دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

این بوهای عجیب از زمان مصر باستان به جا مانده! مقبره‌ فرعون چه بویی می‌داد؟!+عکس 

جمعه، 24 آذر 1402
کد خبر: 366814
ساعد نیوز: بوییدن یک مقبره مصر باستان شاید در فهرست آرزوهای شما نباشد، اما شاید از برخی بوهای بجامانده در این مقبره‌ها شگفت‌زده شوید

به گزاش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از فرادید، تحقیقات جدید نشان داده است که از گیاهان معطر خاصی در مراسم تشییع جنازه مصریان باستان استفاده میشده، گیاهانی مانند «مورد سبز» و «گل پایا» که تقریباً 2000 سال پس از استفاده، همچنان حاوی مقادیر قابل‌کشفی از ترکیبات آلی فرار هستند. این موضوع نشان می‌دهد بعد از گذشت این همه مدت، هنوز هم می‌توان از این مقبره‌ها آن بوها را استشمام کرد.

مورد سبز و گل پایا که به خاطر رایحه‌های معطرشان معروفند، هزاران سال است که توسط فرهنگ‌های مختلف سراسر دریای مدیترانه در آیین‌ها استفاده شده‌اند. از آن‌ها به طور گسترده در مصر باستان، به ویژه در دوره‌های رومی و یونانی، به عنوان تزیینات روی مومیایی‌ها استفاده میشد و ظاهراً در مراسم تدفین نقش داشتند.

در مطالعۀ جدیدی که در همین رابطه انجام شده، آمده است که: «این احتمال وجود دارد که استفاده از گیاهان معطر مانند گل پایا و مورد سبز به طور خاص به دلیل اهمیت تنفس برای احیای متوفی بوده است، زیرا رایحه آن‌ها ممکن است از نظر مصریان باستان محرک این توانایی بوده باشد. افزون بر این، این واقعیت که گل پایا پژمرده نمی‌شود احتمالاً نمایانگر ایده بقاء پس از مرگ است، و رنگ طلایی این گل، مانند رنگ خدایان، احتمالاً یادآور الوهیت متوفی پس از مرگش بوده است».

دانشمندان دانشگاه پیزا در ایتالیا، در یک مطالعه‌ی جدید، چندین نمونه از مورد سبز و گل جاوید را تجزیه و تحلیل کردند، از جمله برخی که در قرن نوزدهم و برخی دیگر از شهر باستانی مصر فیوم، مربوط به حدود 1 تا 400 پس از میلاد مسیح جمع‌آوری شده بودند.

تیم با استفاده از برخی تکنیک‌های علمی (تجزیه و تحلیل گاز تکامل‌یافته، طیف‌سنج جرمی، تجزیه گرمایی و کروماتوگرافی گازی) دریافتند که نمونه‌ها حاوی مقادیر قابل‌کشفی از ترکیبات آلی فرار هستند.

گیاهان بودار تنها چیزی نیستند که در مقبره‌های مصر باستان ماندگاری شگفت‌انگیزی دارند. وقتی مقبره توت عنخ آمون سال 1922 حفاری شد، باستان‌شناسان با یک شیشه عسل مواجه شدند. آن‌ها حتی طعم این ماده شربت‌مانند را هم چشیدند و گفتند هنوز طعم شیرین دارد. عسل به دلیل محتوای کم آب و PH اسیدی، هرگز فاسد نمی‌شود، بنابراین این غذای 3000ساله احتمالاً طعم بسیار خوبی داشته است.

  برچسب ها: مصر مقبره

2 پسندیدم 1 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 03 دی
از سراسر وب
دیدگاه ها
بازدیدکننده
1 سال پیش

روح تمام رفتگان شاد
پاسخ
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تصاویر دیده نشده از جنجالی‌ترین خواهر محمدرضا پهلوی با لباس عروس ابریشمی در روز خاکسپاری پدرش در ایران/ خاندانی که حتی حاضر به حفظ حرمت پدرشان هم نبودند
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی
نامه عاشقانه سردار سلیمانی به همسرش قبل از شهادت و در ایام روز زن+ویدیو
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
ترجمه تخصصی کتاب
ماشین ون سوپر لوکس سردار آزمون با امکانات یک خانه ی لاکچری/نوشته ی تتلو دستش رو نوشتن رو ونش 😍
مروری بر آهنگ های نوستالژیک فیلم و سریال های قدیمی/ هزاردستان، خانه به دوش، پایتخت، بزنگاه و...