ابراز علاقه در یک رابطه یا گفتن جمله دوستت دارد گام بسیار بزرگی است و باید آن را جدی بگیرید، چه احساس متقابلی نسبت به فرد داشته باشید یا این که او را دوست نداشته باشید، به هر حال باید با روشی درست و معقول پاسخ او را بدهید. پاسخ شما چه منفی باشد چه مثبت، می تواند تأثیر زیادی بر روی هریک از شما داشته باشد. بنابراین وقتی کسی می گوید که شما را دوست دارد مهم است که چگونه پاسخ می دهید. به خصوص اگر قبلاً در این وضعیت قرار نگرفته باشید. این که آیا پاسخ شما صد در صد بله باشد، مطلقا نه باشد یا یک شاید ضمنی، پیامدش خیلی نگران کننده نیست. آنچه مهم است این است که با توجه به شرایط خود، پاسخی محترمانه و سرراست بدهید. پاسخ کوتاهی که به هرحال ممکن است منجر به ناراحتی اولیه شود بهتر از ماندن در رابطه ای است که علاقه ای به آن ندارید و یا بالعکس. به خاطر داشته باشید که این ابراز علاقه می تواند زمینه ساز یک رابطه جدی برای ازدواج باشد. بنابراین با آموزش مهارت های لازم می توانید چنین وضعیتی را به درستی مدیریت کنید.
قبل از این که پاسخی به طرف مقابل بدهید باید درباره احساساتی که نسبت به او دارید فکر کنید. آیا شما هم به او علاقمند هستید؟ رابطه ای که در پیش گرفته اید برایتان چه معنایی دارد؟ آیا فقط از این که در کنار او باشید لذت می برید؟ آیا آینده ای برای رابطه تان متصور هستید؟
ابراز علاقه و گفتن دوستت دارم نقطه عطف در رابطه شما است و نشان می دهد که طرف مقابلتان احساسات شدیدی نسبت به شما دارد و میخواهد شما از احساسش مطلع شوید و در نهایت می خواهد بداند که آیا احساسی متقابل در شما وجود دارد یا خیر.
زمانی که کسی به شما ابراز علاقه می کند، سه حالت مختلف ایجاد می شود، شما هم او را دوست دارید، درباره احساستان نسبت به او مطمئن نیستید یا اینکه اصلا نمی توانید عاشق چنین فردی شوید.
بیان ابراز علاقه در یک رابطه شجاعت زیادی می خواهد و باعث آسیب پذیری فرد می شود بنابراین سعی کنید تحت هر شرایطی محترمانه با او رفتار کنید و در مورد بیان احساستان روراست باشید تا او بداند رابطه شما قرار است به چه شکل پیش برود.
مواقعی که جواب شما مثبت است
زمانی که از طرف کسی ابراز علاقه دریافت می کنید، مطمئن شوید که احساس متقابلی به او دارید. از خود بپرسید که آیا واقعاً به این فرد علاقه دارید یا فقط تملق می کنید؟ اگر احساسات خود را بر اساس یک مبنای واقعی ارزیابی کرده و متوجه شده اید که می توانید پاسخ ابراز علاقه را با علاقه متقابل بدهید، با خیال راحت پیشنهاد او را بپذیرید. اگر نسبت به او خونسرد و خنثی هستید، اما با نه گفتن حس بدی دارید، به این موضوع فکر کنید که آیا رد کردن او در حال حاضر سخت تر است یا بعدا؟ به نظر می رسد جواب واضح است.
برای جواب ابراز علاقه دریابید که او از شما چه انتظاری دارد
برخی افراد از شما می خواهند در اولین ملاقات به پارک یا سینما بروید تا وقت خود را با شما بگذرانند و به شناخت پیش از ازدواج بهتری از شما برسند. این می تواند به این معنی باشد که او می خواهد با هم وقت بگذراند، در جمع های دوستانه شرکت بکنید یا سفرهای گروهی بروید. به هرحال از پرسیدن منظور طرف مقابل نترسید.
اگر به او علاقه دارید اما مشخص نیست که با ابراز علاقه اولیه از شما چه می خواهد، این امکان کاملاً برای شما فراهم است که بیشتر تحقیق کنید. اگر درخواست هایی مبهم مطرح می کند حق شماست که بخواهید روشن کند دقیقا چه می خواهد و نظر خود را در خصوص تعیین حد و مرز در روابط بازگو کنید. اگر او شما را به همراه خودش و دوستانش دعوت می کند، احتمالاً راهی است که برای شناخت بهتر شما انتخاب کرده یا اینکه قبل از انجام هر کاری می خواهد بفهمد که آیا او را دوست دارید یا خیر.
به پیشنهاد مطرح شده، فرصت عملی شدن بدهید
پاسخ دقیق شما بستگی به شکل درخواست فرد دارد. به این فکر کنید که دقیقاً چه کاری از شما می خواهد و در صورت احساس رضایت، درخواست او را بپذیرید. در پاسخ می توانید چیزی شبیه به این بگویید:
- بله، من این فیلم را خیلی دوست دارم.
