دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

دانشگاه / آموزش / رزومه نویسی / رزومه کاری /

برای مهاجرت به کانادا اینگونه رزومه بنویسید 

یکشنبه، 30 آبان 1400
خب اگر تصمیم دارید به کانادا مهاجرت کنید، حتماً به یک رزومه ی حرفه ای و استاندارد نیاز پیدا خواهید کرد. اما جای هیچ نگرانی نیست، اگر اصول کلی ساخت رزومه انگلیسی به علاوه ی نکاتی که در این مقاله گفته می شود را در فرم رزومه انگلیسی پیاده سازی کنید، می توانید به راحتی یک رزومه حرفه ای و جذاب بسازید.

اگر تصمیم به شروع فعالیت در اجتماع و محیط های کاری را به عنوان یک فرد حرفه ای دارید، لازم است بایدها و نبایدهای آن را رعایت کنید. شک نداشته باشید که داشتن یک رزومه کاری به زبان انگلیسی شفاف و روان الزامی است. در بازار رقابتی کانادا که مهاجرانی از سراسر دنیا به امید یافتن شغل مناسب کوله بار سفر بسته اند، باید رزومه ای بنویسید که گویای این باشد که چرا شما بهترین کاندیدا برای شغل مورد نظر هستید! رزومه تاثیر گذاری که کارفرما را به بیشتر دانستن ترغیب کند.

شاید در نگاه اول نوشتن رزومه کاری به زبان انگلیسی به نظر آسان بیاید ولی این طور نیست! اگر اصول و قوانین نگارش، ترتیب، خوانا و قابل فهم بودن رزومه رعایت نشود، ممکن است رزومه شما فارغ از قوی یا ضعیف بودن آن از جلوی چشمان کارفرما حذف شود! مطمئن باشید همیشه رزومههای غیرحرفهای زیادی به دست مدیران میرسد و طبیعتا وقت محدود مدیر استخدام، اجازه نمیدهد همه آنها را به دقت بررسی کند! باور کنید یا نه، کل زمانی که مدیر استخدام صرف نگاه اولیه به رزومه شما خواهد کرد کمتر از سی ثانیه است!

پس شما باید بتوانید با ایجاد تمایز به وسیله یک رزومه کاری تاثیرگذار از رقبای سهل انگار خود پیشی بگیرید. با استفاده از رزومه به سبک کانادایی، سریعتر می توانید در کانادا، کار پیدا کنید. رزومه های کانادایی فرمت های گوناگونی دارند ، اما در یکسری استانداردها شبیه به هم هستند که در اینجا استاندارد کلی رزومه نویسی کانادایی را بررسی می کنیم.

رزومه کاری چیست؟

رزومه، شرحی کامل از اطلاعات فردی، تحصیلی و شغلی افراد است. هدف از نگارش رزومه، جلب توجه کارفرمای کانادایی و دریافت وقت مصاحبه خواهد بود؛ به شرط آن که مطابق با استانداردهای کانادا باشد.

رزومه کاری تنها ابزاری است که در اختیار کارفرمای کانادایی برای شناسایی شما قرار دارد؛ به عبارتی ارزیابی توانایی و شایستگی های شما را برای کارفرما ممکن می سازد. رزومه کاری کلید موفقیت در کسب موقعیت شغلی و استخدام سریع در کانادا است.

قسمت های مختلف یک رزومه کاری

لحن نوشتن، اطلاعات فردی، تحصیلی و شغلی که در رزومه به آن اشاره می کنید، همگی باید با استانداردهای کانادایی انطباق داشته باشد؛ هر چه این انطباق بیش تر باشد شانس شما برای ورود به مسیر مهاجرت کاری در کانادا افزایش خواهد یافت. رزومه کاری باید نمایش منحصربه فرد از توانایی ها و دستاوردهای شما باشد؛ برای مثال بهتر است به جای شرح کیفی موفقیت ها و دستاوردهای شغلی، از شرح کمی آن صحبت کنید؛ استفاده از نمودار و اعداد و رقم در رزومه کاری برای اثبات تأثیر مثبت شما در پیشرفت شرکت یا محیط کاری قبلی، برای کارفرمای کانادایی بسیار جذاب خواهد بود. نحوه نوشتن رزومه کاری برای کارفرمایان کانادایی و توجه به این ظرافت ها و راهکارها است که مسیر مهاجرت کاری به کانادا را برای شما هموار می سازد. یک رزومه کاری استاندارد شامل بخش های زیر است.
  • اطلاعات تماس
  • خلاصه شغلی
  • تجربه کاری
  • تحصیلات

فعالیت های انسان دوستانه و مهارت های تجربی و فنی هم در صورت وجود، می تواند در بالا بردن ارزش رزومه کاری شما و جلب توجه کارفرمای کانادایی مؤثر باشد. مهم ترین بخش در میان موارد ذکرشده سابقه کاری و حرفه ای در موقعیت شغلی مرتبط است؛ چراکه کارفرما بیش از هر چیز به دنبال شایستگی و مهارت شغلی است.

اطلاعات تماس

مواردی از قبیل تاریخ تولد، جنسیت، وضعیت تأهل، مذهب یا نام والدین خود را ذکر نکنید. طبق قانون استخدام در کانادا این مورد الزامی نیست و بخشی اصلی از قالب رزومه در کانادا نیست.
در صورت امکان و در صورتی که دارای محلی ثابت در کانادا هستید می توانید آن آدرس به همراه شماره تلفن کانادایی خود را در رزومه قرار دهید.
یک آدرس ایمیل را در رزومه قرار دهید؛ این آدرس ایمیل بهتر است که به صورت حرفه ایی و مخصوص به شغل شما باشد همچنین آدرس ایمیلی را ثبت کنید که معتبر است و به صورت دائم به آن دسترسی دارید و آن را بررسی می کنید. نکته مهمی که درباره آدرس ایمیل وجود دارد این است که در این مورد باید نام و نام خانوادگی شما ثبت شده باشد و اصطلاحات عامیانه یا نام مستعار خود را استفاده نکنید؛ به طور کلی می توان گفت باید آدرس ایمیل به صورت حرفه ایی و مخصوص به شغلتان باشد.
اگر در برنامه LinkedIn حساب کاربری دارید؛ آدرس آن را نیز ثبت کنید. هر چند شما اطلاعات اصلی را در رزومه خود قرار می دهید اما در صفحه این برنامه می توانید اطلاعات بیشتر و دقیقتری از کار و ارتباطات خود به نمایش بگذارید و همین موضوع کمک می کند در صورت تایید اولیه رزومه شما، کارفرما برای کسب اطلاعات بیشتر و دقیقتر بتواند به این صفحه مراجعه کند و جایکاه شغلی شما را بهتر درک کند.

خلاصه شغلی

در این بخش به صورت مختصر و مفید شما باید اهداف و چگونگی شرکت کردن در آنها و تاثیر آنها را شغل خود را ذکر کنید. در این بخش ذکر سه یا چهار جمله کوتاه و مختصر برای رساندن وضعیت شغلی شما کافی است. در این بشخ آنچه شخصیت شما را متفاوت می کند مانند شخصیت، توانایی فنی، مهارت های مدیریتی، تیم سازی یا برخی از استعدادهای دیگر را نیز مشخص کنید. با بیان صریح هدف خود شروع کنید! شما باید عنوان نقشی را که می خواهید هدف قرار دهید ذکر کنید. اگر به یک جایگاه شغلی پاسخ دهید، این نقش همان شغل مورد نظر شما خواهد بود. داشتن چندین مهارت مخصوصا مهارت های مرتبط به هم برای کارفرمایان بسیار مهم است و در واقع این فرد را فردی همه کاره می شناسند. همچنین شما باید سمت شغلی مورد نظر خود را به صورت دقیق ذکر کنید نباید انتظار داشته باشید که مدیر پروژه بتواند تشخیص دهد شما دقیقا چه جایگاهی می خواهید. همچنین در این بخش موارد زیر را ذکر کنید:

  • ذکر کنید که چند سال تجربه کاری مرتبط دارید، این چه نوع تجربه ای است و هدف های آینده خود را ذکر کنید.
  • از اظهار نظرهای شخصی و تعریف از خود مانند نوشتن جمله متخصص صادق و سخت کوش خودداری کنید و در عوض به خواننده بینشی واقعی از نقاط قوت و ضعف خود بدهید.
  • هدف های شغلی خود را ذکر کنید برای مثال بگویید که می خواهید با این ویژگی ها در چه سمتی مشغول به کار شوید؛ سمتی مدیریتی، نظارتی یا سایر جایگاه ها... .

سابقه کار در کانادا

جزئیات مربوط به سمت شغلی را وارد نکنید. کارفرمایان از قبل با وظایف و مسئولیت های جایگاه های شغلی آشنا هستند، بنابراین نیازی به ذکر آنها نیست؛ در صورتی که لازم می بینید که این موارد را ثبت کنید از سه یا چهار کلمه به صورت مختصر به جای جملات و پارگراف های طولانی استفاده کنید. در مورد دستاوردهای اصلی در شغلی قبلی خود فکر کنید؛ سپس این موارد به صورت خلاصه ذکر کنید. هر راهکار و نکته ایی که توسط شما باعث افزایش درامد یا کاهش هزینه ها شده است را ذکر کنید.

ثبت کارهای انجام شده و دستاوردهای خود از آن کار

وضعیت: هر عملی که شما در یک سمت شغلی انجام می دهید به یک دلیل است. چه کسی از شما خواسته است که این وظیفه را انجام دهید؟ هدف چه بود؟ پیش زمینه کار یا مشکلی که برای حل آن در نظر گرفتید چه بود؟
اقدام انجام شده: در این قسمت شما وظایفی را که برای حل یک مشکل یا وضعیت به عهده گرفته اید باید ثبت کنید.
نتایج / دستاورد: چند سوال که باید به آنها فکر کنید اگر این وظیفه را نیز انجام نمیدادید چه اتفاقی می افتاد؟ تأثیر انجام وظیفه چه بوده؟ آیا به خاطر این کار به رسمیت شناخته شدید؟ آیا این باعث بهبود کارایی، افزایش فروش، کاهش هزینه ها یا همه موارد فوق شد؟ به طور خلاصه نکات زیر را زمان تهیه رزومه در نظر بگیرید:

  • سه یا چهار تصویر کوتاه از توانایی های خود در اختیار کارفرمای خود قرار دهید در واقع آنچه در شغل های قبلی به دست آورده اید به نمایش بگذارید.
  • اگر مطمئن نیستید که نکته ای که بیان کردید مفید است یا خیر ، مدام از خود بپرسید "پس چه؟" و سعی کنید مواردی را ذکر کنید که مهم و مفید است.
  • تأثیر اقدامات خود را بررسی کنید و مواردی که باعث افزایش درآمد ، کاهش هزینه ها یا رضایت مشتری می شود را ذکر کنید.
  • برای مشاغلی که پروژه محور هستند، ترسیم پروژه های شما به روشی واضح و کلیدی مهم است. از هر پروژه لیست طولانی تهیه نکنید! روی طرح پروژه اصلی که مهارتهای شما را نشان می دهد تمرکز کنید. به یاد داشته باشید، نیازی نیست که همه کارهایی که انجام داده اید را به آنها بگویید؛ می توانید این کار را در مصاحبه انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که نام پروژه، طرح کلی پروژه را ذکر کرده اید (به عنوان مثال اگر ساخت و ساز تجاری، صنعتی، مسکونی و غیره است)، مدت زمان پروژه، ارزش پروژه با توجه به دلار کانادا و همچنین نقش شما از مهمترین نکاتی است که باید ذکر شود.

انواع رزومه کانادایی

  • ترتیبی (Chronological): رزومه های ترتیبی رایج ترین نوع رزومه هستند. در این نوع، شما سوابق شغلی خود را از آخر به اول، به ترتیب تاریخ وارد می کنید. اکثر کارفرمایان این رزومه ترتیبی را ترجیح می دهند، چون با نگاه اول به تاریخچه شغلی شما پی می برند. اگر سوابق شغلی شما مرتبط با شغل موردنظر کارفرماست و بین سوابق کاری خود وقفه ندارید، بهترین نوع رزومه برای شما رزومه ترتیبی می باشد.
  • رزومه مهارت محور (Functional): برخلاف رزومه ترتیبی در این نوع رزومه شما روی مهارت ها و تجارب حرفه ای خود تمرکز می کنید و تاریخ آن را در اولویت های بعدی و بعد از توضیح هر مهارت قرار می دهید. سوابق شغلی را نیز بدون ذکر توضیحات بعد از مهارت ها قرار می دهید. اگر اخیراً فارغ التحصیل شده اید و سوابق شغلی زیادی ندارید یا بین سوابق قبلی وقفه های زیادی دارید، نگارش این نوع رزومه را به شما پیشنهاد می کنیم.
  • رزومه ترکیبی (Combination): در این نوع رزومه کاری به زبان انگلیسی شما در کنار سوابق شغلی که به ترتیب ذکر می شوند، مهارت ها و تجاربی را که در شغل مربوطه، کسب کرده اید را عنوان می کنید. این نوع رزومه که ساختار آن نیز منعطف تر است، از گذشته شما دیدی داستان مانند به خواننده می دهد.
  • رزومه هدفمند (Targeted): در رزومه هدف دار شما می توانید سوابق خود را مناسب با موقعیت شغلی ایجاد شده معرفی نمایید. یعنی سوابق و حتی مدارک تحصیلی بی ارتباط با موقعیت شغلی را حذف کنید و از سوابق حرفه ای، مهارتها و تجاربی که در شغل درخواستی کارایی دارند و خواننده به دنبال آن است، سخن بگویید. البته تا جای ممکن بهتر است از کلمات کلیدی عینا مطابق با آگهی استخدام استفاده نکنید. در این نوع نگارش باید توجه داشته باشید که خودتان باشید. شما قادر به تغییر گذشته خود نیستید و کوچکترین بزرگنمایی و دروغ حتی درباره علائق شما می تواند به اخراج شما منجر شود

تفاوت رزومه کاری با کاورلتر را می دانید؟

کاورلتر اولین مدرکی است که توسط کارفرمای کانادایی ارزیابی می شود؛ این مدرک شرح مختصری از شخصیت، دلایل و اهداف سفر، سوابق تحصیلی و کاری افراد است که قبل از رزومه کاری ارزیابی می شود؛ درواقع کاورلتر توضیح کوتاهی است که کارفرما را ترغیب کنید تا رزومه کاری شما را مطالعه کند؛ اما شاید این نام رزومه کاری باشد که بیش تر از هر چیز در روند اخذ ویزا و مهاجرت به گوش شما خورده است. رزومه کاری دربردارنده اطلاعات جامع و کامل، از مشخصات فردی گرفته تا سوابق شغلی و حرفه ای می باشد که باید بر مبنای استانداردهای استخدامی در کانادا باشد.

ساخت رزومه کاری مطابق با استانداردهای کانادا

استخدام سریع در کانادا شاید در نگاه اول دشوار به نظر برسد اما با تمرکز بر نگارش درست و استاندارد یک رزومه کاری منحصربه فرد، به راحتی امکان پذیر است. نیاز بازار کار کانادا به افراد توانمند اصلی ترین گواه برای این مسئله خواهد بود. نحوه نوشتن رزومه کاری برای کارفرمایان کانادایی مطابق با استانداردهای روز کانادا به شرح زیر است.

بخش اطلاعات تماس در رزومه کاری

مطابق با رزومه کاری استاندارد در کانادا، در بخش اطلاعات تماس درباره مسائلی مانند نام و مشخصات، تاریخ تولد، وضعیت تأهل و اطلاعاتی از این قبیل چیزی ننویسید. این بخش همان طور که از نام آن مشخص است، باید محتوی اطلاعات تماس شما باشد؛ اطلاعاتی به غیراز این، تأثیری در روند استخدام شما در کانادا نخواهد داشت. بخش اطلاعات تماس در رزومه کاری باید شامل موارد زیر باشد.

  • آدرس و شماره تماس کانادایی
  • آدرس ایمیل رسمی و حرفه ای
  • آدرس پروفایل در لینکدین

درباره من

بخش درباره من در رزومه کاری باید نشان دهنده اهداف شغلی شما باشد؛ درواقع این بخش چکیده تمامی اطلاعاتی است که در رزومه کاری شما ذکر می شود. بخش درباره من در قالب ۴ الی ۵ خط تمامی استعدادهای شغلی، مهارت های فنی، مسئولیت پذیری و هر آنچه رزومه شما را از بقیه رزومه ها متمایز می کند دربرمی گیرد. سعی کنید در این بخش با بیانی واضح و صادقانه، به تعداد سال هایی که کار کرده اید اشاره کرده و توانایی و تجاربی که در این مدت کسب کرده این را ذکر کنید. بخش درباره من به جای یک متن طولانی و عمومی باید تصویری از اهداف و نقاط ضعف و قوت شما در موقعیت شغلی مدنظر باشد؛ جملاتی مانند توانایی حل مشکلات فنی شرکت، شناسایی راه های کاهش هزینه، توانمندی در آموزش نیروهای جوان و … می تواند رزومه شما را در نزد کارفرمای کانادایی متمایز کند.

نگارش سوابق شغلی در رزومه کاری

در این بخش باید به تجارب و دستاوردها در تمامی مشاغلی که در گذشته مسئولیت آن را داشته اید، اشاره کنید؛ به این منظور بهتر است از لیست نشانه دار برای بیان واضح تر استفاده کنید. در بخش سابقه کاری نیازی نیست که وظایف شغلی خود را شرح دهید زیرا کارفرمایان خود از آن اطلاع کامل دارند. لازم است بدانید آنچه برای کارفرمایان اهمیت دارد رشد و شکوفایی شرکت و افزایش درآمدزایی آن می باشد؛ لذا در این بخش سعی کنید تا نشان دهید استخدام شما می تواند موفقیت زیادی برای شرکت در آینده همراه داشته باشد.

راه کارهای مؤثر در ساخت یک رزومه کاری موفق

راه میانبر و تضمین شده برای کنار زدن رقبا و موفقیت در مسیر مهاجرت کاری به کانادا نگارش یک رزومه کاری استاندارد و عالی است. نحوه نوشتن رزومه کاری برای کارفرمایان کانادایی به تنهایی می تواند بخش عمده ای از راه سرنوشت ساز شما برای کار در کانادا را هموار سازد. راه کارهای مؤثر در نگارش یک رزومه کاری موفق به شرح زیر می باشد.

رزومه شما تاریخچه ی کاری تان نیست، بلکه ابزاری برای گرفتن وقت مصاحبه کاری است.

پس لزومی ندارد تمامی سوابق کاری خود را در رزومه بیاورید. به عنوان مثال اگر بیش از 20 سال سابقه کار دارید و می خواهید برای مهاجرت به کانادا یک فرم رزومه کاری انگلیسی تهیه کنید حداکثر سوابق شغلی 15 سال اخیر خود را در رزومه بنویسید. زمانی که می خواهید برای مهاجرت به کانادا رزومه کاری بنویسید تمرکزتان باید بر روی بخش هایی باشد که می خواهید به صورت برجسته و پر رنگ در رزومه بنویسید. جزییات رزومه در این مرحله زیاد اهمیتی ندارد و در جلسه مصاحبه کاری راجع به جزییات سوابق شغلی، مهارت ها و تجربیات تان صحبت خواهید کرد.

رزومه خود را جذاب نگه دارید.

معمولاً کارفرمایان و مدیران شرکت ها 10 الی 30 ثانیه برای بررسی یک فایل رزومه انگلیسی وقت صرف می کنند. پس علاوه بر انتخاب یک قالب جذاب و زیبا و پرهیز از پاراگراف های طولانی، محتوای رزومه را هم با نوشتن مهارت ها، تجربیات و توانایی هایی که می دانید برای کارفرما جذاب خواهد بود، پر کنید.

از قالب های آماده رزومه استفاده کنید.

همان طور که در بخش قبل گفته شد، شما زمان کمی برای جلب نظر کارفرما به سمت رزومه خود دارید و به همین خاطر باید رزومه شما هم از نظر ظاهری جذاب و چشم نواز باشد و هم این که با محتوایی درست و هدفمند که برای کارفرما ارزش خواندن دارد تکمیل شده باشد. قدم اول در نوشتن رزومه کاری جذاب برای مهاجرت به کانادا انتخاب یک قالب آماده ی زیبا است. در بخش قالب های سایت رزومه ساز فارسی و انگلیسی cvbuilder.me می توانید از قالب های رزومه استفاده کنید.

از پاراگراف ها و متن های طولانی و همین طور فونت های ریز (کم تر از 10) استفاده نکنید.

از یک فونت زیبا و خوانا و با اندازه ی فونت مناسب استفاده کنید و بسیار دقت کنید که در سراسر رزومه از همان فونت استفاده کرده باشید و رزومه تان شامل دو فونت مختلف نباشد و رزومه تان ساختاری یکنواخت و استوار داشته باشد.

جملات را به صورت اول شخص ننویسید.

