دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

سیاست /

اسرار کاخ اسد؛ ساعاتی قبل از ورود شورشیان به دمشق در کاخ چه خبر بوده؟ 

پنجشنبه، 22 آذر 1403
کد خبر: 424807
ساعدنیوز: در کاخ ریاست جمهوری تابلوهایی از اسماء اسد نیز وجود داشت. دست­کم سه تابلوی بزرگ در این انباری پیدا شد. این کاخ نشانه­ هایی داشت مبنی بر اینکه با نزدیک شدن شورشیان به شهر، حال و هوای داخل آن بدتر شده بود.

به گزارش سرویس سیاسی پایگاه خبری ساعدنیوز به نقل از دنیای اقتصاد، فرش‌های قرمز همچنان در راهروهای مطبوع کاخ ریاست ­جمهوری در بالای کوه در دمشق، پایتخت سوریه، می‌درخشند. لوسترهای بزرگ در اتاق­های پذیرایی پرآذین و پر از مبلمان چوبی دمشقی آویزان هستند. مجسمه­ های مدرن در دفاتر و ا اتاق های نشیمن فراوان دیده می­شوند. اما از زمانی که بشار اسد، که بیش از دو دهه بر سوریه حکومت کرد، روز یکشنبه به روسیه رفت، شورشیان مسلحی که از شمال کشور بیرون آمدند و چند روز بعد به پایتخت هجوم بردند، مسئولیت این بنای تاریخی را بر عهده گرفتند.

به نوشته روزنامه نیویورک­ تایمز، آنها نگهبانی از قصر را بر عهده دارند و غارتگران و غیرنظامیان کنجکاو را دور نگه می­دارند. آنها روی کاناپه‌هایی در یک سالن پذیرایی می‌خوابند. آنها از اینکه ساخت و نگهداری ساختمان غول پیکری که اسد برای مدت طولانی در آن زندگی می­کرد، چقدر هزینه داشته است شگفت زده شده ­اند.

شبه ­نظامی ای که صورتش را پوشانده است و فقط کنیه جنگجویی خود، ابو اویس را به ما می­گوید، گفت: «الان برخی نقاط کاخ خراب شده است، اما ما می‌خواهیم آن را تعمیر کنیم». او در مورد کاخ گفت: «زیبا است، اما همه چیز برای خاندان اسد بود.» شورشیان به خبرنگاران نیویورک ­تایمز اجازه دادند تا کاخ را که اکثرا ابو اویس همراهی­شان می‌کرد، کاوش کنند.

خبرنگاران نیویورک ­تایمز متوجه شده­ اند که بسیاری از اموال بلافاصله پس از سقوط شهر غارت شده است. بسیاری از دفاتر فاقد تلویزیون بودند. کف یک اتاق کنفرانس غول پیکر مملو از جعبه ­هایی بود که به نظر می­­ رسید جواهرات و ظروف شیشه ­ای مرغوب را در خود جای داده بود؛ شاید اینها هدایایی برای بازدیدکنندگان وی ­آی­ پی بوده است.

با این حال آسیب کمی به خود مجموعه وارد شده؛ یک ساختار مکعبی بزرگ که از قسمت زیادی از شهر قابل مشاهده است. روی میز بلند در یک اتاق غذاخوری رسمی، بشقاب هایی از مجموعه Chateau از Villeroy & Boch، با یک قوری همسان که با پرچم سوریه مزین شده بود، قرار داشت.

اسد، چشم­ پزشک آموزش دیده، ریاست­ جمهوری را از پدرش حافظ اسد در سال 2000 به ارث برد. در حالی که بسیاری از سران جهان عرب بر اعتبار نظامی خود تاکید کرده ­اند، اسد جوان تر چیزی برای صحبت نداشت. بنابراین او بیشتر با کت و شلوار ظاهر می­شد و اغلب در کنار همسر انگلیسی ­الاصل خود اسماء، یک بانکدارِ سابقِ سرمایه­ گذار بود.

در مقابل، ابو اویس، راهنمای شورشیان ما، در ادلب در شمال غربی سوریه، یکی از فقیرترین استان­های کشور، به دنیا آمده است. او 7 ساله بود که تظاهرات علیه اسد در سال 2011 آغاز شد و زمانی بزرگ شد که ارتش اسد با حمایت روسیه توانست اعتراضات را بخواباند.

