به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از رکنا، دکتر "تینا ترکمان" ریاضیدان نخبه ایرانی که در سال 1392 در پنجاه و چهارمین المپیاد جهانی ریاضی، دومین زن برتر جهان شده بود، به تازگی موفق شد از تز خود با راهنمایی پرفسور کورتیس مکمالن (برنده مدال فیلدز) دفاع کند.
ترکمان تز دکتری خود را با محوریت جریانهای ژئودزیک روی سطوح هذلولی انجام داده است.
وی که علاقمند به درک و مطالعه هندسه و مبحث دینامیک است ، مقطع کارشناسی رشته ریاضی را سال 2017 در دانشگاه صنعتی شریف بهپایان رساند و در همان سال بهصورت مستقیم برای مقطع دکتری ریاضیات دانشگاه هاروارد پذیرفته شد.
دکتر ترکمان در سال 2012 مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری را دریافت کرد و در سال 2013 نیز مدال نقره المپیاد جهانی ریاضیات را به گردن آویخت. ترکمان مدال طلای رقابت بینالمللی ریاضیات در سال 2015 بههمراه یک مدال طلا و یک مدال برنز کشوری را نیز در کارنامه خود دارد.
براساس گزارش دانشگاه صنعتی شریف، این ریاضیدان پس از فرشید جمشیدیان (1980)، پیروز وکیلی (1988)، مریم میرزاخانی (2004)، علی اکبر دائمی (2014)، پنجمین ایرانی است که موفق به اخذ درجه دکترا از دانشگاه هاروارد شده است.
دانشگاه "هاروارد" چرا مهم است؟
دانشگاه "هاروارد" یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی و یکی از اعضای هشت گانه "لیگ آیوی" است که در کمبریج، ماساچوست واقع شده است. این دانشگاه در سال 1638 تأسیس و در جهت بزرگداشت اولین خیّر آن، روحانی "جان هاروارد"، هاروارد نامیده شد. هاروارد قدیمیترین مؤسسه آموزش عالی در ایالات متحده و از معتبرترین موسسات در جهان است.
کتابخانه دانشگاه هاروارد نه تنها قدیمیترین مجموعه فرهنگی در آمریکا بلکه با شعبات خود، بزرگترین کتابخانه دنیا است و در حال حاضر دارای 14 میلیون و 500 هزار جلد کتاب، رساله و میکروفیلم است. کتابخانه هاروارد، بزرگترین سیستم کتابخانه دانشگاهی جهان است که شامل 79 کتابخانه منفرد بوده و حدود 20٫4 میلیون عنوان را در خود جای داده است.
در میان رتبهبندیهای کلی، نشریه رتبهبندی دانشگاههای جهان که رتبهبندی شانگهای نیز نامیده میشود، هر ساله از بدو انتشار تا امروز دانشگاه هاروارد را برترین دانشگاه جهان معرفی کرده و در رتبهبندی تایمز از زمان انتشار یعنی سال 2011 تا به امروز رتبه اول را در رتبههای جهانی معتبر حفظ کرده است.
علاوه بر این، هاروارد با سرمایهگذاریهای قابل توجه در دانشکده مهندسی خود در سالهای اخیر در رتبه سوم مهندسی و فناوری در جهان قرار گرفت.
شاید هرگاه صحبت از یک نخبه ریاضی و یا دانشگاه هاروارد میشود، به یاد زندهیاد مریم میرزاخانی ریاضیدان برجسته و دانش آموخته نامآور ایرانی بیفتیم. میرزاخانی نیز دانش آموختهی دانشگاه صنعتی شریف، ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه "استنفورد" بود. او در سال 2014 به دلیل کنشگری در زمینه "دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها" برنده مدال فیلدز شد که بالاترین جایزه در ریاضیات است.
میرزاخانی اولین زن و ایرانی برنده مدال فیلدز است. وی در 23 تیر 1396 در 40 سالگی به دلیل ابتلا به سرطان در بیمارستانی در کالیفرنیا درگذشت.