دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه /

عضو کمیسیون آموزش مجلس: روش برگزاری کنکور را به قبل از سال 1350 برگردانیم/ باید «کنکور تشریحی» را احیا کنیم 

پنجشنبه، 28 اردیبهشت 1402
کد خبر: 340825
ساعدنیوز: احمدحسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: لازم است روش کنکور را به قبل از سال 50 برگردانیم؛ در سال 48 سوالات کنکور تستی نبود بلکه به شکل تشریحی بود. ما باید این نوع کنکور را احیا کنیم. در این روش سرآمدان دانش آموزی و استعدادهای برتر نیز در قالب سوالات تشریحی بهتر شناسایی می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعدنیوز به نقل از انتخاب، از ابتدای تصویب مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و تغییر در تاثیر سهم معدل دبیرستان در سرنوشت علمی دانش آموزان پشت کنکوری، حواشی متعددی ایجاد شده است؛ زمانی سهم کنکور در ارزیابی علمی دانش‌آموزان 100 درصد بود و حالا با تغییراتی که به مرور و طی سالها ایجاد شده، این تغییر سهم به 40 درصد کاهش یافته است. بر این اساس، سهم سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور در نتیجه نهایی آزمون 60 درصد خواهد بود که از طریق معدل سه سال آخر دبیرستان آن‌ها احصا می‌شود.

با اینکه تحولات مذکور طی چهار سال عملی خواهد شد و در سال‌های 1402 و 1403 فقط آورده تحصیلی سال دوازدهم دانش‌آموزان در ارزیابی علمی آن‌ها در کنکور موثر است و این سهم در سال‌های بعد بیشتر خواهد شد، اما نمی‌توان وجود یک پرسش و نگرانی اساسی را انکار کرد؛ با وجود اهمیت یافتن بیشتر تاثیر معدل دبیرستان در نتیجه کنکور سراسری، تا جایی که این سهم در سال 1405 به 60 درصد می‌رسد و از معدل پایه دهم تا دوزادهم دبیرستان فرد حاصل می‌شود، آیا مدارس کشورمان از جهت کمی و کیفی در وضعیت یکسانی قرار دارند؟ آیا همه دانش آموزان از معلمانی با سطح کیفی برابری بهره می‌برند؟ همچنین در حالی که تنوع مدارس ما زیاد است، کیفیت امکانات آموزشی به معنای واقعی و به صورت گسترده در کل کشور، یکسان نیست، معدل داوطلبانی که در شرایطی نابرابر درس خوانده‌اند، چطور می‌تواند 60 درصد از سهم قبولی آن‌ها در آزمون ورود به دانشگاه را در بربگیرد؟ آیا تا زمانی که برابری مطلوب آموزشی شکل نگرفته، این شکل از ارزیابی علمی دانش آموزان برای ورود به دانشگاه منافاتی با مقوله عدالت آموزشی ندارد؟

در پاسخ به این پرسش «احمدحسین فلاحی» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی توضیح داد: در سال 1402 آزمون با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار می‌شود که یک بار دیگر هم براساس همین مصوبه برگزار شده و تجربه کنکور نوبت قبلی در این مرحله به برگزارکنندگان کمک خواهد کرد.

فلاحی در ادامه افزود: اینکه دانش آموزان ما در مدارس متفاوتی درس خوانده‌اند را می‌پذیریم و حرف درستی است، اما اینکه شرط معدل برای ورود به دانشگاه سهم بیشتری از یک آزمون سه‌ساعته تحت عنوان کنکور پیدا می‌کند، اتفاق بدی نیست. از نگاه ما اتفاقا شرط معدل برای ورود به دانشگاه به نفع آن دسته دانش آموزانی است که در مدارس عادی درس خوانده و شاید معلمان خیلی خوبی هم نداشته اند.

عضو کمیسیون آموزش مجلس تاکید کرد: ارزیابی آموزش و پرورش و سازمان سنجش آموزش کشور این است که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و شرط معدل در راهیابی به دانشگاه، اثرات مثبتی در رشد مدارس داشته و همچنین کسانی که در این نوع مدارس درس خوانده اند، به این دلیل که دروس عمومی را بهتر می‌خوانند، معدل‌های بهتری هم کسب می‌کنند. 85 درصد کیفیت مدارس به اهمیت یافتن شرط معدل در کنکور بستگی دارد و مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث افزایش کیفیت مدارس می‌شود.