ابو اویس گفت که دبیرستان را رها کرد و به هیئت تحریر الشام، گروه تندرویی که رهبری حمله به دمشق را بر عهده داشت، پیوست. این شورشی جوان که اکنون 20 سال دارد، هرگز سوریه را ترک نکرده و از بزرگترین شهرهای آن، حلب و دمشق دیدن نکرده بود. او درباره پایتخت سوریه گفت: «این یک شهر بزرگ است... واقعا بزرگ.»

او علاقه چندانی به دفاتری که طبقات بالای کاخ را بودند، نداشت. با این حال به دفتری رفتیم که زمانی متعلق به بوثینه شعبان بود؛ دفتری با مناظر عالی و حمام اختصاصی که برای چندین دهه به خاندان اسد مشاوره می­داد. عکس­های قاب شده از جشن تولد 70 سالگی او روی یک میز قرار داشت. یک قفسه کتاب پشت میز او بود با تابلویی که اسد جوان‌تر را نشان می‌داد و یک جلد قاب ­شده از مجله تایم در سال 1983 که پدرش را نشان می‌داد.

متن این بود: «سوریه: درگیری با ایالات متحده، مناقصه برای نقش بزرگتر.» در همان نزدیکی یک دفتر پروتکل بود که به نظر می­رسد مسئولیت سازماندهی بازدیدهای رسمی به عهده آن دفتر بوده است. مسوول ناشناس آن یک صحافی از مدرسه پروتکل واشنگتن و کتابی به نام «شرافت و احترام» و راهنمای عناوین رسمی، در آنجا نگه می­داشت.

یک انبار بزرگ تا سقف مملو از هدایایی بود که اسد از بازدیدکنندگان از سراسر جهان دریافت کرده بود. در یک تور گذرا، لوح ­ها و مجسمه­ ها و عکس­های اسد، گاهی در کنار دیگر رهبران جهان، دیده می­شود. در این انبار مجسمه شتری با زینی نگین ­دار دیده می­شد (منشأ نامعلوم). یک قلعه طلایی از عربستان سعودی در یک جعبه بزرگ سبز و عکسی از ملکه الیزابت دوم بریتانیا و همسرش شاهزاده فیلیپ به تاریخ 2002.

در این کاخ تابلوهایی از اسماء اسد نیز وجود داشت. دست­کم سه تابلوی بزرگ در این انباری پیدا شد. این کاخ نشانه­ هایی داشت مبنی بر اینکه با نزدیک شدن شورشیان به شهر، حال و هوای داخل آن بدتر شده بود. سطل زباله پر از کاغذهای خرد شده بود. یک میز در یک دفتر نشان می­داد که ساعاتی پیش از ورود شورشیان به پایتخت، اوضاع آنجا ناآرام بوده است؛ یک فنجان قهوه نیمه ­کاره، یک دوجین ته سیگار که نشان می­داد که با عصبانیت سیگارها دود شده ­اند. همچنین یک کنترل تلویزیون که تلویزیون آن از دیوار کنده شده بود، در این اتاق قرار داشت.

در خارج از کاخ، گروهی از سوری‌ها که هرگز جرأت نکرده بودند تا این حد نزدیک شوند، در اطراف سرگردان بودند و از عظمت بنا و باغ‌های زیبای اطراف آن شگفت زده شده بودند.

سایر اخبار سیاسی را اینجا دنبال کنید


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 22 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
تبدیل پایان نامه به مقاله
مراحل سابمیت مقاله
مهران مدیری خطاب به خداداد عزیزی:عاشق شدی؟/خداداد عزیزی:من عاشق شدم و عاشق موندم
کیهان: سوریه به ایران بدهی ندارد و ایران به سوریه وام نداده
اشعار عاشقانه/ دیوان شمس: قسمت 15- ای نوش کرده نیش را بی‌خویش کن باخویش را/ ترانه "درویش" با صدای سالار عقیلی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
قدیمی‌ ترین و کامل‌ ترین لوح مرمری از 10 فرمان دوران رم به حراج گذاشته خواهد شد
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز پنج‌شنبه 22 آذر 1403 + جدول