دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

علم و فناوری / علمی / حوزه پزشکی /

11 نشانه به هم ریختن هورمون های زنانه 

سه شنبه، 06 شهریور 1397
استروژن یک هورمون زنانه است که در تخمدان تولید می شود و همه ی فعالیت های موبوط به سوخت و ساز در مغز و نخاع را کنترل می کند. به همین خاطر است که میزان بسیار زیاد یا بسیار کم این هورمون می تواند دلیل بروز میگرن یا بد بودن همیشگی روحیه باشد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از ثریا،بسیاری از فعالیت های مهم بدن ما توسط هورمون ها کنترل می شود. بنابراین وقتی تولید هورمون ها مختل می شود، این مسأله بر روحیه، رفتار، سلامتی و ظاهر ما تأثیر می گذارد.

 اما چطور متوجه شویم که مشکل ناشی از هورمون ها بوده و دقیقا مربوط به کدام یک از آن ها است؟ در اینجا به شایع ترین نشانه ی تغییرات هورمونی می پردازیم.

۱- بروز ناگهانی آکنه
آکنه و جوش های سر سیاه می توانند بر اثر بسته شدن منافذ پوست ایجاد شوند. با این حال، بعضی پزشکان معتقدند بروز ناگهانی آکنه اغلب به دلیل تغییرات ناگهانی هورمون ها است. برای مثال، میزان بسیار کم هورمون آندروژن منجر به ایجاد آکنه در سرتاسر بدن می شود. در اغلب مواقع این مسأله دلیل جوش های زیاد دوران نوجوانی است.

۲- سردردهای مکرر
متخصصان غدد داخلی معتدند کم بودن میزان هورمون استروژن می تواند علت سردردهای مکرر شما باشد (به استثنای مواقعی که مضطرب یا خسته هستید). استروژن یک هورمون زنانه است که در تخمدان تولید می شود و همه ی فعالیت های موبوط به سوخت و ساز در مغز و نخاع را کنترل می کند. به همین خاطر است که میزان بسیار زیاد یا بسیار کم این هورمون می تواند دلیل بروز میگرن یا بد بودن همیشگی روحیه باشد.

۳- بی خوابی همیشگی
بی خوابی نشانه ی بسیار خطرناکی است چون ممکن است با پایین بودن میزان هورمون پروژسترون در ارتباط باشد. متخصصان حوزه ی خواب می گویند هورمون پروژسترون یک آرامبخش طبیعی است. این هورمون باعث آرام شدن فرد می شود و خواب را تنظیم می کند. تغییر در میزان این هورمون اغلب منجر به بی خوابی می شود. پزشکان معتقدند سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در زنان بعد از زایمان بسیار پایین است. به همین خاطر است که بعضی زنان در این دوران دچار بی خوابی می شوند. اما در بقیه ی مواقع بیخوابی مسأله ای طبیعی نیست.

۴- افزایش تعریق بدن
تعریق یا تب ناگهانی شایع ترین نشانه های تغییرات هورمونی هستند. هورمون ها دمای بدن را کنترل می کنند، بنابراین اگر هورمون هایتان دچار تغییر شده باشند، ممکن است دمای بدن تان ناگهان بسیار بالا رود.
پزشکان می گویند این نشانه بعد از بروز یائسگی شایع است چون در این دوران سطح هورمون ها بسیار ناپایدار است. در بقیه ی موارد، این نشانه از وجود مشکلی در بدن خبر می دهد.

۵- خستگی مداوم
همه ی ما گهگاه احساس خستگی می کنیم، اما اگر همیشه و حتی زمانی که استراحت می کنید خسته هستید ممکن است این مسأله نشانه ی تغییر در هورمون هایتان باشد.
پزشکان می گویند خستگی مزمن می تواند در اثر وجود مشکلاتی در تولید هورمون های تیرویید باشد.

۶- تغییر ناگهانی وزن
در صورت بروز تغییرات هورمونی، ممکن است صرف نظر از مواد غذایی که مصرف می کنید دچار افزایش وزن شوید. کمبود یا فزونی تولید هورمون های معینی می تواند باعث ذخیره ی چربی و از دست رفتن توده های عضلانی شود.
برای مثال میزان بالای هورمون های استروژن، کورتیزول یا انسولین و میزان کم هورمون تستوسترون می تواند منجر به ذخیره ی چربی در ناحیه ی شکم شود. همچنین پایین بودن سطح هورمون های تیرویید سوخت و ساز بدن را کند می کند و باعث افزایش در توده ی بدنی می شود.

