دانشگاه های دولتی ترکیه که توسط دولت پایه گذاری شده اند و کنترل می شوند و نسبت به دانشگاه های دیگر شهریه کمتری دارند. در این دانشگاه ها اکثرا به زبان ترکی تدریس می شود اما سایر زبان های انگلیسی، آلمانی و فرانسوی نیز تدریس می شود. دانشگاه های خصوصی نسبت به دانشگاه های دولتی شهریه بیشتری را دریافت می کنند. در سطح بین الملل فعالیت گسترده تری دارند. زبان آموزشی این دانشگاه ها اکثرا انگلیسی است. تمام دانشگاه های ترکیه تحت نظر شورای آموزش عالی ترکیه هستند یعنی تمام دانشگاه ها در سطح بین المللی هستند و به سیستم آموزشی پایبند هستند.
مزایای تحصیل در کشور ترکیه
ترکیه یک کشور اوراسیایی است و پلی است بین آسیا و اروپا. دانشگاه های ترکیه از اعتبار جهانی بالایی برخوردارند و شما می توانید با تحصیل در این کشور در سایر کشورهای دیگر اقامت بگیرید و تحصیل خود را در مقاطع بالاتر در دانشگاه های برتر جهان ادامه دهید. از انجایی که ترکیه به سرعت در بازارهای جهانی در حال توسعه است و نرخ اقتصادی آن بالا است، شاید بتوانیم بگوییم این کشور بهترین مکان مناسب برای ادامه تحصیلات عالی است. یکی دیگر از مزایای تحصیل در این کشور هزینه های پایین و شهریه مناسب خابگاه ها و دانشگاه های آن است که این امر زمینه مناسبی برای ادامه تحصیلات را فراهم می کند.
مراحل اقدام برای دکتری در ترکیه چگونه است؟
دانشجویان برای اخذ مدرک دکتری در ترکیه ملزم به سپری کردن بازه زمانی ۳ تا ۴ ساله می باشند. بر اساس عنوان دوره، طول دوره تحصیل دکتری طولانی تر یا کوتاه تر خواهد شد. دانشجویان با اتمام دوره های کارشناسی ارشد قادر خواهند بود برای دوره های دکتری در ترکیه اقدام نمایند. روند پذیرش در دانشگاه های ترکیه به صورت مستقل از جانب دانشگاه صورت می گیرد و دانشجویان موظف به برقراری ارتباط با دانشگاه مورد نظر می باشند.
دانشگاه های ترکیه در مقطع دکترا
همه دانشگاه های ترکیه در مقطع دکترا دانشجو ندارند.
دانشگاه کوچ (KOC) در استانبول
- دکترای مهندسی مکانیک
- دکترای مهندسی شیمی و زیست شناسی
- دکترای مهندسی مواد و علوم
- دکترای روانشناسی
- دکترای مدیریت کسب و کار
- دکترای مهندسی برق و الکترونیک
- دکترای اقتصاد
- دکترای ریاضیات
- دکتری علوم سیاسی و روابط بین الملل
- دکترای فیزیک
- دکترای باستان شناسی و تاریخ هنر
- دکترای مهندسی صنایع غذایی
دانشگاه YASAR
- دکترای مهندسی برق و الکترونیک
- دکترای مهندسی صنایع
- دکترای تخصصی در هنر
- دکترای مهندسی کامپیوتر
- دکترای امور مالی
دانشگاه KADIR HAS
- دکترای بیوانفورماتیک و ژنتیک
- دکترای روابط بین الملل
- دکترای اقتصاد
- دکترای سیستم های اطلاعات مدیریت
- دکترای روانشناسی
- دکترای مدیریت کسب و کار
- دکترای مهندسی برق و الکترونیک
- دکترای اقتصاد
- دکترای ریاضیات
- دکتری علوم سیاسی و روابط بین الملل
- دکترای فیزیک
- دکترای باستان شناسی و تاریخ هنر
- دکترای مهندسی صنایع
دانشگاه IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS
- دکترای روانشناسی
- دکترای اقتصاد
دانشگاه IZMIR INSTITUTE OF TECHNOLOGY
- دکترای مهندسی کامپیوتر و علوم
دانشگاه ABDULLAH GUL
- دکترای علوم مواد و مهندسی مکانیک
آیا دانشجویان خارجی اجازه کار در ترکیه دارند؟
تحصیل دکترا در ترکیه یک رشته قوی و شناخته شده بین المللی است که سطح قابل ملاحظه ای از دستاوردها در زمینه موضوع خود را نشان می دهد و تایید می کند که شما چندین مرحله ارزیابی علمی را گذرانده اید. و امکان پیدا کردن کار و درامد را در منطقه و اروپا برای دانشجویان بیشتر می کند .تعدادی از دانشجویان خارجی که در ترکیه زندگی می کنند هم زمان با تحصیل به کار نیز مشغول می باشند ، اما زمانی که در حال تحصیل در ترکیه هستید امکان پیدا کردن کار نسبتا مشکل می باشد ، از آنجایی که کشور ترکیه هنوز عضو اتحاد اروپا نمی باشد اتباع کشورهای اروپایی دیگر به طور خودکار حق اشتغال در ترکیه را نخواهند داشت ، بنابراین دانشجو می تواند برای اجازه ی کار درخواست دهد که معمولا این کار نیاز به حمایت یک کارفرمای احتمالی دارد ، امکان پیدا کردن کار در مناطق توریستی ترکیه ممکن است راحت تر باشد به ویژه زمانی که شما به یک زبان خارجی تسلط داشته باشید ، البته باید اطمینان حاصل کنید که مشاغلی که انجام می دهید ایمنی و قانونی باشد ، یکی دیگر از گزینه هایی که برای دانشجویان در دسترس می باشد ارتباط با خود دانشگاه می باشد بنابراین دانشجو می تواند از فرصت های شغلی که دانشگاه برای او فراهم می کند استفاده کند ، دانشجویان مقطع دکترا می توانند در بعضی از زمینه ها به عنوان دستیار و یا تکنسین پژوهشی مورد استفاده قرار بگیرند ، همچنین ممکن است بعضی از متقاضیان به تدریس در مقطع دکترا در ترکیه بپردازند .
مشکلات تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه
مسلما تحصیل در هر کشوری با مشکلاتی و سختی هایی همراه است. دانش کامل از شرایط تحصیل در ترکیه به دانشجویان این امکان را می دهد تا انتخاب صحیحی را داشته باشند. در ادامه قصد داریم به چند مورد از معایب تحصیل در مقطع دکتری در ترکیه اشاره کنیم:
نیاز به دانش زبان ترکی
با وجود توریست پذیر بودن کشور ترکیه، دانشجویان برای ادامه تحصیل دوره دکتری در ترکیه و ارتباط با افراد مختلف نیازمند دانش اولیه زبان ترکی می باشند. این نکته بدین معناست که با دانش زبان انگلیسی تمام نیازهای مرتبط با تحصیل بر طرف می شود ولی برای انجام کار و یا ارتباط با افراد، زبان ترکی پر کاربرد تر است.
حق کار
با توجه به قوانین تعیین شده توسط آموزش و پرورش ترکیه، دانشجویان مقطع دکتری در ترکیه امکان کار در حین تحصیل را ندارند. از همین رو دانشجویان برای مخارج تحصیل و زندگی باید هزینه های روزمره زندگی خود را از خارج کشور تامین کنند.