- قطعاً، این عالی به نظر می رسد. این تاریخ خوبی برای اولین ملاقات است.
- البته. چرا که نه، من هم می خواهم.
- بله میشود. می خواهی دقیقا کجا برویم؟
- این پیشنهاد جالب به نظر می رسد.
برای جواب ابراز علاقه جزئیات را بدست آورید
اگر فرد در اولین ملاقات از شما می خواهد بیرون بروید، مطمئن شوید که زمان و مکان درستی را پیدا کرده است. مشخص کنید که آیا او قصد دارد شما را ببرد یا قصد دارد که فقط در آنجا شما را ملاقات کند. دریابید که این یک رویداد گروهی است یا فقط شما دو نفر هستید. اطمینان حاصل کنید که در آن روز، قرار ملاقات شما قرار است چگونه باشد. به خاطر داشته باشید نداشتن اعتماد به نفس در رابطه می تواند فرصت های ممتاز زندگی را از شما سلب کند و یا اینکه شما در خطر سوء استفاده قرار دهد. بنابراین با اعتماد به نفس به جزئیات رابطه دقت کنید.
اگر درگیری کاری دارید از برنامه ریزی مجدد نترسید و رودربایستی نداشته باشید
اگر واقعاً می خواهید علاقه تان را به او نشان دهید، گزینه جایگزینی را پیشنهاد دهید. بگویید: من دوست دارم با شما به سینما بروم اما جمعه شب به جشن تولد دوست صمیمی خود دعوت شده ام. در صورت امکان تاریخ دیگری را معین کنیم. این نکته مهمی است که شما بتوانید مهارت مقابله با رودربایستی را کسب کنید و شفاف و روشن خواسته قلبی خود را بر زبان آورید.
مواقعی که از احساستان مطمئین نیستید
اگر از احساس خود مطمئن نیستید و آمادگی ابراز علاقه ندارید میتوانید پاسخ ابراز علاقه اش را به این شکل بدهید:
- من هنوز از احساسم مطمئن نیستم و آمادگی ندارم بهت بگم دوستت دارم.
- ممنونم که احساست رو بهم گفتی ولی باید در موردش فکرکنم.
- من به زمان بیشتری نیاز دارم که به رابطه مون فکر کنم.
- منم بهت اهمیت می دم ولی به زمان نیاز دارم تا متوجه احساس واقعی ام و شدتش نسبت به تو بشم.
- من هنوز آمادگی ابراز علاقه رو ندارم شاید زمان بتونه این مشکل رو حل کنه.
- خیلی از شنیدن احساست خوشحال شدم ولی هنوز از خودم مطمئن نیستم . من میخواهم مدت زمان بیشتری به هم فرصت بدهیم تا بهتر همدیگر را بشناسیم.
شما ضمن احترام گذاشتن به احساس طرف مقابل با این جملات ساده و صریح موضع خودتان را نسبت به او مشخص می کنید و او کاملا متوجه می شود که شما عشقش را رد کرده اید یا برای جواب دادن نیاز به زمان بیشتری دارید.
مواقعی که جواب شما منفی است
صادق باشید. دلایل خود را برای نه گفتن توضیح دهید. لازم نیست تصمیم خود را بیش از حد توجیه کنید. اگر مجذوب فرد نشده اید و علاقه ای به او ندارید اشکالی ندارد. گفتن همین دلیل کافی است. به خاطر داشته باشید که صداقت در زندگی مهمترین و انسانی ترین اصل است. اگرچه احتمالات دیگری هم وجود دارد از جمله اینکه شما جذب طرف مقابل شده اید، اما به دلایلی نمی توانید فعلا پیشنهاد او را بپذیرید. شاید دوست شما او را دوست داشته باشد و خود را معذور می کنید یا احساس می کنید که برای رابطه آماده نیستید.
اگر علاقه ای در بین نیست، این تنها چیزی است که باید بگویید
در این مورد بد برخورد نکنید و به او توهین و فحاشی نکنید. بگویید من دوستی مان را به همین شکلی که هست دوست دارم و علاقه ای به شکل دیگرش ندارم. اگر دوست شما، او را دوست دارد، این راز را فاش نکنید. مگر اینکه از نظر دوستتان اشکالی نداشته باشد. فقط به طرف مقابل بگویید که علاقه ای به رابطه ندارید و اشاره نکنید که دلیل دیگری در انتخاب شما وجود دارد.
اگر والدین به شما اجازه ملاقات نمی دهند، صادقانه بگویید
در این مورد بسیار مهم است که مراقب باشید به او امید واهی ندهید. مساله را به گونه ای مطرح نکنید که گویی دلیل نه گفتن، احساس خودتان نیست و فقط وجود خانواده دلیل تصمیم شما بوده است. اگر به او بگویید که علاقه زیادی به او دارید اما به دلیل خواست خانواده نمی توانید با او قرار ملاقات بگذارید، ممکن است ترغیب شود که بیشتر تلاش کند و در نهایت هم شما نظرتان عوض نشود.
