به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از تجارت نیوز: شش ماه از آغاز آزادسازی و پنج ماه از شروع فروش سهام عدالت می گذرد. آزادسازی این سهام برای مردم و دولت چه آورده ای داشت؟
از ابتدا بسیاری از کارشناسان برای آزادسازی بدون زیرساخت و به یک باره سهام عدالت به دولت هشدار دادند. در واقع ورود 50 میلیون سهامدار به بورس بحث برانگیز بود.
دولت با شعار کمک به معیشت مردم فرایند فروش را در هفته اول خرداد ماه آغاز کرد. در کنار دولتمردان که هر روزه از ارزشمند بودن سهام عدالت و لزوم آزادسازی آن می گفتند، نمایندگان مجلس نیز آزادسازی را مثبت می دانستند و از آن دفاع می کردند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این خصوص گفت: با آزادسازی سهام عدالت حدود ۲۴۰ هزار میلیارد تومان معادل یک دوم بودجه عمومی کشور از دارایی دولت به مردم منتقل می شود و چندین میلیون تومان به دارایی خانواده های پنج نفره افزوده می شود که تحولی اساسی در سبد دارایی های آنهاست.
پورابراهیمی همچنین تاکیده کرده بود که واگذاری نباید زمان بر باشد. اما آیا سهام عدالت آنطور که دولت تاکید می کرد ارزشمند ماند و توانست کمکی به خانوارها کند؟
آیا تحولی در معیشت مردم رخ داد؟
قرار بود در طرح آزادسازی سهام عدالت، سهامدارانی که به فروش سهامشان نیاز دارند بخشی از آن را بفروشند. از ابتدا فرایند فروش زمان بر و کند آغاز شد و در خوشبینانه ترین حالت پس از گذشت چند هفته پول سهام به صورت خرد واریز می شد. در برخی از موارد رقم واریزی ها کمتر از 10 هزار تومان بود.
اما همین روند کند و واریزی خرد پس از قابل فروش شدن 30 درصد دوم عملا متوقف شد. از اواخر مرداد ماه تا به امروز سهامداران پول قابل توجهی به ازای فروش سهامشان دریافت نکرده اند.
با آغاز روند ریزشی بازار سهام از دهه سوم مرداد ماه و بلوکی شدن روش فروش، حقوقی ها تمایلی به خرید این سهام ندارند. حتی بسیاری از فعالان بازار سرمایه علت اولیه ریزش بازار سهام را فروش آبشاری سهام عدالت می دانند.
ارزش سهام عدالت حدودا نصف شده، برگه 532 هزار تومانی سهام عدالت که نزدیکی مرز 21 میلیون تومان پیش رفته بود در این هفته به 10 میلیون و 800 هزار تومان هم رسید.
اما سهامدارانی که درخواست فروش سهامشان را ثبت کرده اند و به پول آن نیاز دارند، منتظر واریز پولشان هستند. برخی نیز می گوید برخی از نمادهای سبد سهامشان فروخته شده اما واریز نمی شود.