به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، حاملگی مولار - که به نام مول هیداتی فرم نیز شناخته می شود - یک عارضه نادر بارداری است که با رشد غیر طبیعی تروفوبلاست ها ، سلول هایی که به طور طبیعی به جفت تبدیل میشوند ، شناسایی می شود.
دو نوع حاملگی مولار وجود دارد ، حاملگی مولار کامل و حاملگی مولار نسبی. در یک حاملگی مولار کامل ، بافت جفت غیر طبیعی و متورم است و شبیه به کیست های پر از مایع میباشد. همچنین بافت جنینی تشکیل نمیشود. در یک حاملگی مولار نسبی ، ممکن است یک بافت جفت طبیعی همراه با یک بافت جفت غیر طبیعی ایجاد شود. همچنین ممکن است ساختار جنینی وجود داشته باشد ، اما جنین قادر به زنده ماندن نیست و معمولاً در اوایل بارداری سقط می شود.
یک حاملگی مولار می تواند عوارض جدی داشته باشد - از جمله نوع نادری از سرطان - و نیاز به درمان فوری دارد.
یک جراح و متخصص زنان و زایمان توضیحاتی را درباره بارداری مولار یا پوچ ارائه داد.
دکتر الهام السادات هاشمیان : در بارداری مولار، ابتدا علائم اولیۀ بارداری طبیعی بروز پیدا می کند اما در ادامه، خونریزی یا لکه بینی شروع می شود که می تواند به صورت ترشحات قرمز یا قهوه ای مداوم یا منقطع باشد.
این جراح و متخصص زنان یادآور شد: در ادامه این روند خونریزی کم یا شدید می شود و معمولاً این لکه بینی یا خونریزی از هفتۀ ششم بارداری شروع می شود و تا هفتۀ دوازدهم ادامه می یابد.
هاشمینان نائینی با بیان اینکه در این نوع بارداری ممکن است علائمی مثل تهوع و استفراغ شدید و اسپاسم و ورم شدید شکم هم اضافه شود، گفت: اگر بارداری مولار به موقع تشخیص داده نشود، ممکن است باعث بروز مسمومیت حاملگی شود.
وی گفت: اگر ساک بارداری در سونوگرافی واژینال در هفته پنجم بارداری دیده نشود، ممکن است به دلایلی همچون سونوگرافی زود انجام شده، بارداری خارج رحمی یا نشانه ای مبنی بر سقط جنین باشد.