بالاده کجاست و جاذبه های گردشگری آن چیست؟

  دوشنبه، 03 آذر 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
بالاده کجاست و جاذبه های گردشگری آن چیست؟
بالادِه شهری در بخش جـِره و بالاده شهرستان کازرون استان فارس در جنوب ایران و دارای جاذبه های دیدنی حیرت انگیز می باشد.

بالاده شهری است در ۴۵ کیلومتری جنوب خاوری شهر کازرون رود جره از جنوب آن می گذرد. بالاده در راه اصلی شهرهای کازرون – فراشبند و در دشتی در قسمت میانی بخش جره و بالاده قرار دارد.پوشش گیاهی منطقه شامل درختان ارزن، بنه، کنار، بوته های گون، کتیرا و گیاهان دارویی مانند گل گاوزبان، شیرین بیان، کاسنی، شاتره و شیرخشت و گونه هاي جانوری منطقه نیز شامل بز کوهی، قوچ؛ میش، آهو، روباه، شغال، گرگ، خرگوش، گراز، کبک، تیهو و…می باشد.

نژاد مردم بالاده

نژاد مردم شهربالاده، همانندمردم جنوب ايران ، از نژاد پارسه يا ( پاراسواش) شعبه ای از نژاد آرياست كه تقريبا 3 هزار سال پبش از ميلاد از ناحیه جنوب دریاچه ارومیه به ايران و فارس آمده اند . مردم بالاده تا اندازه زيادی اصالت نژاد خود را حفظ كرده اند ، زيرا وقتی در ميان رعايای بالاده گردش می كنيم و صفات و عادات آنان را مورد دقت قرار می دهيم ، قرابت و نزديك زيادی با نژاد آريائی قديم در آنان م بينيم .واژه های محلی و آداب و رسومی كه نسل به نسل حفظ كرده اند نشانگر اين واقعيت می باشد .

مناطق دیدنی بالاده

آتشکده بزرگ گره

آتشکده بزرگ گره یا چهارطاق جره متعلق به دوره ساسانی، بر روی تپه ای نزدیک شهر آریاشهر (بالاده) و مشرف بر شهر قدیمی جره از دیدنی های آن است. بازمانده های تاریخی و سنگ نوشته های مهمی از روزگار هخامنشی و ساسانی در این منطقه به جای مانده است.این آتشکده یکی از پنج آتشکده ای است که مهرنرسی وزیر بهرام پنجم در بین کازرون تا فراشبند بنا نمود.
دکتر رضا ملک زاده وزیر سابق بهداشت ایران زادهٔ این شهر است. جره (گِره پیشین) دهستان معروف بالاده است. نرگس زار معروف بالاده در این دهستان واقع شده است که همه ساله بازدیدکننده های بسیاری رااز تمام شهرستان های اطراف برای دیدن این نرگس زار به خود جذب میکند نرگس های بالاده به خاطر مرغوبیت زیاد خواهان زیادی دارد و به شهرهای اصفهان، تهران، حاشیه های جنوبی خلیج فارس و… صادر می شود.

تصویر

نقش برجسته سرمشهد

نقش برجسته بهرام دوم به طول ۴/۵متر و عرض ۲متر مشتمل بر تصویر بهرام دوم پنجمین پادشاه ساسانی است که صحنه پیکار این پادشاه با دو شیر و در حال حمایت از همسر و پسرش به صورت بسیار زیبا و ماهرانه حجاری شده است که یکی از دو شیر کشته شده و بر زمین افتاده و شیر دیگر حالت حمله به خود گرفته است.

برای رسیدن به این روستا، ۴۰ کیلومتر بعد از شهر کازرون و ۶ کیلومتر مانده به شهر بالاده باید به سمت راست و به سمت روستاهای دادین و کارگاه رفت. کمتر از دو کیلومتر جلوتر و با عبور از یک سر بالایی و تنگه ای در انتهای آن، منطقه دادین با طبیعتی زیبا در مقابل شما قرار میگیرد. در اینجا جاده به سمت راست گردش میکند و ۴۰۰ متر جلوتر باید به سمت چپ پیچید. از اینجا دیگر باید جاده آسفالت را گرفته و همه مسیر را در راه مستقیم و جاده اصلی ادامه داد تا پس از طی ۲۰ کیلومتر به سرمشهد رسید. پیمایش این مسیر به دقت زیادی نیاز دارد چون جاده دارای فراز و فرود های زیاد و پیچهای متعدد در پشت آنها میباشد. پس از ورود به روستا مجددا مسیر آسفالت را در مسیر مستقیم ادامه داده تا به مسیر خاکی رسیده و با دنبال کردن تیر های برق بالاخره به نقش برجسته بهرام دوم برسید.

بر صخره های مشرف بر این روستا و در سمت راست تنگه ای که در غرب روستا قرار دارد، نقش برجسته زیبا و بزرگی از بهرام دوم، پنجمین شاه ساسانی در حال مبارزه با دو شیر نر حک شده است. این نقش برجسته به ابعاد ۲ در ۵.۴ متر در ارتفاع حدود ۲۳ متری از سطح زمین همجوار واقع شده است ولی با توجه به شیب صخره و وجود بقایای صخره اصلی در جلوی آن، میتوان تا فاصله نزدیکی به آن رسید. در این نقش برجسته بهرام دوم در حال مبارزه با دو شیر نر و حفاظت از همراهانش دیده میشود. یکی از شیرها در مقابل بهرام بر زمین افتاده و دیگری نیز که در حال حمله به شاه است، شمشیر بهرام را در سینه خود میبیند.

تصویر

کتیبه سرمشهد

این کتیبه که بزرگترین کتیبه پهلوی عصر ساسانی است در ارتفاع ۲۵ متری سینه کوه و در ابعاد۲/۵طول و ۱۷/۲ عرض قرار گرفته است و یکی از چهار کتیبه کرتیر موبد موبدان زرتشتی است و موضوع آن شبیه به کتیبه های دیگر در نقش رستم می باشد: در کل منطقه سرمشهد بخش جره بالاده به عنوان بزرگترین محوطه تاریخی عهد ساسانی در استان فارس به وسعتی حدود ۶۰۰هکتار می باشد که در آن آثار و ابنیه تاریخی متعلق به این عهد فراوان یافت می شود.

آبشار کوهمره سرخی

در فاصله 50 کیلومتری شهر شیراز (شیراز- کارون) که از جاده فرعی کوهمره سرخی از جاده اصلی منشعب می شود. نام کوهمره از دوره صفویه به ثبت رسیده است . کوهمره سرخی منطقه ای باستانی در جنوب استان فارس، در شهرستان شیراز است که به سه بخش تقسیم میشود کوهمره جروق ، کوهمره نودان و کوهمره سرخی . کوهمره سرخی، که امروزه جزو شهرستان شیراز است، سرزمینی است کوهستانی و جنگلی است که آخرین شاخه جنوبی رشته کوه های زاگرس به شمار می رود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها