دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / فرهنگ و هنر / چهره ها /

بیوگرافی و زندگی شخصی و اجتماعی محمدباقر قالیباف و همسرش + فیلم و عکس های جذاب و دیدنی 

یکشنبه، 09 مهر 1402
محمدباقر قالیباف (زاده 1 شهریور 1340) نظامی، سیاستمدار اصولگرای ایرانی، نماینده حوزه انتخابیه تهران و ششمین رئیس مجلس شورای اسلامی است. وی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و به مدت سه دوره شهردار تهران بود. برای مطالعه بیوگرافی این شخصیت سیاسی می توانید ادامه مطلب را مطالعه کنید.

فهرست مطالب


خلاصه بیوگرافی


نام : محمدباقر

نام خانوادگی : قالیباف

متولد : 1340/06/01

تحصیلات : دکتری جغرافیای سیاسی

سمت فعلی : رئیس مجلس شورای اسلامی

زندگی شخصی و خانواده


وی در اول شهریور سال 1340 در شهر طرقبه زاده شد. پدرش حسین قالیباف اصالتاً کُرد زبان و مادرش خیرالنساء بوژمهرانی اصالتاً فارس زبان بودند. برادرش حسن قالیباف طرقبه‌ای در عملیات کربلای 4 در جریان جنگ ایران و عراق کشته شد.

تحصیلات محمدباقر قالیباف


وی دانش‌آموخته رشته جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در مقطع فوق لیسانس و دکترای همین رشته در دانشگاه تربیت مدرس، هم‌زمان با فرماندهی نیروی هوایی سپاه، می‌باشد. پایان‌نامه دکترای وی بررسی سیر تکوین نهادهای محلی ایران در دوره معاصر بوده‌است.

همسر محمدباقر قالیباف


محمدباقر قالیباف در سال 1361 در سن 21 سالگی ازدواج کرد. همسر او زهرا مشیر، زنی از محله طرقبه است که همسایه قالیباف بود. دوران دبیرستان را به پایان نرسانده بود که امام خمینی، صیغه عقدشان را جاری کرد. او شعر می‌گوید، نقاشی می‌کند و جامعه‌شناسی می‌خواند.

فرزندان محمدباقر قالیباف


حاصل این ازدواج سه فرزند به نام های الیاس، اسحاق و مریم می باشد.

الیاس پسر ارشد قالیباف فارغ التحصیل مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی از یکی از دانشگاههای مالزی است و در حال حاضر عضو هیات مدیره موسسه مطبوعاتی سیمای مهر هستی است که روزنامه تهران امروز را منتشر می کند؛ وی در آبان ماه 1386 با دختر یکی از فرماندهان سپاه ازدواج کرده است.

زندگی سیاسی و اجتماعی محمدباقر قالیباف


هم زمان با پیروزی انقلاب اسلامی محمد باقر قالیباف فعالیت خود را در بسیج آغاز کرد و با شروع نا آرامی‌های کردستان به آن شهر و سپس با آغاز جنگ ایران و عراق به جبهه‌های جنوب عزیمت نمود و در اوایل جنگ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد. وی در جبهه‌های جنگ اغلب مسئولیت اطلاعات عملیات جنگ را به عهده داشت سپس در مسئولیت فرماندهی گردان و فرماندهی تیپ امام رضا نیز فعالیت کرد. وی در سال 1361 به فرماندهی لشکر نصر خراسان منصوب شد و سپس در فرماندهی لشکر 25 کربلا کار خود را دنبال کرد. سردار قالیباف بعد از پایان جنگ ایران و عراق فرمانده قرارگاه نجف بود و سپس به جانشینی نیروی مقاومت بسیج منصوب شد.

قرارگاه خاتم‌الانبیا

او در سال 1373 به عنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا انتخاب شد و گفته می‌شود که در پروژه‌هایی هم چون راه‌آهن مشهد - سرخس، گازرسانی به پنج استان مرکزی و غربی، ساخت سازه‌های دریایی خلیج فارس و سد کرخه نقش داشته‌است.

فرماندهی نیروی هوایی سپاه

در سال 1376، وی با حکم آیت الله خامنه‌ای، به سمت فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب گردید. وی پس از آن به فرانسه رفت و در امتحان خلبانی ایرباس شرکت کرد. محمدباقر قالیباف هنوز هم خلبان ایران ایر می‌باشد.

طرح امنیت اخلاقی

قالیباف در مهرماه 1381 اعلام کرد طرح امنیت اخلاقی را تبیین خواهیم کرد و گفت: «نیروی انتظامی مکلف است همراه با نخبگان دیگر دستگاه‌ها، امنیت اخلاقی را توصیف و تبیین و الزامات آن را برای متخلفان از قانون اجرا کند. خواست و دستور مقام معظم رهبری، خواست عموم مردم است.»