اگر برای رابطه آماده نیستید نه بگویید
شما در زمان مناسب، شخصی را پیدا خواهید کرد و اگر با رضایت قلبی قصد شروع رابطه عاشقانه دارید، برای هردویتان و برای رابطه بسیار بهتر خواهد بود. شاید طرف مقابل اولین کسی باشد که به شما ابراز علاقه کرده است اما یقینا آخرین نفر نخواهد بود.
واضح و سرراست باشید
بهانه تراشی نکنید. با یک قرار ملاقات تنها برای اینکه ثابت کنید خوش برخورد و مودب هستید یا برای اینکه از ناراحتی او پیشگیری کنید موافقت نکنید. بدون شک، او "بله" را بر "نه" ترجیح می دهد. اما برای هردویتان بهتر این است که ترجیح دهید با یک نه واضح مواجه شود تا اینکه شما را مجبور رفتن به قراری کند که علاقه ای به آن ندارید و در آن خود واقعی تان نیستید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه چگونه خودمان باشیم کلیک کنید.
کوتاه و مختصر باشید
یک جمله ساده مثل "متاسفم، اما شما را به این شکل دوست ندارم" بیان کنید. نیازی نیست که دلیل علاقه خود را با جزئیات زیاد توضیح دهید. شما فقط باید ایده اصلی را مطرح کنید. سعی نکنید او را با یک سخنرانی طولانی و مفصل، خسته و تحقیر کنید. تحقیر شدن در رابطه حس ناخوشایندی به طرف مقابل خواهد داد و چه بسا منجر به سرخوردگی در او شده و یا واکنش غیر منتظره ای نشان دهد.
اگر دلایل نه شنیدن را پرسید، پاسخ دهید
اگر او دلایل نه گفتن شما را سوال می کند، در صورت تمایل توضیح دهید که چرا علاقه ای ندارید. اطمینان حاصل کنید که اجازه نمی دهید این گفتگو تبدیل به بحث شود. اجازه ندهید او شما را مجبور کند که با او بیرون بروید. محکم و قاطع باشید.
سازش نکنید
در صورت اصرار طرف مقابل، چنانچه با او سابقه دوستی قدیمی دارید می توانید این را به عنوان دلیل ذکر کنید. بگویید: من دوستیمان را دوست دارم، اما عاشق شما نیستم. آیا می توانیم دوستی خود را به این شکل حفظ کنیم؟ ترجیح من این است. جایی برای بحث و جدل مجدد باقی نگذارید.
احساس افراد در یک رابطه مشابه هم پیش نمی رود
سرعت عاشق شدن و علاقمند شدن افراد در یک رابطه با هم متفاوت است و اگر فردی به شما ابراز علاقه کرد دلیل نمی شود که شما هم باید حتما همین کار را انجام دهید، نداشتن علاقه به طرف مقابل در حال حاضر به این معنی نیست که در آینده هم نمی توانید دوستش داشته باشید، شاید شما به زمان بیشتری نیاز دارید.
برخی افراد در قرار اول عاشق می شوند و برخی دیگر باید چند ماه از رابطه بگذرد تا احساسی پیدا کنند. شاید طرف مقابل بعد از 3 ماه آمادگی ابراز عشق داشته باشد ولی شما بعد از 5 ماه به این آمادگی برسید. بنابراین اگر از بودن طرف مقابل احساس خوبی دارید و حس می کنید فقط فعلا آمادگی ابراز علاقه را پیدا نکرده اید از او بخواهید به رابطه تان زمان بدهد تا شما آمادگی ابراز علاقه را پیدا کنید. اگر شما بعد از چند ماه هنوز هم عاشق طرف مقابل نشده بودید باید به احساس خودتان احترام بگذارید و با صداقت احساستان را به او بگویید و به رابطه ادامه ندهید.
سخن آخر در زمینه جواب ابراز علاقه
روش های مختلفی برای نحوه پاسخگویی به شخصی که ابراز علاقه کرده است وجود دارد. همه چیز بستگی به این دارد که شما چه احساسی به شخص و رابطه دارید. چگونه می خواهید آن را در یک سطح بالاتر و یا در حد همان دوستی ساده سابق ادامه دهید. قانون مشخص و قطعی در مورد نحوه پاسخگویی وجود ندارد. با این حال پاسخ شما قطعا شیوه برخورد شما با یکدیگر را تغییر داده یا رابطه را از بین خواهد برد.
ممکن است پاسخ شما باعث تقویت رابطه دوستی و ایجاد یک ارتباط موثر و موفق بهتر از قبل شود یا باعث این بشود که آخرین روزی باشد که با یکدیگر صحبت می کنید. من دوستت دارم، به ظاهر جمله و کلمات ساده ای هستند؛ اما در عین حال گفتن آن ها چندان هم آسان نیست. قرار گرفتن در این وضعیت به این معنا است که شما در یک تجربه زیبای انسانی شرکت داده شده اید. بنابراین آن را گرامی بدارید. در راستای این موضوع می توانید از مشاوران و روانشناسان در این مورد کمک بگیرید.
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش
3 سال پیش