کویر کاراکال در مرکز استان یزد، در نزدیکی شهر بافق و روستای صادقآباد قرار دارد. فاصله این کویر تا روستای صادقآباد 5٫1 کیلومتر است و به دلیل همین نزدیکی برخی این کویر زیبا را با نام صادقآباد نیز میشناسند. فاصله کویر کاراکال تا یزد 141 کیلومتر است؛ این کویر در شرق این شهر قرار دارد. فاصله کویر کاراکال تا تهران 758 کیلومتر است؛ مسیری که با ماشین شخصی حدود هشت ساعت و نیم به طول میانجامد. شهر بافق از شهرهای جنوبی استان یزد است که در فاصله 100 کیلومتری از مرکز این استان قرار دارد و با استان کرمان همسایه است. این شهر به دلیل وجود معادن عظیم سنگآهن خود مشهور است و اولین معدن سنگآهن ایران نیز در این شهر قرار دارد. بزرگترین شورهزار استان یزد در شهر بافق واقع شده است؛ شورهزاری که بر اثر شورابهای رودخانه شور به وجود آمده و در دل کویری به نام کویر انجیر قرار گرفته است. کویر کاراکال نیز بخشی از کویر انجیر به شمار میآید و در شمال غربی بافق قرار دارد. رودخانه شور مهمترین رود شهر بافق است که از شهر ماهان واقع در استان کرمان سرچشمه میگیرد و در نهایت به کویر انجیر میرسد. فاصله کویر کاراکال تا بافق 22٫4 کیلومتر است.
پوشش گیاهی در کویر کاراکال ماسهپسند بوده و از گونههای گیاهی این منطقه میتوان به بوتههای «ِنسی» و به ندرت «اسکنبیل» اشاره کرد. در مرز شنزارها و نمکزارهای حاشیه آن هم میتوان درختچههای گز را مشاهده کرد. کویر کاراکال زیستگاه یکی از نادرترین گونههای گربه ایران به نام گربه کاراکال است؛ گربهای که نام این کویر از روی آن برداشته شده است. کاراکال نام فارسی و باستانی این گربه است و در حال حاضر اینگونه جانوری را با نامهای «سیاه گوش» یا «منگوله گوش» میشناسند.
برای دسترسی به کویر کاراکال با ماشین شخصی خود ابتدا به یزد بروید؛ سپس جاده کویری تقریبا 100 کیلومتری را به سمت بافق طی کنید. در بزرگراه بافق - یزد وارد جاده سنگآهن مرکزی شوید تا به یک میدان برسید. از خروجی سوم خارج شوید و مسیر را ادامه دهید تا به یک میدان دیگر برسید. دوباره خروجی سوم را در پیش بگیرید؛ مسیری که به روستای باقرآباد میرود. این مسیر را ادامه دهید، از روستای باقرآباد گذر کنید و به سوی صادقآباد بروید تا به کویر کاراکال برسید. مسیر رسیدن به کویر کاراکال آسفالته است.
مناطق کویری آب و هوایی گرم و خشک دارند و به همین دلیل در فصول گرم سال، هوای بسیار گرمی بر منطقه حاکم و با فرارسیدن فصول سرد، وضعیت آب و هوا معتدل میشود. بهطور کلی در طول روز به خاطر تابش نور خورشید، هوا گرم است و با تاریک شدن هوا، دما کاهش مییابد و هوا رو به سردی میرود. با این وجود میتوان گفت که بهترین زمان سفر به کویر کاراکال اوایل پاییز و اواسط بهار است. در تابستان گرمای هوای کویر طاقتفرسا است و در زمستان نیز بادهای شدید، سرمای سخت و خشن و اختلاف دمای فاحش شب و روز آن را معمولا بهسختی میتوان تحمل کرد.
جاذبههای گردشگری کویر کاراکال یزد فقط به رملهای بلند و شنهای آن محدود نشده و در کنار این کویر تاریخی رد پای آثار باستانی هم وجود دارد. یکی از جاذبههای کویر کاراکال یزد قلعه باقرآباد در دل دشت است که از دوران قاجار به یادگار مانده است. این قلعه دارای 45 اتاق، دو برج نگهبانی، سه جایگاه سنگاندازی و ده جایگاه تیراندازی دارد و یکی از قلعههای نظامی در دشت به حساب میآید. جنس این قلعه خشت و آجر که تاکنون آسیب جدی ندیده است.