رشته برق به دلیل جذابیتی که دارد در سال های اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده و افراد نخبه زیادی جذب این رشته جذاب شده اند. خوشبختانه دانشگاه های معتبر ایران اکثر گرایش های رشته برق را راه اندازی کرده اند که باعث شده امروزه رشته برق ایران از نظر علمی در دنیا رتبه مناسبی پیدا کند.در سال های اخیر که تکنولوژی بسیار پیشرفت کرده باعث شده که هر مبحث وارد یک حوزه وسیعی شود و برای تحقیقات تخصصی و عمیق تر نیاز بوده که رشته برق به زیر مجموعه های کوچک تر تبدیل شود که امروزه رشته برق یکی از رشته هایی است که در بین رشته های مهندسی بیشترین گرایش را داشته که هر گرایش در یک مبحث جدا و تخصصی فعالیت می کند. ساعد نیوز در اینجا شما را با رشته مهندسی برق الکترونیک آشنا کرده و در مورد بازار کار این رشته برای شما توضیحات مختصری بیان نموده و شما را با مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک IEEE که یک سازمان بین المللی حرفه ای می باشد آشنا می کند.
مهندسی برق الکترونیک یکی از گرایش های رشته برق محسوب می شود که می توان از آن به عنوان زیربنا و بیس تمام گرایش های رشته برق نام برد. رشته الکترونیک به معرفی و تشریح کامل مدارهای الکترونیکی مختلف مانند تلفن همراه، لپ تاپ، کامپیوتر و دیگر سیستم های پیشرفته می پردازد. دانشجو در طول مدت تحصیل رشته الکترونیک با اصول طراحی تمام مدارهای الکترونیک و نحوه کارکرد آن ها آشنا می شود. به عبارت ساده تمام تجهیزات الکترونیکی که در اطراف ما وجود دارد توسط متخصصان الکترونیک طراحی و ساخته شده و می توان رشته الکترونیک را به علم طراحی مدارهای مختلف که با ولتاژ و جریان کم کار می کنند تلقی کرد. البته امروزه رشته الکترونیک نیز به دلیل گسترده شدن به گرایش های مختلفی مانند الکترونیک هواپیمایی، الکترونیک و مخابرات دریایی، الکترونیک مدار مجتمع، الکترونیک افزاره های میکرو نانو الکتریک و الکترونیک دیجیتال تبدیل شده که هر کدام به ارائه یکی از مباحث تخصصی حوزه الکترونیک می پردازد.
آینده شغلی، بازار کار و فرصت های استخدامی مهندس برق
مهندس برق با توجه به گرایش های تحصیلی خود می توانند در نیروگاه ها، انواع کارخانجات (سیمان، خودروسازی، ذوب آهن و...)، سازمان های حوزه مخابراتی، صنایع نظامی و دفاعی و ...در بخش دولتی یا خصوصی مشغول به کار شود.البته بنا به گفته متخصصان زمینه های زیادی برای کارآفرینی در شغل مهندسی برق و راه اندازی کسب و کار مستقل وجود دارد که یک مهندس برق توانمند و ماهر می تواند با بررسی و شناخت نیازهای کشوردر حوزه صنعت برق و مخابرات، در جهت رفع آنها اقدام کند.
یک مهندس الکترونیک می تواند جذب وزارتخانه های ارتباطات و فن آوری اطلاعات، صنایع، دفاع و سازمانهای مختلف خصوصی و دولتی شود."
اما با توجه به اهمیت زیاد و رو به رشد بودن این صنعت در کشور پیش بینی می شود روند استخدام مهندسان برق رو به افزایش بوده و به نسبت سایر مشاغل بازار کار خوبی داشته باشد. البته این به شرطی است که افراد جویای کار، افرادی توانمند و متخصص باشند.
مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (به انگلیسی: The Institute of Electrical and Electronics Engineers) که به IEEE معروف است یک سازمان بینالمللی حرفهای و ناسودبر است. هدف این مؤسسه کمک به پیشبرد فناوری بهطور گسترده و حوزههای وابسته به مهندسی برق و کامپیوتر و همچنین زمینههای وابسته بهطور خاص است. این مؤسسه بیش از ۴۰۰ هزار نفر عضو در ۱۶۰ کشور جهان دارد که ۴۵ درصد این اعضا خارج از ایالات متحده هستند.