ساعدنیوز
ساعدنیوز

باتومی، شهر جادویی گرجستان

  شنبه، 15 آبان 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
باتومی، شهر جادویی گرجستان
باتومی شهری بندری و پایتخت تابستانی گرجستان است که تلفیقی از معماری مدرنیته و کلاسیک را در خود جای داده است. این شهر که در جوار دریای سیاه واقع شده است، مرکز تجاری و مسافرتی کشور گرجستان به قاره اروپا و دیگر قاره‌ها به شمار می‌رود. این شهر زیبا یکی از زیباترین و پرطرفدارترین شهرهای گرجستان است که از دیدنی‌ّهای بسیاری برخوردار است.

پیشینه شهر باتومی

بنابر روایات هردوت، سکاها از طریق آزوو (آزُف) به باتومی آمده اند.این شهر در محل بندرگاه قدیمی رومی باتوس، که احداث آن را به آدریانوس نسبت می دهند، بنا شد.بعدها یوستی نیانوس از پادشاهان روم شرقی آنجا را تصرف کرد و پس از بنای دژ پترا در شمال آن، باتوس اهمیت خود را از دست داد و مدتی بعد، جزو متصرفات پادشاهان لز شد.در ۶۴۳م حبیب بن مسلمه، سردار مسلمان، گرجستان و از جمله باتومی را به صلح گشود و این شهر به دست مسلمانان افتاد.در اواخر سده ۱۰م، باتومی جزو حکومت متحد گرجستان شمرده می شد و پس از تجزیه امپراتوری گرجستان، امیران متاوارهای گوری در آنجا مستقر شدند.در سده ۱۵م، شهر و ناحیه باتومی مدتی در دست سلاطین عثمانی بود و از ۱۶۲۷م جزو متصرفات عثمانی شد و ظاهراً از همین دوره، اسلام در آنجا رواج یافت.در اوایل سلطنت سلطان احمد سوم مردم گرجستان شورش کردند و از پرداخت مالیات سر باز زدند، ولی شورش سرکوب شد و عثمانی ها در باتومی و چند جای دیگر قلعه هایی بنا نهادند. در زمان سلطنت عبدالعزیز عثمانی مسجد جامعی به نام عزیزیه در باتومی ساخته شد.در ۱۸۷۸م، قشون روسی بندر و شهر باتوم را تصرف کردند و در ۲۸ اوت همان سال، به موجب عهدنامه سان استفانو، باتومی به آنان واگذار گردید، امّا بعدها باز جزو گرجستان شد.در آوریل ۱۹۱۸م، قشون عثمانی باتومی را اشغال کرد و سال بعد سپاهیان انگلیس وارد آنجا شدند.در ژوئن ۱۹۱۹م، انگلیسی ها باتومی را تخلیه کردند.پس از آن جمهوری گرجستان تأسیس شد ولی بعد از مدت کوتاهی، سقوط کرد و حزب کمونیست قدرت را به دست گرفت و گرجستان جزو اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی شد.در مارس ۱۹۲۱م، بر اثر معاهده ای بین دولت ترکیه و شوروی، قسمتی از گرجستان به نام قارص و اردهان به ترک ها واگذار شد و باتومی همچنان در گرجستان باقی ماند و در ۱۶ ژوئن همان سال، مرکز جمهوری سوسیالیستی آجارستان شد.

آب و هوای شهر باتومی

آب و هوای باتومی به شدت تحت تأثیر جریانهای هوایی دریای سیاه است، در نتیجه بارش عمده باران در اکثر فصول سال امری عادی است. این بارش عمده باتومی را به مرطوب ترین شهر گرجستان تبدیل کرده است. متوسط دمای هوا در باتومی ۱۴ درجه سانتیگراد(۵۷ °F) است. سردترین ماه سال در باتومی ژانویه با دمای متوسط ۷ درجه سانتیگراد و اوت گرمترین ماه با دمای متوسط ۲۲ درجه سانتیگراد است. کمترین و بیشترین دمای ثبت شده در باتومی به ترتیب -۶ و ۴۰ درجه سانتیگراد است. بارش متوسط سالانه باتومی ۲۷۱۸ میلی متر و مرطوب ترین ماه سال سپتامبر با بارش ۳۳۵ میلی متر است.