۷- ریزش مو
ریزش موی شدید می تواند در اثر هورمون های تیرویید، انسولین یا تستوسترون باشد. برای مثال، تولید هورمون تستوسترون در مردان، آن ها را درشت هیکل و موهای بدن شان را زیاد می کند.
با این حال، وقتی میزان هورمون تستوسترون در زنان بالا باشد آن ها دچار طاسی می شوند. در شرایط خاص، هورمون تستوسترون سعی می کند پیاز مو را از بین ببرد بنابراین منجر به ریزش موها در فرد می شود.

۸- مشکلات گوارشی
احتمالا بسیاری از مردم تجربه ی دردهای معده را در مواقعی که عصبی هستند دارند. این مسأله به دلیل اضطراب و در نتیجه ی تولید بسیار زیاد هورمون ها است.
تحقیقی نشان داد بالا بودن سطح هورمون استروژن بر میکروفلور روده ها تأثیر می گذارد. پژوهش های دیگر نیز نشان داده است سطح بالای هورمون ها در تخمدان منجر به حمله های ناگهانی و دردهای معده می شود.

۹- اشتهای غیر قابل کنترل
بدن ما هورمون های مربوط به اشتها و گرسنگی را با یکدیگر ترکیب می کند. بروز تغییر در هورمون ها منجر به اشتهایی غیر قابل کنترل می شود.
پزشکان دریافته اند برای کنترل گرسنگی هورمون های لپتین و گرلین باید در تعادل باشند. هورمون لپتین باعث می شود با وجود خوردن غذا کماکان احساس گرسنگی کنیم. هورمون گرلین برعکس آن عمل می کند یعنی باعث می شود متوجه شویم چه زمانی باید غذا بخوریم.

۱۰- فراموشکاری
فراموشکاری مداوم و تمرکز پایین می تواند در اثر عوامل مختلفی مثل تغییرات هورمونی باشد. این مسأله هم در مربوط به پایین بودن سطح هورمون های کورتیزول و استروژن است.
تحقیقات نشان داده است سطح پایین هورمون استروژن می تواند منجر به فراموشکاری، نداشتن تمرکز و آشفتگی ذهنی شود. پایین بودن میزان هورمون کورتیزول بر حافظه ی کوتاه مدت اثر می گذارد.

۱۱- تغییرات سینه ها
تغییر در اندازه ی سینه ها یکی از مهم ترین نشانه های بروز مشکل در بدن است. افزایش ناگهانی هورمون استروژن بر رطوبت و خاصیت کشسانی پوست اثر می گذارد. به همین خاطر است که سینه ها شکل و حجم شان را از دست می دهند و اندازه ی آن ها تغییر می کند.
به علاوه، ممکن است در درون سینه چیزهای سفتی احساس شود که ناراحتی زیادی به وجود می آورند. دانشمندان می گویند تغییرات سینه ها بسیار به ندرت اتفاق می افتد و در اغلب مواقع این تغییرات ارتباطی با سرطان ندارند. این مسأله تنها به دلیل تغییرات هورمونی یا پیش از یائسگی به وجود می آید.


139 پسندیدم 20 دیدگاه

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 18 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه ها
ناشناس
2 سال پیش

سلام من ۱۳ سالمه وبی خوابی دارم خسته ام وریزش موی شدید دارم ودرضمن فراموشکار هم هستم یعنی سطح تسترون دربدن من زیاد هست
پاسخ
بازدیدکننده
3 سال پیش

سلام من ۲۱ سالمه تیروئید دارم قرص مصرف میکنم بهتر شدم ولی موهام بشدت میریزه قرص اینا هم زیاد مصرف کردم برا ریزش صورتم زیاد جوش میزنه چن ماهی هس چیکار کنم
پاسخ
فاطمه
3 سال پیش

درمورد ریزش موهاتو میتونم کمکتون کنم
پاسخ
مریم
3 سال پیش

سلام من کم کاری تیروعید دارم قرصامم میخورم و یه ماه رژیم سخت گرفتم موهام بشدت میریزه چیکارکنم تروخدا کمکم کنین
پاسخ
بازدیدکننده
3 سال پیش

