دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / نگهداری حیوانات خانگی /

آیا پرندگان و حیوانات خانگی هم کرونا می گیرند؟ 

سه شنبه، 30 شهریور 1400
آیا حیوان و پرنده خانگی ناقل ویروس کرونا هستند؟ آیا انسان می تواند ویروس کرونا را به حیوان و پرنده خانگی انتقال دهد؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات با ما همراه شوید.

برخی افراد در منزل خود حیوانات خانگی نگهداری می کنند و با آنها در تماس بسیار نزدیک هستند. اما بهتر است در اپیدمی جدید کرونا، این همراهان را فراموش نکنیم.با توجه به ناشناخته بودن نوع انتقال از انسان به حیوان و بالعکس (بجز شروع بیماری در چین که ابتلا از حیوان به انسان سرآغاز اپیدمی بود) اکثر سایتها و دانشمندان (CDC&WHO) توصیه کرد ه اند که در زمینه پیشگیری، حیوانات خانگی را دقیقا همانند انسان در نظر بگیریم و تمام نکات ایمنی را که فرد در جهت عدم انتقال ویروس رعایت میکند، در مورد حیوانات هم در نظر گرفته شود.با این حساب فرد مبتلا به هیچ وجه نباید تماس نزدیک و بدون رعایت نکات ایمنی با حیوان خود داشته باشد. اگر چه امکان انتقال به حیوانات خانگی هنوز اثبات نشده است، اما ممکن است این حیوانات بتوانند به عنوان حامل و یا ناقل ویروس عمل کنند و باعث انتشار بیماری شوند.

بر اساس اطلاعات موجود، سگ، خرگوش، گربه و راسو امکان آلوده شدن به ویروس کووید ۱۹ را دارند. در این بین سگ و خرگوش فاقد علایم بیماری بوده و نمی توانند ویروس را به همنوعان خود یا سایر گونه های جانوری و انسان منتقل کنند.گربه ها علایم متوسط و خفیفی از بیماری را نشان می دهند و امکان انتقال بیماری به همنوعان خود را دارند اما تاکنون مستنداتی از امکان انتقال کووید ۱۹ به انسان توسط گربه به دست نیامده است. راسوها نیز علایم بیماری را دارند و می توانند آن را به همنوعان خود منتقل کنند، با وجود این که تاکنون موردی از انتقال بیماری از راسوها به انسان گزارش نشده، محققان معتقدند این امکان در مورد راسوها وجود دارد.

با حیوانات خانگی آلوده به ویروس چه کار کنیم؟

با توجه به خطر پایین انتقال بیماری از حیوانات خانگی به انسان توصیه می شود تنها در مواردی که این حیوانات دارای علایم بوده و قبلا با افراد مبتلا به بیماری در ارتباط بوده اند، مورد آزمایش تشخیصی کووید ۱۹ قرار گیرند. بر اساس مستندات به دست آمده از تحقیقات علمی، آن دسته از حیوانات خانگی را که دچار بیماری کووید ۱۹ می شوند، می توان در خانه تحت مراقبت قرار داد. برای این منظور لازم است اقدامات زیر انجام پذیرد.

قرنطینه حیوان خانگی

برای این منظور باید حیوان خانگی در خانه نگهداری شود و از بردن آن به اماکن عمومی مانند پارک خودداری شود. در صورت لزوم مراجعه به دامپزشک، باید قبلا موضوع مثبت بودن آزمایش حیوان، به اطلاع کلینیک دامپزشکی برسد. همچنین حیوان خانگی باید همواره در فاصله دو متری از انسان ها و سایر حیوانات قرار گیرند. بهتر است گربه های آلوده به ویروس در یک اتاق مستقل قرنطینه شده و محل خواب، ظروف غذا و محل دفع ضایعات آن ها از سایر بخش های منزل و حیوانات دیگر تفکیک شود.

نظارت بر علایم

لازم است مالک حیوان خانگی، علایم بیماری و شدت آن را به طور مستمر ردگیری کرده و به دامپزشک گزارش دهد. علایم متداول کووید ۱۹ در حیوانات خانگی شامل تب، بی حالی، عطسه و سرفه، ترشحات چشمی و مشکلات گوارشی مانند استفراغ و اسهال است. در صورت تشدید علایم یا دشواری در تنفس حیوان، باید در اسرع وقت موضوع به اطلاع دامپزشک برسد.

رعایت اقدامات احتیاطی

مالک حیوان آلوده باید در مجاورت آن از ماسک و دستکش استفاده کند. در هنگام جابه جایی ظروف غذا و فضولات حیوان حتما از دستکش استفاده کرده و سپس دست ها با صابون و آب شسته شوند. با توجه به این که شواهدی مبنی بر اثرگذاری شست و شوی حیوان خانگی بر کاهش انتقال ویروس وجود ندارد، نیازی نیست که حیوان بیش از دفعات عادی استحمام و شست و شو شود. برای پاکسازی حیوانات هرگز نباید از محلول های ضدعفونی کننده شیمیایی استفاده شود، زیرا این محلول ها موجب بیماری جدی و مرگ جانور می شوند.

حفاظت از حیوانات و پرندگان خانگی در برابر ویروس کرونا

بسیاری از مردم که در خانه از حیوانات خانگی نگهداری می کنند این روزها بیشتر از سایر افراد جامعه بابت ضد عفونی کردن فضای خانه شان و جلوگیری از مبتلا شدن به این ویروس دچار استرس و اضطراب شده اند،چرا که نمی دانند چگونه هم خود و هم حیوان خانگی را از ویروس کرونا در امان نگه دارند

  • در وضعیت فعلی از بیرون بردن و گردش حیوانات خودداری کرده یا مدت زمان را به حداقل برسانیم، در صورت نیاز به بیرون بردن حیوان حتما از باکس حمل و نقل استفاده شود،
  • در صورت نیاز به راه بردن حیوان از مکانهای کم تردد عبور داده شوند و از پاپوش جهت جلوگیری از آلوده شدن استفاده شود،
  • به افراد دیگر اجازه لمس و بغل کردن حیوان خانگی خود را ندهیم و به حیوانات خانگی دیگران هم دست نزنیم،
  • از غذای تجاری بسته بندی و یا پخته شده در تغذیه حیوانات استفاده شود، دست و پای حیوان بلافاصله بعد از مراجعه به منزل با محلول های صابونی مخصوص حیوانات به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه شستشو شود و اجازه دهیم ماده شستشو به تمام بخش های لای پنجه ها، بالشتک های کف دست وپا و ناخن ها برسد،
  • محلولهای الکلی باعث خشکی پوست می شوند البته اگر اشکال تجاری اختصاصی برای حیوانات وجود دارند قابل استفاده است،
  • به هر جهت همان اصول بهداشتی که در این روزها برای خودمان رعایت می کنیم در مورد حیوانات خانگی هم رعایت شود البته با این تفاوت که در مورد آنها تنها خطر انتقال مکانیکی( جابجایی ویروس) و جلوگیری از تهدید احتمالی برای سلامتی خود حیوان خانگی است.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله !
سابمیت مقاله چیست؟
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک