ضمن اینکه کاربندی های قسمت های مختلف مجموعه و طبقات برج با الهام از کاربندی های دوره اسلامی هستند.

طراحی برج آزادی رابطه تنگاتنگی با میدان آزادی دارد که در طراحی ها و چمن کاری آن مشهود است. به گفته حسین امانت، طراح برج، به دلیل نزدیکی بنا به فرودگاه مهرآباد امکان افزایش ارتفاع آن به بیشتر از ۴۵ متر وجود نداشت و برای اینکه افراد هنگام رفتن به سمت برج احساس کنند که به طرف بالا می روند، یک سرازیری در میدان آزادی ایجاد کرد تا کسانی که از جانب فرودگاه مهرآباد وارد میدان می شوند، در مسیری شیب دار حرکت کنند.

جذابیت برج آزادی فقط به نمای بیرونی آن خلاصه نمی شود و فضای داخلی آن نیز حیرت هر بیننده ای را به همراه دارد. دو طبقه از برج در بالای قوس طاق اصلی و زیر گنبد قرار گرفته اند که دسترسی به آن ها با آسانسور میسر است. طبقه بالا، گنبدی از بتن سفید دارد که مزین به مقرنس کاری و کاشی کاری های فیروزه ای و معرق ایرانی هستند. استفاده از بتن سفید در آن زمان کار جدید و مدرنی در ایران بوده است.

یکی از جالب ترین ویژگی های برج آزادی این است که فضاهای مختلف برج محدود نشده اند و از طریق روزنه و شکاف با سایر بخش ها و حتی آسمان و بیرون از برج، ارتباط بصری دارند. به این ترتیب؛ هروقت به بالای سرتان نگاه کنید، فضا و روزن کوچکی به طبقه بالایی خواهید دید که در همه طبقه های برج به چشم می خورد و به شیوه های مختلفی به فضاهای بالاتر می رسند.

معماری برج آزادی

برج آزادی تهران چند متر است؟

برج آزادی ۶۳ متر طول و ۴۵ متر ارتفاع از سطح زمین دارد و از چهار طبقه تشکیل شده که دارای دو راه پله با ۲۸۶ پلکان و دو آسانسور است. در ساخت این اثر از ۲۵ هزار قطعه سنگ مرمر جوشقان اصفهان و ۹۰۰ تن آهن استفاده شده است. درهای اصلی برج آزادی از سنگ گرانیت همدان ساخته شده و سنگ های طبقه همکف و همچنین طبقات برج نیز از معدن مروارید کردستان استخراج شده اند.

بنای برج از یک هندسه مربع مستطیلی تشکیل شده است که ۱۶ ضلعی شده و در آخر به یک گنبد منتهی می شود که از داخل برج قابل مشاهده است.

جاذبه های داخل برج آزادی

فضای داخلی برج آزادی دارای دو طبقه است که یکی بالای قوس طاق اصلی و دیگری زیر گنبد قرار دارد و امکان دسترسی به آن ها با آسانسور فراهم شده است. زیر برج نیز چهار طبقه در اعماق زمین طراحی و ساخته شده اند. در واقع علاوه بر ایفای نقش المان شهری یا به عبارتی نماد پایتخت توسط فضای خارجی برج آزادی، معماری فضای داخلی آن نیز به دلیل برخورداری از فضاهای مختلفی نظیر گالری، کتابخانه، سالن های چند منظوره و... بسیار کاربردی است.

از نمای بیرونی که به برج آزادی نگاه کنیم به خاطر شیب سازه های قسمت پایینی آن، این حس را دریافت می کنیم که انگار در حال حرکتیم. تا اینجای یادداشت از نمای بیرونی برج آزادی سخن به میان آوردیم ولی همانطور که میدانید در داخل برج ازادی، نیز بخش های جالب و زیبایی وجود دارد که در ادامه این یادداشت به معرفی این بخش ها خواهیم پرداخت. چند سالی است که بنیاد رودکی مسئولیت امور اجرایی و مدیریتی داخل برج آزادی را بر عهده گرفته است. داخل برج آزادی متشکل از چند طبقه است. برج آزادی دارای چهار پایه است که که درون دو تا از پایه های آن، آسانسور تعبیه شده است و در دو پایه دیگر که به حالت ضربدری در مقابل هم قرار دارند راه پله ای متشکل 277 پله وجود دارد که بازدیدکنندگان را به بالای برج می رساند.