چند سالتونه
پاسخ
بازدیدکننده
3 سال پیش

نمیدونم
پاسخ
بازدیدکننده
3 سال پیش

سلام ببخشید من چن ماهی هستش پریودیم نامنظم شده همه ی علایم بالاهم دارم دکترم زیاد میرم ولی اصلا درمورد هورمون چیزی ب هم نگفتم یانی تشخصی ندادن نمیدونم چیکار کنم شما ها میتونید راهی حلی ب من پشینهاد کنید
پاسخ
بازدیدکننده
3 سال پیش

من هم دقيقا مثل شما هم فقط رژيم غذايي گياهي و مديتشن و ارامش دواي دردتون هس
پاسخ
بازدیدکننده
3 سال پیش

فقط استرس رو كم كنيد همه هورمونها تنظيم ميشن من تجربه كردم
پاسخ
زهره
3 سال پیش

منم دقیقا توی همین حالتم با این تفاوت که دل درد هم دارم چاره ای برای مشکلت پیدا نشد؟
پاسخ
زهرا
3 سال پیش

سلام من ۲۴ سالمه این ماه ۲ بار پریود شدم و بعد از خواب سرگیجه شدید دارم علت چیه
پاسخ
حدیث
4 سال پیش

دوماه پیش اوژانسی خوردم خونریزی کردم تموم شد دل درد داشتم زیردلم درد پریوودی داشتم بیبی زدم منفی بود الانم باز پریوود شدم تموم شد ولی بازم درد پریودی خیلی کمی دارم ولی دردش کمه اذیت میکنه امروز چون خیلی راه رفتم درد زیردلم زیاد شد کمرمم همینجور نفس تنگی هم داشتم علائم بارداری میتونه باشه یا کیست؟
پاسخ
Asiye
4 سال پیش

سلام من چندین سال قاعدگیم نامنظم و هرچند ماه یک بار میشم بعدشم با درد فراوان یا پریود طولانی الانم تقریبا ۲ هفتست پریودم ولی نزدیک یک هفتست ریزش موی شدیدی پیدا کردم در حدی که اگه ۲۰ روز دیگه طول بکشه کچل میشم و سر درد دارم همش‌پیشونیم پشت سرم گردنم ایناخیلی درد میکنه نمیدونم دلیل همشون چیه و چه دکتری برم اصلا میخواستم برم دکتر پوست اول برای ریزش موهام ولی الان فک کنم از هورمون هام باشه دوستان چیکار کنم؟
پاسخ
بازدیدکننده
4 سال پیش

عزیزم به پزشک مراجعه کن .منم اینطوری بودم با ۲تا قرص خوب شدم خودش هم فقط دوماه مصرف کردم. خدا رو شکر دیگه تکرار نشد
پاسخ
حسنا
4 سال پیش

سلام سه ماهه که درهرماه دوماه پریودمیشم دلیلش چیه بایدچکارکنم تامشخص بشه دلیلش چیه
پاسخ
سلیمانی
4 سال پیش

سلام منم همین شکل داشتم ولی باقرص که دکتر تجویز کرد خوب شدم ولی تیروئید کم کار دارم دکتر گفت تیروئید خیلی مهم دست کمش نگیر و چکاب تیروئید همیشه داشته باش ترس و گریه نداره همین که فهمیدی خیلی خوبه برو درمانش کن بی علاج نیست
پاسخ
سلیمانی
4 سال پیش

سلام برای کامل شدن دوره و بهبود کلی بهتره برین دوباره
پاسخ
بازدیدکننده
4 سال پیش

سلام عزیزم از عرق رازیانه یا تخم رازیانه رو بگیر دم کن بخور خیلی خوبه روزی یه لیوان گل گاو زبان بخور تا اروم شی موقعی کی پریود شدی رازیانه نخور
پاسخ
مینا
5 سال پیش

سلام من رفتم دکتر بعداز ازمایش وسونو. گفتن تستسترونت بالا هست دارو دادن سه ماه مصرف کردم باید باز برم ازمایش دارو خوردم خیلی تعادلم خوبه عصبی نیستم فقط خستم وخوابم میاد
پاسخ
نازنین
5 سال پیش

سلام من ازمایش هورمن دادم دکتر گفت هورمون بدنت بهم ریخته شده خیلی افسرده شدم و مدام گریه میکنم و استرس و دلهره کاذب می گیرم کاملا بی اشتها وپریودنامنظم ولی دارو بهم ارام بخش داده باید چیکارکنم یکی کمکم کنه؟
پاسخ
مشاهده همه دیدگاه ها دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب