«کسب درآمد از عکاسی ممکن نیست». این احتمالاً یکی از بزرگ ترین راهنمایی های اشتباهی است که تا حالا ممکن است شنیده باشید. این حرف متأسفانه مانع از حرکت خیلی از افراد به سمت علایق خود می شود و در آینده هم ممکن است نتایج بدتری به همراه داشته باشد. اگر حاضر باشید کمی خارج از چارچوب فکر کنید، راه های زیادی برای کسب درآمد از عکاسی وجود دارد. اگر کمی خوش بین باشیم، تنها کافی است مقداری تجربه بیشتری در این زمینه به دست بیاورید و یا اینکه کیفیت کار خود را واقعاً بالا ببرید تا خیلی بیشتر از شغل های اداری از عکاسی درآمد داشته باشید. بنابراین، در این مقاله به ارائه بهترین روش های برای کسب درآمد از طریق عکاسی خواهیم پرداخت.
۱. عکاسی برای مشتری ها
طبعاً ساده و واضح ترین کاری که یک عکاس می تواند بکند این است که از مشتری های خود در ازای مبالغی مشخص عکاسی کند. حتی همین حیطه از کسب وکارهای عکاسی هم بسیار متنوع هستند. بسیاری سمت عکاسی از محصولات می روند، برخی عکاسی از مراسم ازدواج و زوج ها را انتخاب می کنند، برخی ترجیح می دهند که از کودکان عکاسی کنند و بسیاری از موارد مختلف دیگر.
هرکدام از این گرایش ها کمی با یکدیگر تفاوت دارد، ولی مهم ترین مسئله توانایی و ذوق هنری شما در زمینه عکاسی است. شما باید بتوانید عکاس هایی خلاقانه و زیبا بگیرید و خود را نسبت به رقبای خود متمایز کنید.
۲. یک کانال یوتیوب ایجاد کنید
فعالیت در یوتیوب روشی عالی برای کسب درآمد از طریق عکاسی است. جدا از بحث درآمد از خود یوتیوب، داشتن چنین کانالی می تواند یک ابزار بازاریابی مناسب برای شما باشد. از سوی دیگر، از این کانال می توانید به عنوان یک رزومه کاری هم حتی استفاده کنید. به مرور زمان، اگر زمان کافی برای تولید محتوا بگذارید و محتوای خوبی تولید کنید، به راحتی می توانید از طریق پلتفرم یوتیوب هم درآمد داشته باشید. این موضوع را هم در نظر داشته باشید که به منظور کسب درآمد از یوتیوب باید حداقل ۱۰۰۰ مشترک داشته باشید و ویدئوهای شما باید حداقل ۴۰۰۰ ساعت تماشا شده باشند؛ بنابراین، کسب درآمد از طریق یوتیوب را بهتر است به عنوان یک پروژه بلندمدت تر در نظر بگیرید. ساخت یک کانال یوتیوب با موضوع عکاسی یک مزیت دیگر هم می تواند داشته باشد. اگر یک وب سایت فروش محصولات و یا حتی خدمات عکاسی داشته باشید، از این کانال می توانید برای لینک سازی و انتقال ترافیک به وب سایت خود هم استفاده کنید.
3. در مورد عکاسی بنویسید
تولید محتوا حرفه ای و ارائه آموزش و نوشتن در مورد عکاسی هم یکی از روش های کسب درآمد از طریق این حرفه است. وب سایت ها و یا مجلات زیادی وجود دارند که تمایل دارند در ازای پرداخت هزینه، مقاله ای برای آن ها بنویسید. عکاسی یکی از مهارت هایی است که خیلی از افراد تمایل دارند آن را یاد بگیرند. سبک های یادگیری در افراد مختلف است. برخی از طریق شنیدن، برخی خواندن، برخی عمل کردن و هم از طریق ترکیبی از تمام این موارد بهتر یاد می گیرند.
بنابراین، افراد زیادی وجود دارند که تمایل دارند مطالب را بخوانند. برای نوشتن مقالات عکاسی احتیاج به دانش چندان زیادی هم نیست، چراکه بیشتر آموزش ها در حد مبتدی و متوسط هستند. ولی باید در نظر داشته باشید که برای انجام این کار تنها دانش عکاسی کافی نیست. شما باید مهارت نوشتاری کافی هم داشته باشید و بتوانید به خوبی منظور خود را منتقل کنید.
