به گزارش سرویس مجله خانواده ساعدنیوز، افراد موفق چگونه توانستهاند به جایگاه فعلی خود دست پیدا کنند؟ راز موفقیت آنها در چیست؟ در این مطلب 20 عادت روزانه افراد موفق را که میتواند الگویی برای بقیه باشد مرور میکنیم.
نزدیک بودن به افراد قدرتمند و تاثیرگذار میتواند اطلاعاتی خوب و ارزشمند در اختیار ما قرار میدهد، اینکه چه عادات و اخلاقی دارند که آنها را به موفقیت رسانده برای همه انسانها که رویای موفقیت در ذهن دارند میتواند جالب باشد.
محققان در جریان مصاحبه با 200 فرد موفق توانستهاند به اطلاعات جالبی در این باره دست پیدا کنند. در جریان این تحقیقات از 7 میلیاردر، 13 مدالآور المپیک و تعداد زیادی از کارآفرینان موفق پرسیده شده:«راز اصلی موفقیت شما چیست؟»
جالب اینجاست که این 200 فرد موفق جوابهای جالبی در پاسخ به این سوال دادهاند.
در ادامه میتوانید درجریان 20 عادت روزانه افراد موفق قرار بگیرید:
افراد موفق معمولا سحرخیز هستند. تیم کوک مدیرعامل اپل روز خود را ساعت 4:30 صبح شروع میکند. «جفری ایملت»، مدیر عامل سابق جنرال الکتریک میگوید ساعت 5:30 صبح برای انجام تمرینات روزانه از خواب بیدار میشود. «سرجیو مارکیونه»، مدیرعامل درگذشته فیات و کرایسلر معمولا از ساعت 3:30 صبح بیدار میشد.
بسیاری از افراد برای هر ساعت از روز برنامه به خصوصی میریزند. تفاوت کارآفرینان موفق با آدمهای معمولی این است که آنها برای هر دقیقه از روزشان برنامهریزی مخصوص دارند. از نظر آنها زمان تنها سرمایه است که هدر رفتن آن هیچ جبرانی ندارد.
افراد موفق دقیقا میدانند مهمترین فعالیتشان چیست و سعی میکنند روی آن متمرکز شوند. بدون وقفه روی وظایف الویتدار خود تمرکز دارند.
«تیم فریس» نویسنده هفته کاری 4 ساعته میگوید شلوغ بودن اغلب نوعی تنبلی ذهنی ایجاد میکند. افراد موفق به جای آنکه به دنبال ایجاد مشغلههای باشند روی فعالیتهای اصلی تمرکز کرده و سعی میکنند فردی مولد باشند.
برخی مواقع با شرایطی روبرو میشویم که نشات گرفته از تصمیمها و فعالیتهای زمان حال و گذشته است. افراد موفق با پیش بینی موقعیتهای آینده، امروز انتخاب درست را پیش گرفته و راهکار مناسب را در زمان حال برمیگزینند تا در آینده به مشکلی بر نخورند.
همیشه در پایان ساعات کاری، وظایف تمام نمیشوند و همواره میتوان کاری انجام نشده پیدا کرد. اما اشخاص موفق میدانند باید میان کار و استراحت تعادل وجود داشته باشد. این افراد اولویت بندی خود را حفظ کرده و زمانی برای استراحت، خانواده و ورزش در نظر میگیرند. آنها میدانند که چطور 1440 دقیقه از روز را میان وجوه مختلف زندگی تقسیم کنند.
افراد موفق ایدههای خود را مکتوب میکنند و به تفکر مکتوب اعتقاد دارند. هر زمان ایدهای به سراغشان بیاید آن را در گوشی موبایل یا در دفترچه یادداشت خود مکتوب میکنند تا در زمانی به سراغ ایدهها بروند و قدر ایدهها و جرقههای ذهنی را میدانند.
اشخاص موفق بیش از حد لازم وقت خود را صرف چک کردن ایمیلها و شبکههای اجتماعی نمیکنند، نوتیفیکیشن شبکههای اجتماعی را در زمان جلسات و هنگامی که مشغول کار فکری هستند خاموش کرده تا با هر اعلانی به سراغ موبایل خود نروند. بدین ترتیب از تمام وقت خود استفاده مطلوب میکنند.
افراد موفق به ضرورت جلسه میگذارند. به اعتقاد آنها جلسه زمان بر بوده، آدمها را بیحوصله کرده و موجب میشود از بحث اصلی خارج شوند. بهتر است جلسهای برگزار نشود اگر هم شد کوتاه بوده و سریع به اصل مطلب بپردازد.
