دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / پوست و مو /

با کودک دچار سوختگی چه کنیم؟ 

دوشنبه، 01 اردیبهشت 1399
شاید اگر خانواده‌ها بدانند بدن در تماس با مایعات داغ در عرض سه ثانیه دچار سوختگی عمیق می‌شود و اجسام داغ، بویژه آب جوش می‌تواند در مدت سه ثانیه بدن را بسوزاند، بدون شک اجازه نمی‌دهند پوست لطیف فرزندان کوچکشان با آب داغ تماس پیدا کند.

متاسفانه در برخی خانه ها، سماورها و منابع آب جوش در دسترس کودکان قرار دارد و کودکان بسیاری با آنها می سوزند. در حالی که با افزایش آگاهی خانواده و رعایت نکات حفاظتی از سوی آنها میزان سوختگی کودکان با مایعات داغ در منازل تا درصد زیادی کاهش می یابد. پس بهترین راه جلوگیری از مرگ و میر ناشی از سوختگی های بالای 30 درصد، پیشگیری است.

اقدامات صحیح اولیه از سوی خانواده ها در کاهش عوارض شدیدتر ناشی از سوختگی کودکان موثر است و مهم ترین مسأله آن است که والدین با اقدامات اولیه صحیح مانع از بروز عفونت در ناحیه سوختگی شوند. بر این اساس ابتدا باید محل سوختگی کودک را زیر آب سرد بگیرید و از موادی چون یخ، سیب زمینی یا خمیر دندان برای کاهش سوزش و التهاب محل سوخته استفاده نکنید. همچنین نباید از از کرم، پماد یا لوسیون هایی که مطابق موازین علمی تهیه نشده اند، استفاده کرد.

نکته بسیار مهم آن است که در سوختگی های درجه یک سطحی در حد آفتاب سوختگی می توان از یخ استفاده کرد، اما در سوختگی های درجه 2 که پوست تاول می زند، فقط باید از آب سرد بهره گرفت و یک باند استریل روی تاول گذاشت. سپس آن را با پنبه و چسب پوشاند و هرگز نباید تاول ها را دستکاری کرد، زیرا به سرعت عفونت می کند. سوختگی با غذا یا شیر داغ خطرناک تر است میزان آسیب تا دو سه روز پس از بروز سوختگی نیز حتی برای متخصصان مشخص نیست و برای تعیین عمق سوختگی و ماهیت آن باید حداقل سه تا چهار روز منتظر ماند و کودک سوخته را در موارد سوختگی بالای 15 درصد در مراکز درمانی تحت مراقبت قرار داد، اما در مواردی که سوختگی زیر 15 درصد از سطح بدن باشد، می توان از کودک در منزل نگهداری کرد و با نوشاندن مایعات به او از کم آبی بدن کودک که از عوارض اولیه پس از سوختگی است، جلوگیری کرد. همچنین در این مدت باید از داروهای آنتی بیوتیک خوراکی و کرم های موضعی برای کاهش درد و سوزش محل سوختگی استفاده کرد.

پیشگیری از سوختگی در کودکان

در اینجا به برخی اقدامات لازم به منظور کاهش خطر سوختگی اشاره می کنیم:

-تمام مواد قابل اشتعال و سمی را از دسترس کودک دور نگه دارید.

-از لباس خواب پیشگیرنده شعله استفاده کنید.

-مطمئن شوید سیم های برق آسیبی نمی زنند و بی خطر هستند.

-وقتی از اتو، اتوی مو و اتوی فر مو کنار کودکان استفاده می کنید حتما مراقب باشید.

-از هشداردهنده های دود در اتاق خواب ها یا سایر نقاط خانه استفاده کنید؛ اگر ۱۰سال از کارکرد آنها گذشته حتما تعویض شان کنید.

-در خانه سیگار نکشید و از آتش بازی در خانه خودداری کنید.

-سعی کنید ترموستات آبگرمکنتان روی ۴۹درجه بوده یا آن را روی درجه کم متوسط تنظیم کنید.

-آب حمام کودک را پیش از آنکه بگذارید به آن وارد شود حتما با آرنج تان چک کنید و همیشه زمانی که از وان یا دوش استفاده می کنید اول و آخر کار آب سرد را باز کنید.

-موقع پخت وپز، دستگیره قابلمه را به طرف داخل قرار دهید نه در جلوی خود گاز که کودکان نتوانند به آن دست بزنند یا خرابش کنند. برای پیشگیری از هرنوع صدمه ای اجازه ندهید کودکان در آشپزخانه از واکر استفاده کنند.

-از رومیزی یا زیربشقابی های بزرگ استفاده نکنید چراکه کودک به راحتی می تواند آن را بکشد.

-هنگام پخت وپز، نوشیدن یا خوردن چیزهای داغ کودک تان را بغل نکنید.

-بطری های شیر بچه را در داخل مایکروفر گرم نکنید.

- جلوی شومینه یا اجاق، رادیاتور و سایر منابع گرمایی از حفاظ استفاده کنید.

-برای پیشگیری از سوزش های ناشی از نور خورشید از کرم های ضدآفتاب استفاده کنید و هنگام کار یا بازی با فلز داغ یا اسباب بازی های پلاستیکی خیلی مراقب باشید.

-ترکیبات فلزی یا وینیل موجود در صندلی ماشین ها و کالسکه ها می تواند به کودکان آسیب وارد کند، بنابراین سعی کنید آنها را در معرض تماس با نور خورشید قرار ندهید.

اقدامات پزشکی فوری زمانی باید انجام شود که:

- سوختگی درجه دو یا درجه سه باشد.

- سوختگی ها بزرگ تر از ۵ تا ۷سانتی متر بوده یا ۱۰درصد بدن را پوشانده باشد. در این موارد، توصیه می شود از کمپرس های داغ یا یخ استفاده نکنید چراکه خطر کم شدن گرمای بدن را افزایش می دهد. در عوض سعی کنید از پارچه یا حوله های نرم و تمیز برای پوشاندن ناحیه سوخته موردنظر استفاده کنید.

- آتش، جریان برق یا مواد شیمیایی علت سوختگی باشد.

- سوختگی روی صورت، پوست سر، دست ها، سطح مفاصل یا ناحیه تناسلی رخ داده باشد.


1 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
سابمیت مقاله چیست؟
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله !
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی