بیوگرافی و زندگی شخصی و اجتماعی سید مصطفی میرسلیم و همسرش + فیلم و عکس های جذاب و دیدنی
خلاصه بیوگرافی
نام : سید مصطفی
نام خانوادگی : میرسلیم
متولد : 1326/03/19
تحصیلات : فوق لیسانس مهندسی مکانیک
سمت فعلی : نماینده مجلس شورای اسلامی
زندگی شخصی و خانواده
سید مصطفی آقامیرسلیم در 19 خرداد 1326 در تهران متولد شد. نام پدر او سیدجلال بود.
تحصیلات سید مصطفی میرسلیم
تحصیلات متوسطه خود را در سال 1344 در دبیرستان البرز به پایان رساند و در سال 1349 موفق به اخذ فوق لیسانس در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه پواتیه فرانسه شد. بهدنبال آن، در سال 1351 از «مدرسه عالی ملی مکانیک و آئروتکنیک» تخصص مهندسی در رشته موتورهای درونسوز را کسب کرد.
همسر سید مصطفی میرسلیم
سید میرسلیم در سال 1349 وقتی تنها 23 سال داشت ازدواج کرده است.
فرزندان سید مصطفی میر سلیم
ماحصل این زندگی دو فرزد دختر به نام های مریم و مرضیه و یک پسر به نام مهدی است؛ مهدی میرسلیم لیسانس کتابداری دارد و کارمند صدا و سیما بود؛ مریم فوق لیسانس شیمی دریا دارد و سردبیر یک مجله تخصصی است و مرضیه دکترای حقوق جزا داشته و در دستگاه قضا کار می کند.
تیرماه 1401 مصطفی میرسلیم در گفتگو با تسنیم، خبر بازداشت فرزندش به اتهام همکاری با گروه مجاهدین خلق را تأیید کرد وی در این مصاحبه اعلام کرد که «فرزندش تیرماه 1398 توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به پنج سال حبس محکوم شدهاست و پس از درخواست تجدید نظر و صدور حکم قطعی در بهمن 99 او را به زندان اوین منتقل کردهاند و من در هیچیک از مراحل دخالتی نکردم.»
زندگی سیاسی و اجتماعی سید مصطفی میرسلیم
سید مصطفی آقامیرسلیم سیاستمدار اصولگرای ایرانی است که به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی فعالیت میکند.
وی در دولت دوم هاشمی رفسنجانی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. میرسلیم بین سالهای 1358 تا 1361 معاونت سیاسی اجتماعی وزیر کشور را بر عهده داشت. او از اعضای حزب جمهوری اسلامی بود که به پیشنهاد بنیصدر برای نخستوزیری به مجلس معرفی شد اما مجلس اول شورای اسلامی با نخستوزیری او موافقت نکرد. از 1361 تا 1368 در دوره ریاست جمهوری سید علی خامنهای، میرسلیم سرپرست نهاد ریاست جمهوری و مشاور عالی رئیسجمهور بود. او از 1372 تا 1375 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بود. میرسلیم رئیس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی است.
نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری ایران (1396)
وی رسماً درتاریخ 22 فروردین ماه 1396 برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران نامزد شد؛ و صلاحیت وی توسط شورای نگهبان تأیید و توسط وزارت کشور در شامگاه سی ویکم فروردین 1396 اعلام گردید. اما در تاریخ 27 اردیبهشت 1396 حزب مؤتلفه اسلامی با صدور بیانهای انصراف مصطفی میرسلیم از انتخابات را به حمایت از ابراهیم رئیسی اعلام کرد. وی در کانال تلگرامی خود، شایعه انصرافش را تکذیب کرد. پس از پایان رایگیری 29 اردیبهشت 1396، سیدمصطفی آقا میرسلیم با مجموع 478 هزار و 267 رأی نفر سوم در این دوره از انتخابات شد.
نامزدی در انتخابات مجلس یازدهم (1398)
سید مصطفی میرسلیم پنج شنبه 14 خردادماه 1398 برای نمایندگی حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در ستاد انتخابات کشور ثبت نام کرد. وی با مجموع تعداد آرا 892٫318 به عنوان نفر دوم از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس نماینده این دوره مجلس گردید. وی به دلیل شرایط سنی (سن بالای 75 سال) اجازه ثبت نام در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی را دریافت نمیکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
میرسلیم در دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. میرسلیم در گفتگو با برنامه شناسنامه شبکه سه در سال 1392، «مطلوب نبودن فضای نقد و بسته بودن فضای مطبوعات» در دوره وزارت خود را پذیرفتهاست.
میرسلیم در پاسخ به سؤالی در خصوص آخرین فیلمی که دیده گفت «خوشبختانه بعد از وزارت ارشاد دیگر ناگزیر نیستم فیلم تماشا کنم.»
سوابق مدیریتی
عضو هیئت مدیره شرکت دسا (دیزل سنگین ایران)
رئیس هیئت مدیره شرکت تحقیق، طراحی و تولید موتور ایران خودرو (ایپکو)
ناظر عالی طرح موتور ملی پایه گازسوز
ناظر عالی طرح موتور ملی دیزل سواری
او عضو هیئت علمی مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر و موسس و رئیس اولین مرکز تحقیقات موتور ایران و ناظر عالی طراحی و ساخت نخستین موتور پایه گازسوز (موتور ملی ایران) بودهاست. او ریاست فدراسیون نجات غریق و غواصی ایران و عنوان «حامی فدراسیون نجات غریق جهانی ایران» را بر عهده داشت.
کتابشناسی
حیات طیبه، 1385، رشد اندیشه
دریغا فارسی، 1384، آمه
جریانشناسی فرهنگی بعد از انقلاب اسلامی ایران (1357–1380)، 1384، باز
چشمانداز توسعه، 1383، پیام آزادی
سرنوشت انسان، 1383، پیام آزادی
دعوت یار، 1383، عابد
از واژه بیگانه تا واژه فارسی، 1382، باز
زندگی سیاسی اجتماعی، 1381، پیام آزادی
موتورهای درونسوز، نشر دانشگاهی (برگزیده هشتمین دوره کتاب سال ایران)
مسئولیت فعلی
سید مصطفی آقامیرسلیم به عنوان عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی فعالیت میکند.
اینستاگرام سید مصطفی میرسلیم
سیدمصطفی میرسلیم در اینستاگرام از طریق صفحه خود با نام کاربری mirsalim.ir با مخاطبان خود در ارتباط است.