کیفیت بالای آموزش و تحصیل در ترکیه شما را برای آینده شغلی و تحصیلی در هر نقطه از جهان آماده می کند. چشم انداز ترکیه در تقاطع شرق و غرب قرار گرفته است و دارای طیف گسترده ای از مناطق جغرافیایی است و ویژگی های ترکیبی آن سه قاره جهان اروپا، آفریقا و آسیا است. ترکیه با توجه به موقعیت جغرافیایی که دارد، از سه طرف توسط دریاها احاطه شده است، ترکیه همیشه مرکز تجارت بزرگ ابریشم و ادویه بوده است.
آزمون SAT جهت ورود و تحصیل در دانشگاه های ترکیه
برای دانشجویان این کشور آزمونی به نام SAT General یا تست Scholastic Assessment Test در نظر گرفته شده است که آزمون استانداردی جهت ورود به کالج و برخی از دانشگاه ها در مقاطع کارشناسی Undergraduate است. این آزمون شامل ریاضی، نگارش و درک مطلب است. زمان آن 45 دقیقه و هزینه شرکت در آن 50 دلار است. حداکثر نمره این آزمون 800 که میانگین نمره برای ریاضی 513، برای نگارش 487 و برای درک مطلب 497 است. آزمون SAT Subject نوع دیگری از این آزمون است که در 5 رشته ریاضیات، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیست شناسی، زبان های خارجی و ادبیات انگلیسی برگزار می شود. این آزمون هر ساله و در ماه های اکتبر، دسامبر، ژانویه، مارس، می و ژوئن ارائه می شوند.
آزمون Scholastic Assessment Test که مخفف آن SAT نام دارد، یکی از آزمون های معتبر برای ورود به دانشگاه های آمریکا و برخی دانشگاه های ترکیه در مقطع لیسانس می باشد که توسط موسسه College Board هفت بار در سال برگزار می شود و نتیجه آن به مدت دو سال اعتبار دارد، برخی از دانشگاه های انگلیسی زبان ترکیه مدرک این آزمون را جایگزین YOS قرار می دهند.
این آزمون شامل دو قسمت می شود:
- SAT 1 “Reasoning Test”
قسمت اول SAT شامل سه بخش می شود و هر بخش 200 تا 800 نمره امتیاز بندی می شود
- ریاضیات: شامل 58 سوال ریاضی و هندسه می باشد و مدت زمان پاسخگویی 80 دقیقه می باشد
- درک مطلب: این بخش شامل 52 سوال و مدت زمان پاسخگویی 65 دقیقه می باشد
- نگارش: این بخش شامل 44 سوال می باشد و مدت زمان در نظر گرفته شده برای پاسخگویی 35 دقیقه است
نکته: دانشگاه های ترکیه برای پذیرش تنها این بخش را ملاک قرار می دهند و قسمت دوم امتحان گرفته نمی شود.
- SAT 2 “Subject Test”
مدت زمان پاسخگویی این قسمت به مدت یک ساعت است، و موارد امتحانی شامل دروس: تاریخ، انگلیسی، ریاضی، زیست و غبره می باشد.
توجه: در دانشگاه های ترکیه بخش دوم انجام نمی شود.
آزمون YOS برای دانشجویان بین المللی
آزمون دانشجویان بین الملل که بصورت مخفف آن را یوس YOS می نامند، آزمونی است که همه ساله از سوی دانشگاه های دولتی و برخی دانشگاه های خصوصی برای دانشجویان بین الملل در کشور ترکیه برگزار می شود. دانشجویانی که در این آزمون شرکت می کنند و پذیرفته می شوند به راحتی می توانند وارد دانشگاه های برتر دولتی ترکیه شوند و به تحصیلات تکمیلی خود ادامه دهند. هزینه این آزمون در حال حاضر بین 100 تا 200 لیر ترکیه است.
اگر متقاضی قبلا آزمون تومر TOMER را داده و مدرک آن را گرفته باشد، می تواند در آزمون YOS ترکی شرکت کند. در این صورت تنها با پرداخت مبلغ ناچیزی وارد دانشگاه دولتی شده و می تواند در بهترین خوابگاه های شهر آنکارا و با هزینه های مقرون به صرفه آن اقامت و دوره های تحصیل در ترکیه را با آرامش خاطر و بدون گذراندن آزمون های پر استرس کنکور برای ورود به رشته های شاخه های پزشکی و پیراپزشکی و بسیاری دیگر از رشته های پرطرفدار تجربه کند.
نکته مهم و جالب این که نیازی به مرتبط بودن مدرک تحصیلی دیپلم و رشته موردنظر دانشگاهی شما نیست. به عنوان مثال متقاضی با مدرک پیش دانشگاهی رشته های انسانی یا ریاضی می تواند برای پذیرش در رشته های پزشکی یا دندانپزشکی ترکیه اقدام نماید و در آزمون یوس که به زبان انگلیسی ساده برگزار می شود، شرکت کند.
Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı یا YOS نام آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه؛ به منظور تحصیل کارشناسی در ترکیه است، این آزمون برای رشته های دندانپزشکی، پزشکی، داروسازی و سایر رشته ها می باشد که برای پذیرش دانشجویان خارجی برای تحصیل به زبان ترکی یا انگلیسی برگزار می شود. هر دانشگاه 1 بار در سال به صورت مجزا اقدام به برگزاری این آزمون می نماید، YOS به صورت رقابتی است و کسب نمره بالا نقش بسیار مهمی در انتخاب رشته متقاضی دارد.
آزمون YOS شامل 100-80 سوال می شود، و محتویات آن به شرح زیر می باشد:
- ریاضی
- هندسه
- هوش
شرایط شرکت در آزمون یوس به شرح زیر است:
- متقاضیان باید اتباع خارجی باشند
- ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی
- عدم وجود شرط سن، دین، نژاد
- عدم وجود ارتباط بین مدرک دیپلم و رشته انتخابی
- مجوز شرکت در آزمون برای پناهندگان
زمان برگزاری آزمون:
هر دانشگاه به صورت مجزا اقدام به برگزاری آزمون YOS می نماید و اطلاعات دقیق از زمان و مکان آزمون را در سایت دانشگاه قرار می دهد، ولی به صورت کلی زمان برگزاری در ماه های فروردین و اردیبهشت می باشد.
آزمون TOMER برای یادگیری زبان ترکی
واژه TOMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi و به معنی مرکز آموزش ترکی است. تومر از معروف ترین و مهم ترین آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه برای زبان ترکی به شمار می آید. از طرفی یکی از پیش شرط های ورود به دانشگاه هایی که به زبان ترکی تدریس می شوند، همین آزمون تومر است. هدف از برگزاری آزمون تومر، سنجش سطح دانش زبان ترکی فرد متقاضی است و شباهت های فراوانی به آزمون های آیلتس و تافل دارد و امتیازهای متفاوتی دارد. هزینه کنونی ثبت نام در این آزمون از حدود 100یورو آغاز می شود.
آزمون TOMER دارای شش بخش ذیل است که برای سنجش دانش زبان ترکی استانبولی متقاضی و در همه جنبه ها سنجیده می شود:
- Listening
- Structure
- Reading
- Spoken Interaction
- Spoken Production
- Writing
آزمون Türkçe Öğretim Merkezi که مخفف آن TOMER می باشد، برای سنجش سطح زبان ترکی متقاضیان طراحی شده است و مدرک آن در سرتا سر کشور ترکیه اعتبار دارد، ارائه این مدرک برای دانشگاه های ترکی زبان در کنار آزمون های دیگر الزامی می باشد به عبارتی دیگر این مدرک زبان مشابه با مدارک آیلتس و تافل می باشد و متقاضیان برای اخذ اقامت و کار در ترکیه ملزم به ارائه تومر هستند.
مدرک زبان تومر به دو شکل به متقاضیان ارائه می شود:
- گواهینامه تومر (Sertifika) : اعتبار این مدرک بین 6 ماه تا 2 سال می باشد و پس از پایان این مدت متقاضی باید برای تمدید اقدام کند. این آزمون در دو سطح مقدماتی و متوسط برگزار می شود.
- دیپلم تومر (Diploma) : این مدرک از اعتبار بسیار بالا و همیشگی برخوردار است و تمامی دانشگاه های ترکیه برای پذیرش، این مدرک را ملاک قرار می دهند.
سطوح مدارک:
- گواهینامه تومر: B1 و B2
- دیپلم تومر: (A1 و A2) و (B1 و B2) و (C1 و C2)
آزمون ALES برای دانشجویان مقاطع تکمیلی
متقاضیان جهت اخذ پذیرش درمقاطع تکمیلی ترکیه (فوق لیسانس ،دکتری) ملزم به ارائه مدرک آلس می باشند، این آزمون دو بار در سال به زبان ترکی برگزار می شود و برای سنجش مهارت های متقاضی برای ورود به دانشگاه های ترکیه طراحی شده است که در 81 شهر ترکیه برگزار می شود و نتیجه آن دو سال اعتبار دارد.
این آزمون دو بخش دارد که هر کدام شامل 50 سوال می باشد:
- بخش رقمی (Quantitative) : سوالات این بخش شامل هندسه، هوش، ریاضیات و محاسبات عددی می باشد
- کلامی (Verbal) : این بخش برای سنجش سطح زبان ترکی متقاضیان طراحی شده است
اشخاص که در رشته های فنی و مهندسی فارغ التحصیل شده اند باید در پاسخگویی به سوالات ریاضی و هوش (Quantitative) دقت نمایند و فارغ التحصیلان رشته های علوم انسانی باید در بخش زبان (Verbal) تمرکز داشته باشند.