به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از نی نی سایت،ناباروری یک وضعیت پیچیده است که اغلب با خود سوتفاهم هایی را به همراه دارد. زوج هایی که سال هاست در تلاش برای صاحب فرزند شدن هستند و موفق نمی شوند گاهی به باورهایی می رسند که حقیقت ندارد اما می تواند آنها را از تلاش درست و اصولی برای حل مشکل ناباروری شان منحرف کند. با هم برخی از این باورها را مرور می کنیم.
باور اول: بارداری برای خانم ها روند آسان و ساده ای دارد
در حالی که درست است که بسیاری از زنان بدون مشکل باردار می شوند اما معمولا از هر 10 زوج یک زوج نابارور است. برخی شرایط و عوامل بهداشتی خاص مانند سن می تواند بر توانایی باروری زنان اثر بگذارد. برای مثال یک خانم 30 ساله در هر ماه حدود 20 درصد احتمال بارداری دارد. این در حالی است که در 40 سالگی این احتمال به 5 درصد کاهش پیدا می کند. البته ناباروری می تواند زنان را در هر سنی و با هر پیش زمینه ای تحت تاثیر قرار دهد.
باور دوم: مردان مشکل ناباروری ندارند
گرچه معمولا اعتقاد بر این است که ناباروری یک مشکل زنانه است اما اینطور نیست. حدود 35 درصد از کل موارد نازایی در ایالات متحده ناشی از مشکل زنانه است و 35 درصد نیز مشکل مربوط به مرد است. 20 درصد مشکل هر دو نفر و 10 درصد نیز به دلایل ناشناخته است.
باور سوم: ناباروری یک مشکل روانی است نه جسمی
برخی از اطرافین ممکن است معتقد باشند که ناباروری در ذهن شماست و اگر نگران باشید بارداری اتفاق نمی افتد. اما در واقعیت ناباروری یک بیماری یا وضعیتی در دستگاه تولید مثل است و یک اختلال روانی نیست. در واقع یک یا چند علت جسمی میتواند باعث ناباروری می شود. درست است که اصلاح سبک زندگی و دوری از استرس در سلامت مهم است اما مشکلات ناباروری را برطرف نمی کند.
باور چهارم: زوجهایی که تلاش زیادی برای بچه دار شدن می کنند، سرانجام صاحب فرزند می شوند
روش های جدید تشخیص و درمان ناباروری، شانس بسیاری از زوج ها برای فرزندآوری را بالا می برد. براساس آمار انجمن پزشکی باروری آمریکا بیش از نیمی از زوجینی که تحت درمان قرار می گیرند موفق به بارداری می شوند. از سوی دیگر باید خاطر نشان کرد که ناباروری یک بیماری پزشکی است و مشکلات گاهی غیرقابل درمان هستند.
باور پنجم: در زوجینی که کودکی را به فرزندی قبول می کنند، خانم بعدها باردار می شود
این افسانه نه تنها برای زوج های نابارور دردناک است بلکه واقعیت ندارد. اول از همه این نشان می دهد که فرزندخواندگی صرفا ابزاری برای رسیدن به یک هدف است و به خودی خود اعتباری ندارد. دوم اینکه فقط در حدود 5 درصد زوجینی که فرزندی را پذیرفتند بعدها خودشان صاحب فرزند شدند.
باور ششم: زوج های نابارور هرگز خوشحال نیستند
عدم توانایی در بچه دار شدن می تواند زن و شوهر را با اندوه، عصبانیت، ناامید و حتی احساس نارضایتی شخصی پر کند. اگرچه طبیعی است زوج های نابارور طیف وسیعی از احساسات را تجربه کنند اما بیشتر آنها افراد موفقی هستند و به تدریج چشم انداز بهتری از زندگی پیدا می کنند. برای برخی از زوجین حرکت به جلو به معنای رها کردن رویاهای اولیه خود برای بچه دار شدن است. اما برخی دیگر چشم انداز مثبتی دارند.