هر آنچه باید از اصول سمپاشی درختان بدانیم
امروزه کشاورزی با توجه به پیشرفت علم و استفاده از فناوری های نوین بسیار پیشرفت داشته است. در گذشته عملیات کاشت نهال و مراقبت از درختان بصورت تجربی بوده است، اما امروزه این کار بسیار تخصصی شده است.
در سالیان اخیر رشد صنعت کشاورزی بسیا چشمگیر بوده است. باغداران با کمی تحقیق اقدام به خرید نهال میوه مناسب برای منطقه خود می کنند و با راهنمایی از کارشناسان می توانند به درختان خود بصورت اصولی رسیدگی کنند.
این امر سبب شده تا کشاورزی به سمت درست و علمی حرکت کند. با استفاده از روش های نوین کیفیت محصولات بالا رفته و بسیاری از باغداران علاوه به فروش محصولات خود در بازار داخلی، توانسته اند تا بخش عمده ای از محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنند.
یکی از بهترین نهال هایی که در ایران به عمل می آید و جایگاه خوبی برای صادرات دارد، نهال بادام می باشد. برخی از ارقام این نهال نیاز آبی کمی دارند و به راحتی می توان در بیشتر مناطق کشور اقدام به کاشت آن کرد.
اما برای کاشت یک نهال و پرورش آن فقط انتخاب رقم مناسب کافی نمی باشد. برای رسیدن به محصول باکیفیت و سودآوری اقتصادی مطلوب باید از زمان کاشت نهال تا برداشت رسیدگی های لازم به درختان را در اولویت قرار دهیم.
سال های ابتدایی کاشت نهال بعنوان دوره حیاتی و مهم آن حساب می شوند. میزان و روش آبیاری و همچنین استفاده از انواع کودها برای تقویت و کمک به ریشه زایی نهال از اقدامات بسیار مهمی است که باید بطور صحیح انجام شود.
اگر اطلاعات کافی در این زمینه را ندارید بهتر است با کارشناسان نهالستان اکین نهال ارتباط بگیرید تا با مشاوره رایگان بتوانید اطلاعات کافی در این زمینه را کسب کنید.
سمپاشی درختان
هر ساله باغداران هزینه و وقت زیادی برای به بار نشستن محصولات خود پرداخت می کنند و در زمان فصل برداشت چشم انتظار محصولی باکیفیت و پربار هستند تا بتوانند نتیجه زحمات خود را ببینند. یکی از مواردی که به آن باید توجه داشته باشند، مبارزه با انواع آفات و انجام عملیات سمپاشی در زمان مناسب و به مقدار کافی می باشد.
انواع نهال ها در طول سال ممکن است به دلیل های گوناگون با آفات مختلفی روبرو شوند. این وظیفه کشاورز است تا با بررسی دقیق این موضوع بتواند با آفات مبارزه نماید. تمامی درختان نیاز به سمپاشی دارند اما زمان سمپاشی و همچنین سم مورد استفاده در آنها با هم متفاوت می باشد. به طور مثال یکی از آفات نهال فندق کنه جوانه خوار می باشد. این آفت باعث خشکیدگی جوانه گل ها می شود و برای مبارزه با آن به هنگام بیدار شدن گیاه باید از سموم آندوسولفان، پودر گوگرد و دیازینون استفاده نمایید.
به این ترتیب می توان به این نتیجه رسید که زمان سمپاشی و سم انتخابی برای هر درخت با یکدیگر متفاوت می باشد. در ادامه این مقاله در مورد این موضوع بیشتر صحبت خواهیم تا شما نیز بتوانید اطلاعات بیشتری در مورد سمپاشی درختان بدست آورید.
بهترین زمان سمپاشی درختان
شاید بیشتر افراد به این نکته مهم توجه نکنند که زمان مناسب نقش تعیین کننده ای در کنترل و پیشگیری آفات دارد، اما در واقع اگر اینکار در زمان نامناسب انجام شود نه تنها در کنترل آفات اثری ندارد بلکه در بسیاری از موارد باعث آسیب به درختان نیز خواهد شد.
طبق بررسی کارشناسان کشاورزی بهترین زمان سمپاشی درختان در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است. انتخاب این زمان به خاطر 3 دلیل مهم می باشد.
- در این زمان به دلیل لخت بودن درختان و کم بودن برگ ها، سم به روی تمام نقاط درخت خواهد نشست.
- از دیگر دلایل انجام سمپاشی در زمستان، به دلیل وجود تخم آفات در قسمت زیر و روی پوسته می باشد. با انجام سمپاشی می توان این آفات را در همان مراحل اولیه رشد با هزینه کمتر نابود کرد.
- آخرین دلیل نیز به خاطر نبود میوه ها روی درخت می باشد. سمپاشی در این مواقع مانع از مسمومیت میوه ها می شود. سعی کنید تا سمپاشی در زمان شکوفه دهی انجام ندهید، زیرا در میزان باردهی درخت تاثیر زیادی دارد.
تاثیر شرایط جوی بر سمپاشی
یکی از دیگر نکات مهم که باید به آن توجه داشت، شرایط آب و هوایی است. سمپاشی نباید در روزهایی انجام شود که بارندگی صورت گرفته است. زیرا اگر زمانیکه سمپاشی را انجام داده ایم بارندگی صورت بگیرد، تمامی سم ها از روی درختان شسته می شوند و سم ها وارد خاک می شوند. بهترین زمانی که توصیه می شود تا سمپاشی انجام شود، روزهای بدون بارش و زمانی است که خاک مرطوب باشد.
همچنین بهتر است سمپاشی را در روزهایی انجام دهید که وزش باد وجود نداشته باشد. وزش باد سبب تغییر جهت ذرات سم می شود و سم ها به روی دیگر درختان خواهند نشست. این کار باعث آسیب به دیگر درختان شما خواهد شد.
بهترین زمان سمپاشی در طول روز
اگر شما هم به دنبال ساعت مناسب برای انجام سمپاشی هستید، باید بگوییم بهترین ساعت برای سمپاشی درختان میوه در ساعات اولیه صبح و همچنین در غروب که دمای هوا خنک تر شده است می باشد. بهترین دما که مناسب برای سمپاشی است، دمای پایین تر از 27 درجه می باشد.
سمپاشی درختان به هنگام ظهر نه تنها تاثیری در دفع آفات نخواهد داشت، بلکه موجب سوختگی برگ ها و همچنین تبخیر سم در اثر گرما می شود.
انتخاب زمان مناسب بر اساس نوع سم
یکی دیگر از عواملی که باعث تعیین زمان سمپاشی می شود، نوع سم مورد استفاده می باشد. انواع سم های بیولوژیک بهتر است به هنگام غروب آفتاب و در هوای خنک استفاده شود. دلیل اینکار به خاطر از بین رفتن این سموم در مقابل آفتاب و فعال شدن این سم در طول شب می باشد.
اما در بعضی از سم ها بهتر است در اوایل صبح پاشیده شوند. سموم سیستمیک در این دسته قرار می گیرند. پاشیدن این سموم در هنگام صبح باعث می شود تا با تابیدن نور آفتاب به درختان، سموم وارد آوندها شود.