نکته اول این که لزومی ندارد از خودتان و اخلاقیات خود در رزومه بنویسید، زیرا تنها برای کارفرما این مسئله مهم است که شما چه چیزی به شرکت او اضافه خواهید کرد و چه مهارت های مفیدی برای شرکت دارید. مثلاً در رزومه شرکت ننویسید من آدم فنی هستم، یا در فلان شرکت کار کرده ام و غیره. بلکه اگر باعث افزایش درآمد شرکت شده اید یا هزینه های شرکت را کاهش داده اید آن ها را در بصورت عددی و کمی در رزومه تان نشان دهید. این مسئله مختص افراد خاص و عالی رتبه نیست.

تعداد صفحات رزومه نباید بیش از 2 صفحه شود.

یک رزومه کاری در کانادا نباید بیش از 2 صفحه داشته باشد. اگر سابقه کاری زیادی ندارید و سوابق شغلی شما محدود است رزومه انگلیسی خود را در یک صفحه بنویسید. البته در صورتی که سوابق کاری شما بیش از 10 سال است می توانید رزومه خود را در 3 صفحه نیز بنویسید.

فضاهای با ارزش رزومه را هدر ندهید.

بخش های بالایی صفحه اول رزومه، ارزشمند ترین قسمت از برگه رزومه شما هستند. از آن جایی که کارفرما وقت زیادی صرف رزومه شما نمی کند و ممکن است صرفا بخش بالایی رزومه شما را نگاه اجمالی بیاندازد، بخش های مهم و جذاب رزومه را بالاتر قرار دهید. به همین صورت در داخل هر بخش، آن اطلاعاتی (مهارت، تجربه شغلی، دوره ها و گواهینامه ها و غیره) که ارتباط بیشتری با شغل درخواستی شما دارند باید در قسمت بالایی هر بخش نوشته شوند.

اصطلاحات رزومه خود را معادل سازی کنید.

در رزومه خود از اصطلاحات رایج در کانادا استفاده کنید. به عنوان مثال برای نوشتن معدل خود در رزومه به جای استفاده از عباراتی هم چون university grades از عبارت (GPA (Grade Point Average استفاده کنید.

علایق و سرگرمی های خود را در رزومه ننویسید.

شما فقط در یک صورت مجاز به نوشتن علایق شخصی و سرگرمی های خود در رزومه هستید. تنها در صورتی که دستاوردهایی در آن ها داشته باشید که شما را ماهرتر و ارزشمندتر نشان دهد. اما همیشه به خاطر داشته باشید که تنها مواردی را بنویسید که شما را از سایر افراد متقاضی متمایز و به استخدام نزدیک تر کند. این که شما پیانو می نوازید یا این که به سینما علاقه مند هستید و فوتبالیست خوبی هستید، هیچ تاثیری در استخدام شما نخواهد داشت.

این مهارت های اضافی را در رزومه خود بنویسید.

مهارت هایی هم چون تسلط به زبان های خارجی، یا تسلط تان بر یک برنامه ی کامپیوتری خاص را در رزومه تان بنویسید. این نکته را به خاطر داشته باشید که فقط آن مهارت هایی که مربوط به شغل درخواستی تان است را در رزومه کاری خود برای مهاجرت به کانادا بنویسید.

رزومه عمومی ننویسید.

در نوشتن رزومه مهاجرت کاری و ارسال آن برای کارفرما به این نکته دقت داشته باشید که قرار نیست شما یک نمونه رزومه آماده کنید و همان رزومه کاری را برای تمامی کارفرمایان ارسال کنید. برای هر شغل و هر شرکتی در کانادا که می خواهید رزومه ارسال کنید باید رزومه ای مخصوص همان شرکت و همان عنوان شغلی بسازید.

برای رزومه خود قالبی مناسب انتخاب کنید.

ظاهر زیبای رزومه کارفرما را بیش تر برای خواندن رزومه شما ترغیب خواهد کرد. پس سعی کنید قالبی زیبا انتخاب کنید. بعد از آن که رزومه خود را تکمیل کردید بهتر است از فردی که در آن زمینه شغلی متخصص است کمک بگیرید و از او بخواهید رزومه ی شما را بررسی کند. همچنین رزومه را با یکی از دوستان خود که به زبان انگلیسی تسلط کامل دارد بررسی کنید و هرگونه خطای املایی و گرامری را در رزومه خود اصلاح کنید. سعی کنید از این گونه اشتباهات سهوی پرهیز کنید. ممکن است شما فردی متخصص و کارآمد و با دقت باشید، اما تصویری که یک اشتباه تایپی و یک خطای گرامری از شما در ذهن کارفرما می سازد می تواند منجر به از بین رفتن شانس شما برای استخدام شود.