مدیران موفق با مدیران معمولی تفاوتی اساسی دارند، تا زمانی که ایده یا مطلبی فوق العاده نباشد به آن نه میگویند. به یاد داشته باشید در روز تنها 1440 دقیقه زمان وجود دارد و افراد موفق هیچکدام از این دقایق را برای ایدههای معمولی هدر نمیدهند.
بر اساس «اصل پارتو» که یک قاعده سرانگشتی رایج است، 80 درصد نتایج مربوط به 20 درصد فعالیتها است. مدیران موفق آن 20 درصد به خصوص را یافته و با تمرکز روی آنها نتیجهگیری را تضمین میکنند.
کارآفرینان نمونه، با برخوردن به مشکلات به دنبال راه حل میگردند برایشان مهم نیست که چه کسی آن را حل کند بلکه فقط پیداکردن راه حل مهم است. این افراد کنترلگری افراطی ندارند و کارها را بدون ترس بین زیر مجموعههای خود تقسیم کرده و در این زمینه انعطاف پذیری لازم را دارند.
تا به حال شده که در حال انجام کاری باشید و آن را نیمه کاره رها کرده به سراغ فعالیت دیگری بروید؟ افراد موفق چنین عادتی ندارند. آنها از قانون «یکبار لمس کردن» بهره می برند. بدین شکل که با آغاز هر کار ، آن را تمام کرده سپس سراغ فعالیت دوم میروند.
نکتهی جالب این است که تمام این 200 نفر روتین روزانه مخصوص به خود را داشتند. آنها صبح خود را با نوشیدن آب، ورزش و خوردن صبحانهای سالم آغاز میکنند. بیشتر آنها نیز از دعا، مدیتشین و مطالعه برای پر کردن زمان رسیدن به محل کار بهره میبرند.
نمیتوان دقیقهای به دقیقههای روز اضافه نمود اما میتوان انرژی و توجه را در همین زمان محدود بالا برد. اشخاص موفق با دانستن این مطلب سعی میکنند با خوردن به موقع وعدههای غذایی و خوراکی انرژی خود را تامین کنند. ضمن اینکه با استراحت کردن حساب شده، بازدهی خود را در طول روز حفظ میکنند.
فیل جکسون مربی مشهور بسکتبال میگوید قدرت هر تیم به تک تک اعضای آن است و به نقطه قوت هر عضو تیم مربوط میشود. افراد موفق میدانند که باید با افرادی همراه شوند که مکمل آنها باشند. کن بلانچارد میگوید: «هیچ یک از ما به اندازه همه ما باهوش نیستیم.» پس افراد موفق قدرت کار گروهی و نیروی گروه را میدانند.
واقعا کسی نمیتواند یک فیل بزرگ را یک دفعه بخورد ولی حتی همان فیل بزرگ را میتوان کمکم خورد تا تمام شود. هنری فورد میگوید: کارهای بزرگ را به بخشهای کوچکتر تقسیم کنید. در این صورت هیچ کاری سخت نیست.
شاون آکور در کتاب خود با عنوان مزیت شادی توضیح میدهد پزشکانی که قبل از تشخیص، روحیه مثبتی دارند، در مقایسه با پزشکانی که چنین وضعیتی ندارند، به صورت قابل توجهی از تواناییهای ذهنی خود بهتر استفاده میکنند و عملکرد قدرتمندتری دارند. به همین دلیل، چنین پزشکانی در اغلب موارد 20 درصد سریعتر قادر به تشخیص دقیق بیماری هستند. افراد موفق همیشه به موقعیتها خوش بین هستند.
افراد موفق معمولا اهداف مشخصی دارند و میزان پیشرفت و موفقیت خود در نزدیک شدن به اهداف را ارزیابی میکنند. از اشتباهات خود درس میگیرند و متمرکز به سمت اهداف خود پیش میروند.
به گفته جیم ران، وضعیت شما در واقع میانگین وضعیت پنج دوست صمیمیتان است. افراد موفق این موضوع را می دانند و به همین دلیل با افراد موفق همراه میشوند. اگر کسی بتواند دوستان و همراهان خود را به سمت مثبتتر شدن تغییر دهد، زندگیاش تغییر میکند.
استیو جابز، مدیرعامل سابق اپل راهکارهایی برای کمک به دیگران در پرورش خلاقیت ارایه میکرد. تشویق دیگران به خوب و بهتر شدن یکی از ویژگیهای افراد موفق است. آنها اغلب الگویی برای سایرین هستند.
منبع: دیجیاتو
2 ماه پیش