جاذبه های گردشگری شهر باتومی

باتومی شهری بندری و پایتخت تابستانی گرجستان است که تلفیقی از معماری مدرنیته و کلاسیک را در خود جای داده است. این شهر که در جوار دریای سیاه واقع شده است، مرکز تجاری و مسافرتی کشور گرجستان به قاره اروپا و دیگر قاره ها به شمار می رود. این شهر زیبا یکی از زیباترین و پرطرفدارترین شهرهای گرجستان است که از دیدنی ّهای بسیاری برخوردار است.باتومی یکی از شهرهای زیبا و پرطرفدارترین شهر گرجستان است. دیدنی های باتومی گردشگران زیادی را جذب می کنند که در ادامه با آن ها آشنا خواهید شد.

موزه استالین (Stalin Museum)

استالین از رهبران شوروی سابق و اهل گرجستان بوده است که بین سال های ۱۹۰۱ و ۱۹۰۲، تنها چند ماه در ساختمانی در شهر باتومی ساکن بوده و در طی مدت اقامت خود در این شهر به سازماندهی کارگران قیرکار کمک فراوانی کرده است. این خانه در حال حاضر تبدیل به موزه ای شده که وسایلی از استالین، که در این خانه به جای مانده را، اکنون در معرض دید عموم به نمایش گذاشته است.

موزه استالین (Stalin Museum)

تندیس مدیا (Medea Monument)

تندیس مدیا، مجسمه ای زیبا در یکی از مناطق جذاب در شهر باتومی است. «مدیا» نام شاهزاده ای در اساطیر و داستان های یونان است که اهل «کولخیس» در کشور گرجستان بوده است. هنگامی که «یاسون» (Jason) برای پیدا کردن «پشم زرین» به «کولخیس» می آید، مدیا عاشق او می شود و به او در یافتن «پشم زرین» کمک می کند. در راه یافتن پشم زرین، این دو با هم می گریزند و مخفیانه ازدواج می کنند. بعدها «یاسون»، «مدیا» را رها می کند تا با دختر «کرئون» (Creon) ازدواج کند، سپس مدیا از شدت حسادت و خشم، دختر کرئون، خود کرئون و فرزندان خود را می کشد.

تندیس مدیا (Medea Monument)

بلوار باتومی (Batumi Boulevard)

امکان ندارد که به باتومی سفر کنید و در این بلوار زیبا و تماشایی قدم نگذارید. بلوار باتومی، پارکی به طول ۱٫۵ کیلومتر است که تا مقابل ساحل اصلی این شهر کشیده شده است. این بلوار زیبا مملو از مسیرهای پیاده روی، درختان زیبا، کافه ها و رستوران های جذاب ساحلی است. علاوه بر این ها، چرخ و فلک غول پیکری که در این پارک وجود دارد، به جذابیت های آن افزوده است.

بلوار باتومی (Batumi Boulevard)

پارک میراکل (Miracle Park)

پارک میراکل قطعا یکی از مهم ترین جاهای دیدنی باتومی است که در قلب آن واقع شده است و ساختمان هایی با معماری مدرن و جذاب در آن به چشم می خورند. از جمله این ساختمان ها می توان به هتل رادیسون بلو (Radisson Blu Hotel)، مرکز تجاری باتومی، برج الفبا (Alphabetic Tower) و فانوس دریایی باتومی اشاره کرد. بیشتر اوقات این پارک میزبان کنسرت ها و فستیوال های گوناگون است و در تابستان نیز جشنواره موسیقی الکترونیک در این پارک برگزار می شود.

پارک میراکل (Miracle Park)

قلعه گونیو (Gonio)

قلعه گونیو در ۱۵ کیلومتری شهر باتومی در روستایی به همین نام واقع شده است. قدمت این قلعه به قرن های پانزدهم تا هجدهم میلادی بازمی گردد. مقبره ای در این قلعه وجود دارد که برخی بر این باورند که متعلق به یکی از حواریون حضرت مسیح است. گشت و گذار در این منطقه تاریخی، اطلاعات جالبی در مورد تاریخچه آن به شما خواهد داد.

قلعه گونیو (Gonio)

میدان پیازا (Piazza Square)

میدان پیازا یکی از زیباترین میادین در باتومی است که همان طور که از نام آن پیدا است، میدانی به سبک معماری ایتالیایی است. دورتادور این میدان را یک هتل، دو رستوران و یک کافه احاطه کرده اند. موسیقی زنده نیز هر روزه در این میدان اجرا می شود.

میدان پیازا (Piazza Square)

میدان اروپا (Europe Square)

در باتومی میدان های زیبای زیادی وجود دارد که اطراف آن ها را ساختمان های بلند و قدیمی احاطه کرده اند. یکی از این میادین، میدان اروپا است که در اطراف آن قلعه ای و یک ساعت نجومی و همچنین در مرکز آن، تندیس مدیا واقع شده است.

میدان اروپا (Europe Square)

کلیسای جامع مادر مقدس

کلیسای جامع مادر مقدس ٰ(Holy Mother Virgins Nativity Cathedarl) یک کلیسای زیبا و باشکوه در بندر باتومی است که در سال های ۱۸۹۸ تا ۱۹۰۳ برای کاتولیک های رومی بنا شده است. امروزه بنای این کلیسا، ظاهری ارتودوکسی به خود گرفته است. کلیسای مادر مقدس دارای دو برج دوقلوی بلند و پنجره های شیشه ای رنگی است که آن را بسیار جذاب تر کرده اند. در ورودی آن نیز دو مجسمه از پیامبران به چشم می خورد. همچنین داخل کلیسا با نقاشی های بسیار زیبا آراسته شده است. آیا شما نیز قبلا از جاذبه های شهر باتومی دیدن کرده اید؟ تجربیات خود را با کجارو و سایر کاربران در میان بگذارید.

کلیسای جامع مادر مقدس 

برج الفبا (Alphabetic Tower)

برج الفبا، بنایی ۱۳۰ متری در شمال شرقی بلوار باتومی است که سابقه تاریخی منحصر به فردی دارد. در این بنای آهنی، ۳۳ حرف الفبای گرجی به گونه ی جای گرفته اند که دی ان ای (DNA) سلولی را برای شما تداعی می کنند.

برج الفبا (Alphabetic Tower)

و در پایان....

باتومی شهری بندری بر کرانه دریای سیاه در کشور گرجستان است ، باتومی شهری که در جنوب غربی گرجستان قرار دارد ، به مروارید دریای سیاه نیز مشهور است و یکی از زیبا ترین شهر های گرجستان محسوب می شود ، شهری که تمام نیازهای یک گردشگر را برای گذراندن تعطیلات بر آورده می کند در این شهر شما می توانید معماری باستانی و مدرن را در کنار هم ببینید ، در بازدید از جاذبه های تاریخی شهر غرق شوید و در باغ گیاه شناسی از آرامش حاکم در آنجا لذت ببرید .امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (111 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (108 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (104 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (79 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (62 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (56 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (39 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (36 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (36 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (32 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (30 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (28 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (27 نظر) پژمان جمشیدی: من رفتم بانک یه چک برگشتی داشتم متصدی منو نشناخت گفت کارت شناسایی لطف کن یا میرفتم سوپرمارکت...+فیلم (24 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا مفاخر ورزشی ایران/ غلامرضا تختی از تولد تا مرگ گزارش تصویری دیدار تاریخی بسیجیان با ولی امر مسلمین جهان در سالروز تشکیل بسیج 20 میلیونی استقلال و پرسپولیس روی لبه تیغ/ روی مرز بین صعود و سقوط (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... کرکره خنده؛ بدل مهران مدیری: مدیری برای همیشه از ایران رفت اونور آب شبکه ای برای خودش تاسیس کرده به نام جوج تی وی من هم بدل مدیری هستم اسمم نعمت برزو کلایه است!+فیلم نگاهی به تیپ و استایل خوشرنگ و پرانرژی بهنوش بختیاری در اتاق گریم جوکر/ میکس زیبای سفید و قرمز👌 حضور بی شرمانه احسان کرمی و برزو ارجمند در عروسی مختلط ساسی مانکن به بهانه پاشیدن نمک روی زخم آبادانی ها+عکس واضح وام 680 میلیارد تومانی آقای مدیرعامل از بانک خودش! نگاهی به چیدمان سنتی و شیک اتاق پذیرایی مسعود کیمیایی، کارگردان خائن‌کشی و برنده تندیس حافظ/ خودنمایی مبلمان چرمی و تابلوهای زیبای نقاشی ایده ست کردن ست چهارخانه‌ پاییزی با این بازیگران مشهور ایرانی / از الناز شاکردوست تا پریناز ایزدیار و سمیرا حسن پور + عکس