طبقه چهارم داخل برج آزادی

این طبقه در بالاترین ارتفاع برج آزادی واقع شده است و در فاصله حدود چهل متری از سطح زمین قرار دارد. همان طور در که در بخش معماری برج آزادی اشاره شد، بر روی قسمت بالای برج، پنجره هایی مشابه شیارهای برج طغرل که متعلق به دوران سلجوقی است وجود دارد. این پنجره ها دارای فرم هندسی شش ضلعی نامنتظم هستند. اگر وارد برج آزادی شوید و به طبقه چهارم بروید از پشت این پنجره ها می توانید در نمایی بسیار زیبا و جالب، تمام شهر تهران را مشاهده نمایید. مشاهده برج آزادی از زاویه بیرونی و از سطح زمین یک فضای تماشایی را مقابل چشمانتان قرار می دهد و نگاه کردن از بالای برج آزادی به بیرون فضای متفاوت و دیدنی دیگری را ایجاد می کند.

طبقه سوم داخل برج آزادی

هدف از طراحی طبقه سوم داخل برج آزادی که در فاصله 33 متری از سطح زمین واقع شده است، ایجاد امکانی برای مشاهده عظمت و شکوه معماری داخلی آن است. در واقع باید گفت که از داخل طبقه سوم برج آزادی می توان از زیبایی های داخلی آن لذت برد. یکی از نکات جالب در خصوص این طبقه آن است که درون آن یک گنبد وجود دارد که تنها از طریق بام برج آزادی می توان آن را دید. جنس گنبدی که درون طبقه سوم برج آزادی قرار دارد از بتن است. اساسا دنیای درون برج آزادی و نمای بیرونی آن کاملا از هم متفاوت است. در واقع زمانی که وارد برج آزادی می شوید حال و هوایی را تجربه می کنید که بسیار متفاوت از فضای پر هیاهوی شهری است که در بیرون با آن مواجهید.

طبقه دوم داخل برج آزادی

طبقه دوم داخل برج آزادی دقیقا محاط بر قوس اصلی این برج است. در واقع این طبقه از برج آزادی بر خلاف دو طبقه بالاتر، جایی برای گردش و لذت بردن از فضا نیست. البته یک ویژگی کاربردی بسیار مهم دارد. این طبقه که در ارتفاع 23 از سطح زمین و حدود ده متر پایین تر از طبقه سوم قرار دارد، محل تعویض آسانسور است. همانطور که اشاره شد، در دو زاویه از این برج، آسانسور وجود دارد و در دو زاویه دیگر، پلکان به جهت بالا رفتن در طبقات مختلف برج؛ طبقه دوم بر هر دو زاویه اصلی برج احاطه دارد.

ورودی برج آزادی

دو زیرگذر، که یکی در ضلع شمالی و دیگری در ضلع شرقی برج آزادی واقع شده اند، ورودی برج آزادی را تشکیل می دهند. در هر دو قسمت، پله هایی تعبیه شده که بازدیدکنندگان را به طرف بخش زیرین برج آزادی رهنمون می کند. در آن جا زیرزمینی وجود دارد که از طریق ان می توانید به طبقات مختلف برج بروید. البته شایان ذکر است که ورودی که در ضلع شمالی برج آزادی قرار دارد، مخصوص کارکنان و پرسنل برج است و ورودی که در ضلع شرقی آن قرار دارند ویژه عموم مردم و بازدیدکنندگان طراحی شده است. برای رسیدن به طبقات مختلف برج آزادی در ابتدا باید از سالن های متنوعی عبور کنید که هر کدام شان به تنهایی یک جاذبه گردشگری به شمار می آیند. کارکنان برج آزادی که از ورودی شمالی وارد برج می شوند، در اولین قدم وارد زیرزمینی موسوم به بنای سفید آزادی می شوند.

سالن نگارخانه اقوام در برج آزادی

سالن نگارخانه اقوام در برج آزادی از یک راهروی نیم دایره شکل، تشکیل شده است که در آن غرفه های ویترینی شکلی وجود دارد که در هر ویترین تعدادی از صنایع دستی و لباس های محلی هر قوم در ان ها نمایش داده می شود. بر روی دیوارهای این سالن در کل دارای هشت ویترین است و هدف از ساخت و برپایی آن مردم شناسی است. سالن نگارخانه اقوام در برج آزادی از یک سو به پایگاه دانستنی ها و از سوی دیگر به سالن نمایش راه دارد.

سالن مولتی ویژن برج آزادی

در ادامه راهروی نگارخانه اقوام به سالن آمفی تئاتر مولتی ویژن برج آزادی می رسیم. این سالن که حدود 300 نفر گنجایش دارد تا کنون محل برگزاری کنسرت ها، نمایشنامه خوانی ها، تئاترها و نمایش های مختلف و متنوعی بوده است. سقف سالن نمایش برج آزادی از جنس شیشه است و روی این شیشه نقاشی شده است. موضوع نقاشی سقف این سالن مرداب انزلی است که با تکنیک ویترای روی شیشه اجرا شده است. بیشترین رنگ هایی که در این نقاشی می شود دید رنگ های آبی اصلی و تنالیته های مختلف سبز است. هدف از ایجاد این نقاشی ایجاد حس و حال و هوای خاص و آرامبخش است. زمانی که زیر این سقف شیشه ای نقاشی شده قرار بگیرید احساس می کنید که در زیر تالاب نشسته اید. البته یک سالن سینمای کوچک نیز در برج آزادی برای نمایش فیلم ها وجود دارد.

سالن تشریفات برج آزادی

در فضایی با پلان مستطیل شکل با ابعاد 17 در 9 متر، در زیر زمین برج آزادی به منظور پذیرایی از مهمانان در نظر گرفته شده است. سقف سالن تشریفات برج آزادی دارای تزئینات بسیار جالب و زیبایی است که این تزئینات از روی سقف تا بدنه دیوارهای بتی آن ادامه یافته است. موتیف اکثر نقش و نگارهای سالن تشریفات برج آزادی، طرح های اصیل ایرانی است. چند میز و صندلی به جهت تشکیل سمینار در سالن تشریفات برج آزادی چیده شده است. میزها و صندلی های چیده شده در این فضا معمولی اند و ویژگی زیبایی شناسی خاصی ندارند و اکثرا فرسوده نیز شده اند.

سالن تشریفات برج آزادی

گذرگاه پیشینیان برج آزادی

در گذرگاه پیشینیان برج ازادی چندین ویترین نورپردازی شده وجود دارد که درآن ها آثار باستانی و اشایای تاریخی مختلف قرار دارد. البته در کنار آن ها، برخی از آثار هنرمندان معاصر نیز بر دیوار آویخته شده است. گذرگاه پیشینیان، واقع در راهروی زیر زمین برج است و درهای سنگی و فرم معماری خاص آن توجه بسیاری از بازدیدکنندگان را جلب می کند. سبک خاصی که در نورپردازی این گذرگاه به کار رفته است تداعی کننده فضاهای ارتباطی در بین دهلیز و سردابه ها در معماری کهن ایرانی است. به طوری که هنگام گذر از فضای آن می توانید تا حدودی حس و حال گذر از پیچ و خم کوچه های بافت سنتی ایرانی را تجربه کنید.

تالار آینه برج آزادی

در تالار آینه برج آزادی دوازده غرفه وجود دارد که به حالت موازی و متقارن در دو طرف تالار قرار گرفته اند. در این غرفه ها آثار حجم سازی و ماکت سازی شده و نیز تصاویری نمادین از حیات وحش، شهرسازی، ورزش، محیط زیست و … را به نمایش گذارده اند. یکی از ابتکارات هوشمندانه در ساخت تالار آینه برج میلاد استفاده از آینه در تمامی غرفه ها است. این اقدام موجب شده است تا با کمک اینه فضای هر غرفه بزرگتر و آثار درون آن حجیم تر به نظر بیایند. در تالار آینه یک فضای نمایشگاهی نیز ایجاد شده است که در آن آثار شاخص هنرمندان معاصر و همچنین صنایع دستی اقوام مختلف ایرانی به نمایش گذاشته می شود. البته در تالار آینه کارگاه های آموزشی هنرهای تجسمی نیز برپا شده است.

تالار آینه برج آزادی

نگارخانه بوستان و کتابخانه برج آزادی

کتابخانه برج آزادی و نگارخانه بوستان در کنار یکدیگر واقع شده اند. در نگارخانه بوستان که اصلی ترین سالن نمایشگاهی برج آزادی به شمار می آید یک سالن بزرگ با کف پوش قرمز قرار دارد و به سبک موزه ها نورپردازی شده است.در مرکز آن نیز یک نورگیر وجود دارد و در پایین نورگیر چند درخت در فضایی شیشه ای کاشته شده است.از فضای نگارخانه بوستان به منظور برپایی نمایشگاه آثار مربوط به حوزه هنرهای تجسمی استفاده می شود. از آن جایی که فضای نگارخانه بوستان بسیار آرام و دنج است در آن کارگاه ها و ورک شاپ های آموزشی هنری نیز برگزار می شود.

کتابخانه برج آزادی یازده هزار کتاب را که 2000 عدد از آن ها بسیار نفیس و ارزشمندند را در مساحت 200 متر مربع جای داده است. عمده ترین موضوعاغت کتاب های موجود در کتابخانه برج آزادی را زبان شناسی، معماری، تاریخ، ادبیات زبان های مختلف به ویژه فرانسه، انگلیسی و فارسی و معماری است. یکی دیگر از خدماتی که این کتابخانه ارائه می دهد ارائه نشریات ادواری کشور است که مردم می توانند آن ها را به صورت روزانه به امانت بگیرند.

راهروی فناوری و پایگاه دانستنی های برج آزادی

شما در راهروی فناوری برج آزادی می توانید چند نمونه از اقسام تکنولوژی مدرن را ببینید. در این راهرو، سامانه تصویری هوشمند وجود دارد و چندین ربات اعمال جالبی را انجام می دهند. روبات پیانیستی که در راهروی فناوری برج آزادی قرار دارد می تواند از طریق برنامه ریزی کامپیوتری و با کمک پمپ های بادی، به پیانو نوازی بپردازد. یک ربات دیگر که به شکل پسربچه ساخته شده است نیز مسئول پاسخگویی به پرسش های بازدیدکنندگان دز خصوص تاریخچه برج آزادی و ویژگی های معماری آن است. در پایگاه دانستنی های برج آزادی دو سالن در فضایی مدور و قرینه وجود دارند که با استفاده از تزئینات معماری سنتی ایرانی آراسته شده اند. با استفاده از 28 صفحه نمایش رایانه ای که در قسمت میانی این دو سالن قرار گرفته اند اطلاعات جامع و کاملی در خصوص تاریخ تمدن ایران به بازدیدکنندگان ارائه می شود.

جاهای دیدنی نزدیک به برج آزادی

در روزی که تصمیم گرفتید برای بازدید از برج آزادی از منزل خارج شوید اگر زمان اضافه داشتید پیشنهاد می کنیم که از چند جاذبه دیدنی دیگر تهران که در نزدیکی برج آزادی قرار دارند و حال و هوای آن ها با علایق افرادی که به دیدن برج آزادی علاقمندند همخوان است نیز بروید تا روزی به یادماندنی تر را تجربه کنید. نا گفته نماند که جاذبه های گردشگری تهران، بسیار پر تعداد و متنوع اند و برای دیدن همه آن ها، چندین روز زمان لازم است. به همین خاطر بد نیست که در هر روز از چند جاذبه گردشگری مختلف در تهران بازدید به عمل آورید. در ادامه چند نمونه از جاهای دیدنی تهران را که در فاصله کمی از برج آزادی قرار دارند را معرفی می کنیم.

  • دریاچه چیتگر: بزرگترین دریاچه مصنوعی ایران دریاچه چیتگر است که در حدود 20 کیلومتری برج آزادی واقع شده است. محوطه پارک چیتگر یک جنگل مصنوعی را داراست که آن را نیز می توان به عنوان جایی برای پیک نیک و دوچرخه بازی و دورهمی های دوستانه و خانوادگی انتخاب کنید.
  • پارک ارم: شهربازی و پارک ارم، در فاصله 10 کیلومتری برج آزادی واقع شده است و دارای 70 نوع دستگاه برای انجام بازی های هیجان انگیز است و می تواند گزینه مناسبی برای جوانان علاقمند به آدرنالین و هیجان باشد.
  • برج میلاد: برج میلاد از جمله ساخته هایی است که برای برخی از گردشگران می تواند جذاب باشد و از طریق بالا رفتن از آن می توان تمام تهران را تماشا کرد. در سالن برج میلاد همایش ها و کنسرت های مختلف نیز برگزار می شود.

آدرس برج آزادی کجاست و مسیر دسترسی به آن

برج آزادی در مرکز میدان آزادی تهران واقع شده است و از هر نقطه تهران که بخواهید به سمت آن بروید به آسانی می توانید به آن برسید. حتی اگر مسافر تهران نیز باشید و با اتوبوس و یا هواپیما به این شهر آمده باشید باز هم دسترسی به آن بسیار ساده است. اگر بخواهید با مترو به برج آزادی بروید باید سوار خط چهارم مترو شوید و در ایستگاه میدان آزادی پیاده شوید. اگر هم می خواهید با اتوبوس به میدان آزادی بروید بسیاری از خطوط اتوبوس رانی به میدان آزادی می روند. و اگر هم تاکسی را برای رسیدن به برج آزادی انتخاب کرده اید، باید بدانید که در سمت بزرگراه جناح، یک ایستگاه تاکسیرانی ویژه میدان آزادی وجود دارد.