4. عکس های خود به سایت های آرشیو عکس بفروشید
سایت های آرشیو عکس بسیار زیادی در محیط اینترنت وجود دارند. ولی با این حال هنوز عکس خیلی از کسب وکارها و افراد نمی توانند عکسی که دقیقاً مدنظرشان است را در آ ن ها پیدا کنند. بنابراین بسیاری از افراد مجبور به استفاده از وب سایت های پولی مانند Getty Images و یا Shutterstock می شوند. آرشیو این سایت ها اگرچه بسیار بزرگ است، ولی شاید همچنان نتوان آن ها را کاملاً بی نقص و کافی دانست. کسب درآمد از وب سایت های آرشیو عکس کار آسانی نیست. در ابتدا شاید برای سال ها هیچ درآمدی نداشته باشید. ولی آپلود عکس ها در این وب سایت ها هم اصلاً کار دشواری نیست. استفاده مجموعه های آرشیو عکس می تواند راهی ساده برای کسب درآمد غیرفعال از طریق عکاسی باشد. یعنی شما احتیاجی نیست کار خاصی انجام دهید و عکسی که سال ها پیش آپلود کرده بودید ممکن است همچنان برای شما ایجاد درآمد کند. قبل از شروع فعالیت در این وب سایت ها، توصیه می کنیم قوانین و شرایط استفاده از آن ها را مطالعه کنید.
5.در شبکه های اجتماعی معروف شوید
احتمالا همه ما با چند لایک از دوستان و کامنت های مادرهایمان در هر پست ( ” این دختر هنرمند من است ! ” ) شروع کرده ایم. از آن زمان، شما یاد گرفتید که چگونه از فیسبوک مانند یک عکاس حرفه ای استفاده کنید و اکنون یک امپراطوری زیبا از پیروان و دنبال کنندگان را رهبری می کنید! ممکن است واضح به نظر نرسد، اما این چیزی است که می توانید از آن برای کسب درآمد از طریق عکاسی استفاده کنید. امروزه شبکه های اجتماعی یکی از مهمترین بسترها برای کسب درآمد به حساب می آیند. اما خب این به چه صورت می تواند باشد ؟ یکی از راه ها این است که هر آنچه می دانید به صورت مرتب و در پست هایی برای مردم منتشر کنید. مورد دیگر ارائه ی کارهایتان به صورت مارکتینگ است، یعنی کارهایی که بیشتر از جنبه هنری، جنبه تبلیغاتی و بازاریابی داشته باشند. و مورد آخر همکاری با کمپانی های مختلف و نقد و بررسی کالاهای مختلف است. به این صورت که یک کالا را دریافت کرده و آن را بررسی می کنید، نقاط ضعف و قوت را یادداشت می کنید و برای کاربران به اشتراک می گذارید. در عوض همه ی این ها، شما می توانید تبلیغات گرفته و کسب درآمد کنید. هشدار! از آنجایی که نمی خواهید پروفایل های اجتماعی شما مانند یک فروشگاه کریسمس به نظر برسد، از هر پیشنهادی که به سمتتان آمد استقبال نکنید. اطمینان حاصل کنید که تبلیغاتی که دریافت می کنید واقعا کاربردی باشند، آنها باید به شکلی باشند که کاربران را آزرده خاطر نکنند.
6.عکاسی پرتره انجام دهید
در دنیای ایده آل، استودیوی خود را برای گرفتن عکس های پرتره خواهید داشت. خوشبختانه، شما بدون کمک هیچ کسی هم می توانید زنده بمانید! الزامی نیست که یک استودیوی شخصی داشته باشید. چرا که بسیاری از مشتری ها عکاسی در فضای باز یا مکان آزاد را می پسندند، بنابراین حتی اگر شما هیچ گونه تجهیزات یا مکانی برای عکاسی پرتره استودیویی نداشته باشید، باز هم شرایط کاری مناسبی خواهید داشت. سعی کنید خلاق باشید و فقط تصاویر مخصوص گذرنامه را ارائه نکنید. مردم می خواهند تصاویر زیبایی از خودشان در وب سایت های خود، لینکدین، اینستاگرام یا فیسبوک شان ارائه دهند. آیا باید خود را محدود به تصاویری از انسان های دو پا کنید ؟! البته که نه. صاحبان حیوانات اهلی و خانگی می خواهند جلوی بهترین دوستانشان کلاس بگذارند و زندگی خود را لاکچری نشان دهند! پس برای آن هزینه زیادی هم می کنند. تنها چیزی که اکنون برای شروع کارتان نیاز دارید، یک نمونه کار قوی عکاسی است، که نشانگر دامنه استعداد شما برای مشتریان بالقوه باشد.