او در سال 1383 درباره امنیت اخلاقی می‌گوید: «در بعضی اوقات در طرح مسئله بدحجابی شاید غلظت سیاسی آن از غلظت سوء اخلاقی آن بیشتر باشد و من می‌خواهم بگویم که بیاییم نگاهمان را بالاتر بگیریم و دقیق تر به موضوع نگاه کنیم و قبل از هرچیز باید مرز بین حجاب و بدحجابی را طبق آئین‌نامه ترسیم کنیم چرا که لازمه زندگی شهروندی است.»

شهرداری تهران

پس از این که قالیباف در انتخابات ریاست‌جمهوری 1384 شکست خورد، به همراه محمد علی‌آبادی و محمدعلی نجفی به عنوان گزینه‌های تصدی شهرداری تهران پیشنهاد شد. در 13 شهریور 1384، وی توسط شورای شهر تهران به عنوان شهردار تهران انتخاب شد تا جانشین محمود احمدی‌نژاد شود که پس از انتخاب به عنوان رئیس‌جمهور، این مقام را ترک کرده بود. وی 8 رای از 15 رای شورا را به دست آورد. او در سال‌های 1388 و 1392 هر دفعه برای 4 سال توسط شورای شهر تهران در این مقام ابقا شد.

وی در سال 1387 برابر با سال 2008 میلادی از طرف سایت شهرداری‌های جهان به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد. سبک «مدیریت جهادی» یک شیوه مدیریت شهری در ایران بود، که توسط محمدباقر قالیباف، رقم خورد. قالیباف مدیریت شهری را «با عقل متصل به وحی نه عقل ابزاری و نه عقل پراگماتیستی» انجام می‌داد.

انتخابات ریاست جمهوری 1384

محمدباقر قالیباف در سال 1384 در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران وارد صحنه انتخابات شد و در اولین تجربه انتخاباتی خود با کسب 4٫07 میلیون رأی که پس از علی اکبر هاشمی رفسنجانی، محمود احمدی‌نژاد و مهدی کروبی، بالاتر از چهره‌هایی چون مصطفی معین، علی لاریجانی و محسن مهرعلیزاده قرار گرفت.

انتخابات ریاست جمهوری 1388

محمدباقر قالیباف پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایران سال 1388 گفت: «با جمع‌بندی شرایط موجود فعلاً داوطلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیستم.» او در فروردین 1388 از احتمال حضور خود در انتخابات سخن گفت اما در انتخابات ریاست جمهوری ایران (1388) نامزد نشد.

انتخابات ریاست جمهوری 1392

محمدباقر قالیباف در تاریخ 21 اردیبهشت 1392 در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت نام کرد. وی در سخنان خود گفت: «پای دو چیز ایستاده‌ام که به‌طور جدی به آن‌ها توجه کنم؛ نخست اجرای قانون اساسی و دوم حفظ حرمت محکومان و زندانیان.» صلاحیت وی روز 31 اردیبهشت 1392 از سوی شورای نگهبان برای نامزدی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تأیید شد. وی در این رقابت با حدود شش میلیون رای، رتبه دوم را به دست آورد. حسن روحانی برنده این انتخابات، بیش از هجده میلیون رأی به دست آورد.

وی پس از عدم موفقیت در انتخابات ریاست جمهوری، از روز 26 خرداد 1392 به محل کارش بازگشت و مشغول فعالیت‌های خود در حوزه شهرداری تهران شد.

مجلس شورای اسلامی

محمدباقر قالیباف، صبح روز پنجشنبه، 8 خرداد 1399 با کسب 230 رای از 264 رای ماخوذه به ریاست دائم سال اول مجلس یازدهم رسید. در رای‌گیری هیئت رئیسه مجلس، امیرحسین قاضی زاده هاشمی و علی نیکزاد ثمرین هم به ترتیب با 208 و 196 رای به عنوان نایب رئیس اول و دوم انتخاب شدند. علاوه بر قالیباف، فریدون عباسی و مصطفی آقامیرسلیم برای پست ریاست مجلس نامزد شده بودند که به ترتیب با کسب 17 و 12 رای از رسیدن به کرسی ریاست پارلمان ناکام ماندند. قالیباف شب گذشته نیز در جلسه فراکسیون اکثریت مجلس توانسته بود رای اول را کسب کند. حمیدرضا حاجی بابایی نماینده همدان در مجلس نیز صبح روز رای‌گیری از نامزدی برای ریاست مجلس یازدهم انصراف داده بود.

مسئولیت فعلی


محمدباقر قالیباف هم اکنون رئیس مجلس شورای اسلامی می باشد.

اینستاگرام محمدباقر قالیباف


محمدباقر قالیباف در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری ghalibaf با مخاطبان خود در ارتباط است.

آلبوم تصاویر محمدباقر قالیباف


فیلمی از حضور محمد باقر قالیباف در ستاد انتخابات



پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز سه شنبه 08 خرداد
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
ترجمه تخصصی متن
ویراستاری تخصصی مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
ترجمه تخصصی کتاب
هزینه چاپ یک کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
دارالترجمه رسمی به زبان انگلیسی