به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،در دفترچه راهنمای هر خودرویی به باتری مناسب آن خودرو اشاره شده است، اما شاید افراد زیادی باشند که بی توجه به این ویژگی ها باتری پراید و یا سایر خودروها را خریداری کنند. در این نوشتار روی صحبت ما بیشتر با کسانی است که تصمیم دارند برای خودروی پراید خود بر طبق استانداردهای موجود، باتری بخرند.
باتری پراید چند ولتی و چند آمپری است؟
پراید، تیپ های مختلفی دارد؛ در انتخاب باتری مناسب برای انواع تیپ های این خودرو به مؤلفه های ذیل توجه کنید:
ولتاژ باتری بیشتر خودروها ۱۲ است و باتری پراید هم از این قاعده مستثنا نیست؛
آمپر باتری پراید باید بین ۵۰ تا ۶۰ آمپر باشد؛
بر اساس طراحی پیشرانه خودرو ، سیستم برقی و متعلقات آن، حداکثر فضایی که باتری پراید برای نصب نیاز دارد، ۲۳*۱۸*۲۳ سانتی متر است.
بهترین نوع باتری پراید کدام است؟
باتری ها بر اساس ساختار به دو نوع تقسیم می شوند. سیلد و غیر سیلد ( اسید شارژ ) که به آنها اتمی و معمولی هم گفته می شود. این باتری ها با توجه به تفاوت هایی که در ساختار دارند، در مقایسه با یکدیگر مزایا و معایبی هم دارند.
تعمیرکاران با توجه به ویژگی های متفاوتی که باتری های اسید شارژ و سیلد دارند، در خصوص انتخاب آنها برای خودروها همواره اختلاف نظرهایی داشته اند. برخی از آنها با توجه به این که شرکت سازنده پراید، باتری نوع اسید شارژ را روی این خودرو نصب می کند، توصیه می کنند که این نوع باتری مناسب ترین باتری پراید است.
در مقابل، عده ای دیگر بر انتخاب باتری های اتمی برای تمامی خودروها اصرار دارند. این دسته از تعمیرکاران معتقدند به دلیل بکارگیری تکنولوژی روز و مواد اولیه خاصی مثل سیلد کلسیوم و سیلد سیلور کلسیوم در باتری اتمی، بهتر است برای تمامی خودروها از باتری های سیلدی یا همان اتمی استفاده شود.
با این همه هر یک از انواع این باتری ها می تواند مناسب ترین باتری پراید باشد. شرایط استفاده از باتری و نوع رانندگی نیز از جمله موارد مؤثر در انتخاب باتری پراید هستند. با توجه به اینکه هر یک از انواع باتری های مزبور ویژگی های خاص خود را دارند، در ادامه به صورت تطبیقی ویژگی های هر دو نوع باتری را بخوانید و باتری پراید خود را انتخاب کنید. ممکن است برای افرادی، پرداخت پول کمتر و برای عده ای دیگر نوع کارایی باتری دغدغه باشد.
ویژگی های باتری های اسید شارژ و سیلد:
باتری های سیلد و اسید شارژ در ویژگی هایی نظیر وزن، قدرت استارت و شیوه نصب مشترک هستند اما تفاوت هایی دارند؛
قیمت باتری اسید شارژ پایین تر از قیمت باتری سیلدی است اما نیاز به بررسی و نگهداری دارد. شش درب کوچک دایره ای روی سطح این نوع باتری وجود دارد که می بایست راننده چند وقت یک بار آنها را باز کرده و در صورت مشاهده کاهش سطح اسید ( الکترولیت ) باتری ، به آن آب مقطر اضافه کند.
باتری های سیلد گران تر هستند اما به دلیل اتمی بودنشان بیشتر عمر می کنند و در عین حال نیاز به بررسی دوره ای هم ندارند. نشانگر یا به اصطلاح چشمی به کار رفته در سطح بیرونی این نوع باتری پراید ، راننده را از سطح اسید موجود در باتری مطلع می کند؛ دلیل عدم نیاز به بررسی دوره ای این نوع باتری هم همین است.
باتری هایی که از نوع اسید شارژ هستند فساد خود را به صورت تدریجی بروز می دهند؛ به بیان دیگر راننده به مرور زمان و با افت عملکرد خودرو هنگام استارت زدن متوجه بروز ایراد در باتری خودرو می شود. به این ترتیب سر فرصت و قبل از بروز مشکل جدی تری می تواند برای خرید باتری پراید جدیدی اقدام کند.
خرابی باتری پرایدی که از نوع سیلد باشد، معمولاً به صورت ناگهانی است. این مسئله موجب می شود که اگر راننده در شرایط مساعدی نباشد، با دردسر رو به رو شود.