7.از حوادث عکاسی کنید
این یکی از کلاسیک ترین راه های کسب درآمد به عنوان یک عکاس است. مراسم عروسی، جشن تولد، رویدادهای خبری یک کمپانی یا …؛ شما فرصت های زیادی دارید. این البته نیاز به فعالیت بسیار زیادی به صورت جسمی دارد و می تواند کمی خسته کننده باشد، اما پول خوبی هم باید بدست آورید. مبلغی که می توانید از طریق این کار به دست آورید، بیشتر به اعتبار شما، تاریخ ( اینکه چه زمانی در سال عکاسی می کنید ) و مکان زندگی تان بستگی دارد. هنگامی که می خواهید درباره پروژه به مشتریان تان توضیح دهید و زمانی را برای تحویل کار تنظیم کنید، فراموش نکنید که مراحل پیش تولید و پس تولید را هم در نظر بگیرید، نه فقط زمان انجام کار را.
8.عکاسی را آموزش بدهید
اجازه بدهید یک حساب سرانگشتی داشته باشیم؛ تصور کنید یک دوره آموزش عکاسی 10 روزه برگزار می کنید و شهریه اش را در بدترین حالت، 700 هزار تومان می گذارید. در ادامه به هزار سختی، صرفا می توانید بعد از 1 ماه تبلیغات، 10 نفر شرکت کننده پیدا کنید. اگر فرض کنیم هر جلسه 2 ساعت زمان می برد و 1 میلیون تومان هم برای تبلیغات خرج کرده اید، در نهایت به ازای 20 ساعت زمان تان، 6 میلیون درآمد داشته اید! حالا اگر کمی فکرتان بزرگ تر باشد و با طراحی سایت به فروش دوره های آنلاین و غیر حضوری مشغول شوید که خب قطعا درآمدتان به شدت بیشتر می شود.
9.عکاسی عروسی
عکاسی عروسی اغلب اوقات یکی از گزینه های ایده آل برای کسب درآمد از طریق عکاسی است. به سه دلیل این سبک عکاسی را خیلی از عکاس ها دوست دارند: با معنی است، درآمد خیلی خوبی دارد و همیشه برای آن مشتری وجود دارد. علاوه بر این شما قرار است عکس هایی بگیرید که مشتری تا آخر عمر از آن ها نگه داری می کند. متداول ترین روش برای شروع عکاسی عروسی از طریق شراکت و همکاری است. برای این کار شما هم باید با عکاس هایی که در این عرصه کار می کنند همکاری کنید و هم باید با کسب و کارهای دیگر مثل تالارهای عروسی و… ارتباط حرفه ای داشته باشید. البته این حرفه نقاط ضعفی هم دارد وگرنه تمامی عکاس ها به عکاسی عروسی می پرداختند. برای این کار شما باید روابط عمومی خیلی قوی ای داشته باشید و بتوانید با مشتریان پرتوقع و شرایط پراسترس کنار بیایید. همچنین باید برای مواقعی هم که کار کم است و مردم خیلی کم مراسم عروسی برگزار می کنند نیز آماده باشید.
10.عکاسی تجاری
عکاسی تجاری به گرفتن عکس هایی گفته می شود که برای بازاریابی و تبلیغات محصولات و خدمات متفاوت از آن استفاده می شود. در این حرفه چندین سبک مختلف مثل عکاسی معماری، عکاسی محصول، عکاسی پرتره و عکاسی از غذا دخیل هستند. از اینگونه عکس ها در رسانه های مختلفی مثل تبلیغات، کاتالوگ، وبسایت و شبکه های اجتماعی استفاده می شود. برای کسب درآمد در رشته های مختلف عکاسی به مهارت های مختلفی نیاز دارید و برای اینکه در رشته ی عکاسی تجاری موفق باشید باید تمام تمرکز خودتان را روی دانش فنی متمرکز کنید. تقریبا هیچگونه داستانی به جز اینکه کسب و کار مشتری خیلی فوق العاده است پشت عکس هایی که می گیرید وجود ندارد اما این بدین معنی نیست که نمی توانید عکس هایی بگیرید که مردم عاشق آن ها هستند. در واقع تمامی عکس های تبلیغاتی و محصولی که در اینستاگرام می بینید، زیر مجموعه ی عکاسی تبلیغاتی قرار خواهد گرفت.