دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

از کلاهبرداری و دروغ تا زورگیری در پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین! 

چهارشنبه، 09 خرداد 1403
کد خبر: 390491
ساعدنیوز: آگهی‌های دروغین خرید و فروش در فضای مجازی گله‌مندی شهروندان را در پی داشته تا آنجا که مخاطبان خواستار پیگیری مسؤولان در خصوص کلاهبرداری در دیوار شده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از فارس، «گردنبند قدیمی و میلیاردی مادربزرگم را با یک رسید جعلی در سایت دیوار معامله کردم» این را مخاطبی به نام علی بهرامی می‌گوید. معاون اجتماعی پلیس فتا سرهنگ رامین پاشایی با بیان اینکه «پلیس فتا از افزایش آگهی‌های دروغین در پلتفرم دیوار گلایه دارد»؛ می‌گوید که این روزها شاهد انواع و اقسام کلاهبرداری در سایت دیوار هستیم؛ از خرید و فروش زیورآلات و موبایل و لپ‌تاپ گرفته تا فرش و گاز و یخچال و بدین ترتیب «پرونده‌های قضایی زیادی به واسطه پلتفرم دیوار به پلیس تحمیل شده است».

کلاهبرداری، سرقت، بدل اندازی و اغوای مشتری با آگهی‌های دروغین و ... از جمله متداول‌ترین ترفند مجرمان سایبری در سایت دیوار بوده است تا آنجا که طبق آمار و پرونده‌ها، پلیس فتا در سال 1397 از دادستانی تهران درخواست کرده بود که با توجه به افزایش جرایم در سایت دیوار و ناتوانی مدیران سایت در کنترل آگهی‌ها، این سایت را مسدود کند؛ چرا که در ده ماهه سال 97، وقوع جرایم در آن سایت روند صعودی داشته است.

«انتشار آگهی‌های دروغین با شرایط ایده‌آل و استثنایی یکی از شیوه‌های رایج کلاهبرداری در سایت‌هایی از قبیل دیوار، شیپور و ... هستند» این جمله را سردار علیرضا لطفی رئیس سابق پلیس آگاهی پایتخت گفته و ادامه می‌دهد که در برخی از این پرونده‌ها شاهد زورگیری و خفت‌گیری هم هستیم.وی معتقد است که «باید از ادامه فعالیت سایت‌های تبلیغاتی همچون سایت دیوار جلوگیری شود» چرا که این قبیل سایت‌ها باعث افزایش کلاهبرداری در فضای مجازی و به تبع آن در فضای حقیقی می‌شوند.

ماجرای کلاهبرداری در فضای مجازی فقط به دیوار ختم نمی‌شود. به گفته رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا، سرهنگ علی محمد رجبی، کلاهبرداری‌های اینترنتی و برداشت‌های غیرمجاز همچنان در صدر جرائم سایبری جای دارند.

برخی کارشناسان کسب و کار در فضای مجازی معتقدند که دیوار بستر مناسب برای خرید و فروش اجناس و ارائه خدمات را فراهم کرده و « آنچه بین آگهی‌گذار و مخاطب آگهی در فضای حقیقی و خارج از دیوار روی می‌دهد، در کنترل و به عهده دیوار نیست». این در حالی است که تورج کاظمی کارشناس فضای مجازی می‌گوید که خواسته ما از سایت دیوار احراز هویت کاربرانش می‌باشد تا هنگامی که شهروندی مورد کلاهبرداری واقع می‌شود، کلاهبرداران قابل شناسایی باشند.

کارشناسان فضای مجازی معتقدند که باید ابزارها و ساز و کارهای فنی پیشگیری از وقوع جرم فعال‌تر شود اما تا آن موقع خریدهای آنلاین حتما از سایت های دارای نماد اعتماد الکترونیک انجام شود یا افراد، اجناس را حضوری و پس از بازدید و چک کردن خریداری کرده و پولش را ترجیحا نقد پرداخت کرده یا همان لحظه کارت به کارت کنند و از پرداخت بیعانه هم خودداری کنند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 02 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
از مهتاب کرامتی چه خبر؟/ از شایعه زهرداری که هیچوقت اثبات نشد تا سابقه ازدواج کوتاهش با موزیسین معروف
دارا حیایی و فاطیما بهارمست با لباس سبز و اشرافی در کنار تیپ دزد دریایی کیسان دیباج +عکس/چقدر لباس لُردی به هاشم و نغمه سریال از سرنوشت میاد😍
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
ترجمه تخصصی کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
تبدیل پایان نامه به مقاله
مروری بر بازیگران و ورزشکارانی که همسر غیرایرانی دارند؛ از رضا صادقی و همسر آلمانی‌اش تا کریم انصاری فرد با همسری اهل یونان+عکس