به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایرنا، معاون رئیس جمهوری دستورالعمل نحوه اقدام دستگاه های اجرایی دارای مقررات اداری و استخدامی خاص (به استثناء دستگاه هایی که به حکم قانون اساسی مقررات خاص دارند) درباره استخدام و به کارگیری نیروی انسانی را برای اجرا ابلاغ کرد.
این بخشنامه و دستورالعمل های پیوست آن، با توجه به بند (ب) تبصره ۲۱ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور صادر شده است.
براساس این قانون، تمام اختیارات دستگاه های اجرایی موضوع ماده (۲۹) قانون برنامه ششم توسعه کشور که اعتبارات هزینه ای خود را از محل قانون مذکور و پیوست های آن دریافت می کنند و دارای مقررات خاص اداری و استخدامی هستند (به استثنای دستگاه هایی که به حکم قانون اساسی مقررات خاص دارند)، در خصوص استخدام و به کارگیری نیروی انسانی در سال ۱۳۹۹ موقوف الاجرا شده است.
برابر این قانون، هرگونه استخدام و به کارگیری نیروی انسانی در تمامی دستگاه های مشمول تنها بر اساس مجوز صادره از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور و اخذ تأییدیه تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر پیش بینی بار مالی در قانون است.
سازمان اداری و استخدامی، دستگاه های اجرایی را موظف کرد در چارچوب ساختار سازمانی مصوب و شاخص ها و استانداری نیروی انسانی و استفاده بهینه از نیروهای موجود، در گام نخست نسبت به ساماندهی و ظرفیت سازی نیروی انسانی خود اقدام کنند و سپس در صورت کمبود نیروی انسانی، تقاضای جذب نیروی انسانی مورد نیاز جدید خود را به سازمان ارسال کنند و سازمان اداری و استخدامی نیز با رعایت قوانین و مقررات نسبت به بررسی و صدور مجوز اقدام کند.
همچنین دستگاه های اجرایی باید پس از صدور مجوز استخدام یا به کارگیری نیروی انسانی از سوی سازمان اداری و استخدامی نسبت به اخذ تاییدیه تامین اعتبار لازم از سازمان برنامه و بودجه کشور اقدام کنند.
استخدام در دستگاه های اجرایی پس از اخذ مجوز استخدام و تاییدیه تامین اعتبار، از طریق تنظیم و انتشار آگهی استخدام براساس پست های بلاتصدی، در چارچوب ضوابط و در نظر گرفتن سهمیه استخدامی ایثارگران و معلولان و از طریق آزمون فراگیر توسط سازمان اداری و استخدامی برنامه ریزی و انجام می شود.