ولی اگر می خواهید با خودروی شخصی به برج آزادی بروید باید بگویم که مسیر پرترافیکی را در پیش خواهید داشت. از طریق بزرگراه های محمدعلی جناح، آیت الله سعیدی و بزرگراه لشگری و خیابان آزادی به میدان آزادی راه دارند.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (50 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (33 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (28 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (24 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (18 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
راز سکوت فرهاد مجیدی ؛ آیا این سکوت آرامش قبل از طوفان است؟
دنیزلی: وسایلم را برای حضور طولانی‌مدت در تهران جمع می‌کنم ؛ هواداران پرسپولیس مثل گذشته کنارم باشند ؛ هنوز هم پرسپولیسی هستم
تستی که شخصیت شما را لو می‌دهد
ویدئو| فایل صوتی تکان‌دهنده نابغه ریاضی «مریم میرزاخانی» برای دخترش آناهیتا؛ دل‌نوشته‌ای مادرانه پس از شنیدن خبر سرطان!
ویدیوی ویژه‌ی روز مادر/ دکلمه احساسی "خان ننه" از «استاد شهریار»؛ حزین‌ترین توصیف از عشق به مادر
ویدئو| داستان ضرب‌المثل "دست بالای دست بسیار است" به روایت کوچکترین مهمان برنامه‌ی کتاب‌باز/ سروش صحت: دیگه بهتر از این نمیشد توضیح داد
هدیه شرکت مرسدس بنز به کودکی که آرم آن را بوسید +عکس/ بوسه میلیاردی یک کودک خوش شانس... :/
گلوریا هاردی: تو ایران هم شناختی از تیم ها ندارم و ساعد بعضی وقت ها استقلالیه، بعضی وقت ها پرسپولیسی /من طرفدار تیم خاصی نیستم
کدام لژیونر های جوان به تهران می آیند؟
چرا روزبه چشمی مرد ویژه ی استقلال است؟!
کریم باقری سرمربیگری موقت پرسپولیس را قبول کرد!
خداحافظی فوری گاریدو و ژاوی از پرسپولیس!
جزئیات آخرین وضعیت تعطیلی مدارس فردا دوشنبه 3 دی/ کدام شهرها فردا هم تعطیل هستند؟
ایلان ماسک به مداخله در انتخابات آلمان متهم شد
حمله تروریستی در آلمان و تشدید تنش‌های سیاسی این کشور
منتخب روز   
شباهت حیرت‌انگیز و باورنکردنی بهنوش بختیاری و خواهرش در استایل قاجاری یلدایی/ به نظرتون کدوم بهنوشه؛ کدوم بهناز؟🤔 صحبتهای جالب و اشکبار مهران مدیری درباره عشق عمیق مادرانه/ خودش چه بغضی هم کرد! استوری احساسی احسان علیخانی به مناسبت روز مادر/ خدا به حضرت مادر نه نمیگه+ عکس جدول زمانبندی قطعی برق امروز دوشنبه 3 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک پایتخت 7 مهمان ویژه نوروز رمضانی 1404/ رکوردزنی پایتخت بدون بهتاش و ارسطو با روح بابا پنجعلی ریمیکس خوانندگی زیبای مانی رهنما با صدای دلنشین همسرش صبا راد به بهانه شب یلدای 1403 /حافظ خوانی صبا راد ارزش هزار بار دیدن رو داره +فیلم کیک شکلاتی مخصوص روز مادر/ طرز تهیه کیک شکلاتی با گاناش با بافتی نرم و طعم بی نشیر به بهانه روز مادر نگاهی می‌اندازیم به تصویر خواننده‌های محبوب کشورمان در کنار مادرانشان/ از همایون شجریان و محسن چاوشی گرفته تا بهنام بانی و رضا صادقی شعر خوانی ترکی در وصف حضرت فاطمه زهرا (س) در حضور مقام معظم رهبری +ویدئو (ویدئو)عاشقانه‌های ناب دخترانه نعیمه نظام‌دوست برای مادر مهربانش به مناسبت روز مادر/ زحمت‌کش بی‌مزد، قربون اون دستای پینه‌بستت که همیشه رو به آسمونه بدترین پرسپولیس تاریخ ؛ پرسپولیس در مسیر سقوط؟/ از صدر تا قعر؛ کابوس قرمزها در زمستان با گاریدو ادامه دارد نگاه های معنادار دختر پزشکیان بعد از شنیدن جملات امروز پدرش: تصور می‌کنم اگر همسرم بود شاید فرزندانم بهتر تربیت می‌شدند+ویدیو