به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از ایرنا، مایک مک کال در گفت وگو با شبکه خبری فاکس نیوز که ارگان محافظه کاران آمریکا محسوب می شود، از نحوه خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان انتقاد و دولت بایدن را به ایجاد این وضعیت، متهم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که باتوجه به تسلط طالبان بر افغانستان، آیا راهی برای همکاری با آنها وجود دارد، افزود: این دولت(بایدن) هشدارهای ارزیابی اطلاعات اطلاعاتی را نادیده گرفت و ژنرال های عالی رتبه ما را زیر پا گذاشت، اکنون خود را در این وضعیت بسیار متزلزل و خطرناک می بینیم، جایی که طالبان در حال حاضر شرایطی را به ما دیکته می کند.
این عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا ادامه داد: در شرایطی هستیم که آنها تعیین شرایط استراتژی خروج ما و اینکه آیا آمریکایی ها می توانند بروند یا نه را به ما دیکته می کنند. خود آقای پوتین به چشمان رئیس جمهوری ما در نشست عالی رتبه خیره شد و گفت شما نمی توانید قابلیت های اطلاعاتی، نظارت و شناسایی را در منطقه بسازید.
مک کال اضافه کرد: مشکل اینجا که ما محو و تاریک شده ایم. وقتی بگرام سقوط کرد، وقتی ما آن را به شرکای افغان که اکنون در دست طالبان است با تمام پول و اسلحه تسلیم کردیم، وقتی سفارت ما سقوط کرد، ما محو شدیم. ما در آن کشور، چشم و گوش نداریم و نمی توانیم روسیه، چین و ایران را رصد کنیم. این یک تهدید بزرگ امنیت ملی است.
وی اظهار کرد: من ماه ها پیش از آنکه آمریکایی ها از افغانستان خارج شوند، هشدار دادم که ساختار لازم برای آی اس آر ( اطلاعات، نظارت و شناسایی) را ایجاد کنند که اکنون آن را نداریم. اکنون ما در این شرایط ناامید کننده از آنجا خارج شدیم. یک سیاست خارجی بسیار بد از گفت وگو با طالبان داریم که همیشه برای انجام آن مردد بودم.
عضو ارشد کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به سرمایه های مسدود شده افغانستان در آمریکا هم اشاره کرد و گفت: این تنها ابزار باقی مانده برای ما است چرا که ما هیچ نیروی نظامی و توانایی اطلاعاتی در آنجا نداریم.
مک کال درباره اظهارات بایدن مبنی بر اینکه مبارزه با تروریسم در خارج ازافغانستان انجام شدنی است که نشانه آن حمله هفته گذشته به داعش بوده است و همچنین ارزیابی خود را برای تداوم مبارزه با تروریسم با توجه به تسلط کامل طالبان بر افغانستان، گفت: این قابلیت مبارزه با تروریسم در خارج از افغانستان، بسیار اغراق آمیز است زیرا ما چیزی در نزدیکی افغانستان نداریم. این کشوری محصور در خشکی است که دشمنان ما اعم از روسیه، چین و ایران آن را احاطه کرده اند که اکنون با این سیاست خارجی جسور شده اند.
وی افزود: ما باید ساختار اطلاعات، نظارت و شناسایی را ایجاد کنیم. آنچه که به عنوان فراتر از افق نامیده می شود به معنای پرواز از خلیج فارس است، احتمالاً کشورهایی چون قطر که می دانید حدود ۶ تا هشت ساعت مجبورید در اطراف ایران و بر فراز پاکستان پرواز و سوختگیری کنید.
این مقام کنگره آمریکا ادامه داد: مقامات ارتش معتقدند هیچ چیز جایگزین ساختار اطلاعاتی نمی شود. آنچه باید ببینیم این که ما به چشم و گوش در آنجا نیاز داریم تا تهدید را ببینیم، تا بتوانیم به تهدید پاسخ دهیم و آن را از بین ببریم. ما دیگر آن قابلیت را نداریم.
مک کال تصریح کرد: ما در حال بازگشت به قبل از ۱۱ سپتامبر هستیم اما بدتر است. این بدتر است زیرا اکنون آنها کاملاً با سلاح ها، هلیکوپترها و پول های نقد ما مسلح شدند.