به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، موتورهای احتراقی درون سوز همواره در شرایط سخت و دمای بالائی کار می کنند و اجزاء موتور به دلیل مواجه شدن با حرارت بالا ممکن است تحت تاثیر قرار گرفته و آسیب ببینند؛ این قطعات را نمی توان بوسیله عبور جریان آب و یا هوا خنک نمود زیرا جریان آب و هوا موجب می شود تا قطعات مذکور با اکسیژن هوا ترکیب شده و خیلی زود دچار فرسودگی شوند، برای این منظور باید از سیالی استفاده نمود که دارای خواص ویژه ای بوده و علاوه بر خنک کاری، بتواند وظایف مهم دیگری را به عهده بگیرد، بهترین سیالی که می تواند همه این وظایف را به خوبی انجام دهد روغن موتور است، یکی از مهم ترین خواص روغن موتور این است که در مقابل حرارت بالا مقاومت زیادی از خود نشان داده و میزان تبخیر آن خیلی کم می باشد.
فیلتر روغن موتور خودرو چیست؟
قبل از این که در مورد فیلتر روغن موتور خودرو صحبت کنیم، در مطالب قبلی مفصلاً در مورد روغن موتور خودرو و وظایف آن، انواع آن، و…. صحبت کردیم و گفتیم که روغن در موتورهای احتراقی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
گفتیم مهمترین وظیفه روغن موتور روانکاری در بین قطعات اتومبیل و اجزای متحرک آن است تا بتواند اصطکاک ناشی از ساییدن قطعات بر روی یکدیگر را تا حد امکان از بین ببرد.
همینطور روغن موتور تا حدودی سبب خنک شدن قطعاتی در موتور می گردد؛ که در اثر احتراق موتور و گرمای تولیدی به شدت گرم شده اند.
جذب ذرات معلق در روغن، وظیفه ی دیگری است که برای روغن موتور عنوان کردیم و همینطور آب بندی که روغن موتور با ایجاد لایه هایی بین پیستون و سیلندر به وجود می آورد، همه جزو نقش های کلیدی روغن موتور هستند.
اما فیلتر، فیلتر تنها در اتومبیل کاربرد ندارد؛ بلکه امروزه شاهد کاربرد آن در بیشتر صنایع و مشاغل هستیم.
وقتی نام فیلتر به میان می آید، همه می دانند که با یک نوع صافی یا تصفیه کننده روبه رو هستند؛ که برای پاکیزگی و جهت تمیزی به کار برده می شود و وظیفه تمامی انواع آن، گرفتن ناخالصی ها از مواد اصلی است.
در مورد سیالات، فیلتر وسیله ای است که در مسیر آنها قرار می گیرد؛ تا ذرات جامد آن را از سیال جدا کرده و به سیال اجازه عبور از مسیر مورد نظر را می دهد.
اما در مورد فیلتر روغن موتور خودرو باید گفت که وظیفه اش گرفتن ناخالصی ها و ذرات جامد موجود در روغن است.
اگر فیلتر روغن نتواند وظیفه ی خود را به درستی و به موقع انجام دهد و ذرات ناخالص وارد قطعاتی مانند، پیستون و سیلندر شوند، منجر به ساییدگی آنها شده و همین ذرات ناچیز با گذشت زمان می توانند صدمات بسیار زیاد و جبران ناپذیری را به موتور وارد کنند.
می دانید که موتور خودرو، خود از قطعات و قسمتهای فلزی بسیار زیادی تشکیل شده است که کم کم در اثر کارکرد، بین آن ها اصطکاک به وجود می آید در نتیجه قطعات دچار فرسایش شده و براده ها و ذرات بسیار ریزی از آن ها جدا می گردد.
این ذرات با عبور روغن از مسیر آنها، وارد روغن شده و ناخالصی هایی را در آن ایجاد می نماید. همچنین دوده ناشی از احتراق، گرد و غبار و سایر آلاینده ها باعث ناخالص شدن روغن موتور می گردد.
ما با قرار دادن فیلتر در سر راه و مسیر روغن، در واقع راه عبور را برای این ذرات سد می کنیم و مانع از گذشتن این ذرات به وسیله فیلتر می شویم. پس حالا اهمیت فیلتر روغن موتور خودرو بیشتر مشخص شد.
با تمام اهمیتی که فیلتر روغن و کار آن در خودرو دارد؛ اما عملکرد پیچیده ای ندارد و کارش بسیار ساده است.
به این ترتیب که روغن از سوراخ های کوچک درب بالای فیلتر وارد آن شده و با گذشتن و عبور کردن از داخل محفظه ی فیلتر، ناخالصی ها و ذرات معلق در روغن را می گیرد و مجدداً از سوراخ بزرگ درب بالای فیلتر، به سمت موتور وارد می شود تا مجددا این پروسه تکرار گردد.
در واقع باید بدانید که فیلتر روغن ناجی موتور بوده و با پاکیزگی که در روغن موتور ایجاد می کند (که این موضوع خود فاکتور بسیار مهم و اساسی برای خودرو محسوب می شود) باعث طول عمر موتور می گردد.