به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مشاهده ی درد و رنج بیمار و این که ذره ذره به سمت مرگ می رود، برای اطرافیانش بسیار سخت و دشوار بوده و قلب آن ها را به درد می آورد. آن ها مجبور هستند علاوه بر تحمل غم و اندوهی که از از دست دادن عزیز خود دارند، بیمار در حال مرگ را نیز دلداری دهند و رفتار مناسبی با او داشته باشند. بودن در کنار بیمار و صحبت کردن با او در لحظات پایانی کمک می کند تا با آرامش و خیال آسوده تری زندگی را ترک کند. بهتر است با حرف ها، گریه کردن و نشان دادن اندوهتان بیمار را آزارده تر نکنید.
وقتي بیمار از مرگ صحبت می کند، اطرافيان معمولاً نمي دانند چه پاسخي بدهند و اين موضوع نگرانشان مي كند. اما این مسئله اي است که زياد پيش مي آيد. بعضی از بيماران دوست دارند دربارة مراحل متفاوت مرگ صحبت کنند. می خواهند بدانند بايد انتظار چه چیزی را داشته باشند. بعضی از آن ها می خواهند بدانند چگونه خواهند مرد، و می پرسند: وقتی در حال مرگ هستم، درواقع چه حالتي را تجربه می کنم؟ کمک كاركنان آسایشگاه و متخصصان مراحل پاياني بیماری برای پاسخ دادن به این قبيل سؤال ها به کار می آید. اگر پاسخ سؤالی را نمی دانید، می توانید بگویید: من نمی دانم، اما می توانیم با کسانی تماس بگیریم تا برای پیدا کردن جواب به ما کمک کنند. متخصصان می توانند براي شما و بیمار توضیح بدهند که با نزدیک شدن مرگ چه تغييراتي در او به وجود مي آيد.
دنبال کردن خواسته های بیمار
در رفتار با بیمار در حال مرگ همواره میتوان از وی پرسید که در آن لحظه دوست دارد با چه کسی صحبت کند، در خصوص چه موضوعی می خواهد حرف بزند، چه فیلمی دوست دارد ببیند یا دلش می خواهد به چه آهنگی گوش کند. معمولاً بیمار در این وضعیت احتیاج به کسی دارد که بتواند با وی درد دل کند. زمانی که بیمار از خستگی از بیماری یا میل رفتن به منزل صحبت می کند، میتوان از وی خواست تا بیشتر در این مورد صحبت کند تا فشارهای روحی وی تخلیه شود. در این وضعیت شنونده باید با صبر و توجه زیاد به صحبت های بیمار دقت کند.
صحبت در مورد رسیدن زمان مرگ بیمار
بارها شاهد آن بودیم که اطرافیان بیمارانی که در حال مرگ هستند و هیچ حرفی به هیچ وجه در خصوص نزدیک شدن مرگ بیمار به او نمی گویند تا او را از احساسات منفی دور کنند هرچند این مورد میتواند در برخی جاها صدق کند ولی در بسياري از مواقع هم بیمار احتیاج دارد بخاطر نزدیک شدن زمان مرگش ارتباط نزدیکی با اشخاص زندگی خویش داشته باشد بنابراین رک بودن و داشتن صداقت بسیار با اهمیت است بهتر آن است که به وسیله یک نفر بیمار در مورد این مسئله توجیه شود.
حس پشیمانی بیمار در حال مرگ
بیمار در حال مرگ معمولاً در لحظات آخر به یاد اشتباهاتش و بدی هایی که در حق دیگران نموده است ، می افتد و حس پشیمانی به وی دست می دهد. در این وقت ها باید اطرافیان به او اطمینان بدهند که وی را بخشیده اند تا خیالش از این بابت راحت شود و به ارامش دست پیدا کند. و اطرافیان بیمار که از کدورت او و دیگران مطلع هستند، با آنها صحبت کنند، و از آنها بخواهند که با بیمار ملاقات کند و اختلافاتشان را با هم حل کنند. چون هرگونه جبران اشتباهی به بیمار در حال مرگ روحیه و ارامش خواهد داد.
ایجاد احساس ارزشمندی در وجود بیمار
باید بدانید بخشی از احساسات منفی آخرین لحظات زندگی شخص بیمار مربوط به این است که:دائم با خود فکر می کند که" آنگونه که باید زندگی نکرده" به این منظور شما با یاداوری کارهای مثبتی که شخص بیمار در زندگی اش انجام داده است احساس ارزشمندی به وی منتقل نموده و حتی از وی تشکر و قدردانی کنید تا حال خوب و مثبتی پیدا کند. جملاتی مانند" بابت تمام خوبی هایت از تو متشکرم" جمله بسیار تاثیرگذاری است.
تکرار خاطرات خوب و به یاد ماندنی
اشخاص حتی در روزهای معمولی زندگی از مرور خاطرات خوب خود حس نشاط می کنند. تعریف کردن خاطرات خوب بهمراه بیمار، حس خوب همان روزها را در شخص زنده می کند. حتی خيلي از خاطرات را میتوان به نحوی تکرار کرد. به عنوان مثال تهیه غذایی که شام شبی خاص بوده و نیز پخش آهنگی که در آن لحظه پخش می شده، میتواند فرد را کاملاً به حال و هوای لحظات آن روزها ببرد.
درد و رنج بیمار را رفع کنید
علتی وجود ندارد که در یک بیمار در حال مرگ، بخاطر ترس از وابستگی از دادن داروهای مخدر جلوگیری شود. درمان درد باید بطور کامل انجام گردد.