برای آنکه بتوانید به شکل موثری به رطوبت ایجاد شده در کمد دیواری را برطرف کنید، باید ابتدا منبع رطوبت را شناسایی کنید و سپس با مواد مناسب بوی رطوبت را از بین ببرید.
رطوبت کمد دیواری میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ابتدا لازم است علت آن را پیدا کنید؛ اگر کمد دیواری شما در نزدیکی حمام و سرویس بهداشتی قرار دارد یه به علت نوساز بودن به درستی عایقکار نشده، بوی نم میتواندناشی از ترکیدن لولهها باشد؛ در این صورت ابتدا باید لولهها را ترمیم کنید و بعد به دنبال راهکاری برای از بین بردن کپک کمد دیواری باشید. در ادامه ما سادهترین روش های رفع رطوبت کمد دیواری را شرح میدهیم.
یکی از روشهای قدیمی و کاربردی برای از بین بردن رطوبت کمد دیواری، استفاده از برنج است. برای این منظور شما باید مقداری برنج خام را درون یک کیسه یا در یک ظرف ریخته و در کنار کمد دیواری بگذارید تا رطوبت را به خود جذب کند و به مرور زمان بوی نم را از بین ببرد.
یکی از راههای عالی برای از بین بردن نم کمد دیواری، استفاده از قهوه است؛ توجه داشته باشید که برای این کار باید از دانههای تازه قهوه استفاده کنید که قدرت بالایی دارند. تنها کافی است دانههای قهوه را درون یک کیسه بریزید و درون کمد دیواری قرار دهید تا بوی نم را بگیرید.
بهترین رطوبت گیر برای داخل کمد دیواری، استفاده از زغال اکتیو است؛ برای این منظور زغال اکتیو را داخل یک کیسه بگذارید و در گوشهای از کمد دیواری خود قرار دهید. زغال میتواند آلودگیهای محیط را جذب کرده و رطوبت و بوی نم را از بین ببرد. میتوانید برای نتیجه بهتر، در کمد را کمی باز بگذارید تا هوا بتوانند به راحتی در کمد گردش کند.
یکی از عوامل مهمی که باعث ایجاد رطوبت و کپک در کمد دیواری میشود، تاریک بودن محیط است. به همین دلیل برای برطرف کردن رطوبت کمد دیواری بهترین روش این است که شما جریان هوای مناسب را در کمد دیواری ایجاد کنید. سعی کنید در ساعتی از روز درب و پنجرهها را باز کنید و در کمد را هم باز بگذارید تا هوا در خانه و هم در کمد جریان پیدا کند. در فصل زمستان نیز برای از بین بردن بوی نم باید هر چند وقت یک بار در کمد را باز کنید تا هوای گرم منزل به داخل کمد راه پیدا کند.
بهتر است قبل از آنکه با رطوبت و کپک در کمد مواجه شوید، درون آن از یک رطوبت گیر مناسب استفاده کنید. اگر در منطق گرمسیر زندگی میکنید ممکن است مقدار رطوبت در کمد دیواری به 60 درصد هم برسد که این شرایط مناسبی برای رشد کپک میباشد. رطوبت گیر میتواند رطوبت هوا را در 50 درصد ثابت نگه دارد و از کپک زدن کمد دیواری شما جلوگیری کند.