نماینده مردم همدان اظهار کرد: آنچه به کمیسیون آموزش گزارش داده اند، بحث کنکور حدود 15 تا 20 درصد در افزایش کیفیت مدرسه‌ها اثر داشته است. آموزش و پرورش هم اصرار دارد به همین شیوه جدید پیش برویم و از سوی دیگر ارزیابی‌های سازمان سنجش نیز در همین مرحله نشان می‌دهد تلاش بیشتر دانش آموزان در مدرسه و اهمیت یافتن کسب معدل بالاتر، یک اقدام مثبت است و در رشد مدارس و کیفیت دانش آموزان اثرات خوبی دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور یادآور شد: در کمیسیون آموزش نیز ما برگزاری دو نوبت کنکور در سال را تایید می‌کنیم و تصمیم‌گیری در خصوص درصد تاثیر قطعی یا مثبت معدل در کنکور را برعهده شورای سنجش گذاشته‌ایم که دو عضو از وزارت علوم و دو عضو از آموزش و پرورش در این شورا حضور دارند و دبیر آن رئیس سازمان سنجش آموزش کشور است و آن‌ها در مورد مسئله میزان تاثیر معدل تصمیمی گیری می‌کنند و نظر می‌دهند.

عضو کمیسیون آموزش مجلس ضمن اشاره به اینکه همه معلمان ما اینطور نیستند که به مدارس بهتری برای تدریس بروند و در پی این اقدام مدارس عادی از معلمان با کیفیت خالی شوند، گفت: بحث اصلی این است که برای رسیدن به اهداف مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و یک خروجی خوب باید چه کار کنیم؟ برای رسیدن به این هدف باید دغدغه رهبر انقلاب را برآورده کنیم؛ به این شکل که کیفیت مدارس دولتی را به معنای واقعی بالا ببریم. این کیفیت باید به شکلی بالا برود که خانواده با خیال راحت فرزندان خود را به مدارس دولتی بفرستند نه اینکه نگران باشند درس فرزندانشان در مدارس دولتی ضعیف شود.

فلاحی تصریح کرد: همین حالا دانش آموزانی که در مدارس دولتی درس می‌خوانند؛ آن‌هایی که واقعا زحمت می‌کشند و به موسسات کنکوری هم دسترسی ندارند، با شیوه کنکوری که داریم حق آن‌ها تا حدی ضایع شده است و اگر بخواهیم حق آن‌هایی که حقیقتا برای تحصیل تلاش می‌کنند و به موسسات کنکوری نمی‌روند که آنجا فقط تست زنی یاد بگیرند نه علم، را ضایع نکنیم، باید مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی را اجرا کنیم.

او در آخر اضافه کرد: لازم است روش کنکور را به قبل از سال 50 برگردانیم؛ در سال 48 سوالات کنکور تستی نبود بلکه به شکل تشریحی بود. ما باید این نوع کنکور را احیا کنیم. در این روش سرآمدان دانش آموزی و استعدادهای برتر نیز در قالب سوالات تشریحی بهتر شناسایی می‌شوند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 04 دی
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
روزنامه کیهان: ایران 13 سال بشار اسد را حفظ کرد، اما او یک هفته به ایران پشت کرد و سقوط کرد
اصول مهم ویراستاری تخصصی کتاب چیست؟
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
ماشین ون سوپر لوکس سردار آزمون با امکانات یک خانه ی لاکچری/نوشته ی تتلو دستش رو نوشتن رو ونش 😍
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
قاب امروز؛ از لیست جهیزیه محسن تنابنده، فرش جهاز متین ستوده، کودکی های شاهرخ استخری، استخر روباز خونه ناهید مسلمی و صدف اسپهبدی و...+عکس
علی پروین: من به‌خاطر امام (ره) و جمهوری اسلامی به تیم ملی بازگشتم بعضی برای پول بیشتر از ایران رفتند+عکس
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI با بهترین کیفیت
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
غذاهای محلی/ طرز تهیه ترشی تره فوق العاده خوشمزه‌ شمالی+ فوت کوزه‌گری و میزان دقیق سبزی های لازم برای اینکه ترشی تره طعم بینظیری داشته باشه