در رزومه از فواصل خالی بین شغل ها و همین طور اجازه کار موقت خود در کانادا چیزی نگویید.

ضرورتی ندارد که به کارفرمای آینده خود بگویید مدتی بیکار بوده اید. فواصل خالی بین شغل ها را با دوره های آموزشی و کارهای داوطلبانه و غیره پر کنید. برای بالا بردن شانس استخدام خود در کانادا همواره خود را عالی جلوه دهید، چرا که کارفرما دوست دارد افراد موفقی را استخدام کند که برای پیشرفت و موفقیت شرکت مشارکت کنند.
در ضمن اگر اقامت موقت کانادا را دارید حتماً راجع به شرایط اقامت طولانی تر تحقیق کنید، تا اگر کارفرما از شما درباره وضعیت ویزا و اقامت تان سوال کرد بتوانید راجع به این موضوع و فرصت های بالقوه خود برای اخذ ویزای بلند مدت کانادا با او صحبت کنید.

در بالای رزومه خود عبارت «cv» یا «resume» را ننویسید.

از نوشتن کلماتی هم چون رزومه، رزومه کاری، رزومه استخدامی، سی وی و کلماتی از این دست به شدت پرهیز کنید. در ضمن نیازی نیست که درقسمت بالایی برگه ی رزومه، تاریخ ساخت رزومه کاری خود را بنویسید.

از توصیه نامه و رضایت نامه ها در رزومه چیزی نگویید.

فضای رزومه را با نوشتن لیست کارفرمایان و شرکت هایی که به شما توصیه نامه و رضایت نامه داده اند، هدر ندهید. زیرا فرض بر این است که شما لیستی از Reference های خود آماده کرده اید. پس تمامی توصیه نامه هایی که از شرکت های قبلی گرفته اید را آماده نگه دارید و زمانی که از شما خواسته شد آن ها را به کارفرما و شرکت کانادایی ارائه دهید.

نتیجه گیری

در طول مسیر نوشتن رزومه برای کاریابی و استخدام در کانادا هر موقع شک داشتید که آیا این جمله ای که در رزومه می نویسم در استخدام من موثر خواهد بود یا خیر، این سوال را بعد از نوشتن آن جمله و عبارت از خود بپرسید: «خب که چی؟» بعد سعی کنید آن جمله (مهارت، دستاورد، تجربه و در کل هرچیزی که در رزومه می نویسید) را در فرمول بالا بگنجانید. به تاثیرات فعالیت های خود در شغل های قبلی فکر کنید و سعی کنید آن ها را با نتایج و آمار کمی و قابل سنجش به مشکلات و مسائل موجود در تجارت هم چون کاهش هزینه ها، افزایش درآمد، افزایش رضایت مشتریان ربط دهید. برای استخدام در شغل هایی که پروژه محور هستند، ارائه روشن و شفاف پروژه هایی که انجام داده اید خیلی کلیدی است. نیازی نیست یک لیست طولانی از هر پروژه ای که انجام داده اید تهیه کنید. در عوض تمرکز خود را بر روی چند پروژه اساسی و مهم که توانایی ها و مهارت های شما را در بالاترین سطح نشان می دهند، قرار دهید. به یاد داشته باشید که قرار نیست جزییات هر کاری را که انجام داده اید را در رزومه تان بنویسید، همه این جزییات را می توانید در جلسه مصاحبه کاری خود مطرح کنید. در ضمن فراموش نکنید که عنوان پروژه هایی که در رزومه می نویسید و همین طور طرح کلی پروژه (مثلا اگر پروژه ساختمانی است آیا ساختمانی اداری، صنعتی یا مسکونی بوده است؟) و مدت زمان پروژه و بودجه پروژه (معادل آن به دلار کانادا) و نقش خودتان در پروژه را با اندازه فونت بزرگ تر و به صورت پررنگ تر (Bold) بنویسید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
مراحل اکسپت مقاله
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
سابمیت مقاله چیست؟
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی