نام : سجاد
نام خانوادگی : گنج زاده
تاریخ تولد : 1370/10/14
شهر محل تولد : تهران
رشته تخصصی : کاراته
سجاد گنجزاده (زاده 14 دی 1370) کاراتهکا اهل ایران است. گنج زاده در رده های مختلف عضو تیم ملی ایران است.
وی زاده اسلامشهر در استان تهران است، ولی پدر و مادر وی اصالتاً اهل منطقه بیله سوار در استان اردبیل میباشند. و دو برادر بزرگتر دارد.
سجاد گنج زاده در سال 1397 وقتی 27 ساله بود با دختر خاله 20 ساله اش خانم مهدیه ازدواج کرد ، این دو سال های زیادی بود که تصمیم به ازدواج با یکدیگر داشتند.
در نهایت در زمان مناسبی این وصلت صورت گرفت و حالا کنار هم زندگی می کنند.
من آن موقع که بتازگی کاراته را شروع کرده بودم ، مدرسه مان یکسری استعدادیاب بسکتبال آمدند و من را برای این رشته انتخاب کردند.
رفتیم و خوبم بازی می کردم و جزو کسانی بودم که آن چند ماه ازم راضی بودند اما در نهایت خودم کاراته را انتخاب کردم و بسکتبال را ادامه ندادم.
از سال 1380 در 10 سالگی کاراته را با حمایت برادرم موسی که کاراته کار بود شروع کردم,
وقتی او شروع به سفر با تیم ملی بمنظور شرکت در مسابقات کرد با خودم گفتم که من هم می توانم با رقبایی از سراسر جهان مبارزه کنم.
در نوجوانی وارد تیم ملی شد و توانست در مسابقات قهرمانی نوجوانانی جهان در مراکش سال 2009 وقتی 18 ساله بود مدال نقره را به گردن بیندازد.
او سپس با تیم ملی بزرگسالان در سال 2012 برنز تیمی را در قهرمانی جهان بدست آورد و در همین سال برنز کاراته دانشجویان جهان را هم کسب کرد.
گنج زاده در مسابقات قهرمانی جهان سال 2016 در لینز اتریش، پس از شکست حریفانی از ولز، تونس، کرواسی، ماکائو و بوسنی راهی فینال شد و در این مرحله با حریف مراکشی، که مدال طلای امیدهای جهان را در کارنامه دارد، رقابت کرد و در نهایت با شکست این کاراته کا طلای وزن 84+ کیلوگرم را از آن خود کرد.
سجاد گنج زاده در رقابتهای قهرمانی جهان سال 2018 که در اسپانیا برگزارشد در وزن +84 کیلوگرم با شکست رقبایی از قرقیزستان، آمریکا، بلژیک، ترکیه و روسیه موفق شد به دیدار نهایی این رقابتها صعود کند. در مبارزه پایانی گنج زاده مقابل جانان هورنه از آلمان به نتیجه 2 بر 5 رضایت داد و صاحب مدال نقره شد
گنج زاده در پایان لیگ کاراته وان سالزبورگ اتریش 2020، در رده سوم رنکینگ المپیکی وزن 75+ کیلوگرم قرار گرفت و راهی المپیک توکیو شد. گنجزاده در دور نخست برابر ایوان کوسیچ دارنده مدال طلای جهان 2018 از کرواسی به روی تاتامی رفت و در پایان با نتیجه 3 بر یک به برتری رسید. گنجزاده در ادامه مقابل طارق حمدی از عربستان به تساوی رسید و در سومین مبارزه نیز مقابل بریان ایر از آمریکا به برتری 6 بر صفر رسید. او در بازی آخر دور گروهی با پیروزی برابر حریف کانادایی خود به عنوان صدرنشین گروه به مرحله نیمه نهایی رفت. وی در مرحله نیمه نهایی مقابل اوغور آکتاش دارنده مدال برنز جهان و نفر نخست رنکینگ از ترکیه به روی تاتامی رفت و در پایان در دیداری سخت و حساس با نتیجه 2 بر 2 و با امتیاز سانشو به برتری رسید و به فینال المپیک توکیو راه یافت.
گنجزاده با برتری مقابل طارق حمدی از عربستان به مدال طلا رسید. وی در فینال به دلیل ضربه خطای کاراته کای عربستان سعودی به عنوان برنده مبارزه توسط هیئت داوران معرفی و قهرمان المپیک شد.
سجاد گنج زاده در اولین مسابقه خود با نتیجه 9 بر صفر مقابل کیت لاو از ماکائو به پیروزی رسید و دومین مسابقه خودش نیز با نتیجه 10 بر یک مقتدرانه به پیروزی رسید.
نماینده وزن 84+ کاراته کشورمان در سومین مسابقه خود مقابل طارق حمدی از عربستان قرار گرفت و در حالی که 6 بر 6 مساوی بودند با قانون سنشو (اولین امتیاز) نتیجه را واگذار کرد و راهی جدول شانس مجدد شد.
گنج زاده در جدول شانس مجدد با نتیجه 9 بر یک رشیمیکا همس از سریلانکت را شکست داد و دیدار رده بندی موفق شد سلیمان المولا از امارات را با نتیجه 5 بر صفر شکست دهد و صاحب مدال برنز مسابقات قهرمانی آسیا 2023 شد
سجاد گنج زاده در ردههای مختلف تیمهای ملی کاراته زیر نظر مربیان نام آشنایی همچون سید شهرام هروی، علیرضا کتیرایی، مجید عبدالحسینی، مهران بهنامفر، غلامرضا دباغیان ،حسین روحانی فعالیت داشتهاست. او نخستین مدال طلای تاریخ ایران در نخستین حضور رشته کاراته را در المپیک 2020 توکیو کسب کردهاست.
من انسان کمال گرایی هستم و وقتی کاری را شروع می کنم ، می خواهم به بهترین شکل ممکن آن کار را به پایان ببرم.
قله آرزوهای اولم قهرمانی در مسابقات آسیایی بود سپس در مسابقات جهانی و در نهایت قهرمانی در بازی هایی آسیایی بود که به همگی رسیدم.
تنها یک مدال در کلکسیونم کم دارم و آن هم مدال المپیک است و از این رو تلاش می کنم تا آنرا بدست آورم.
با درآمد ناچیزی که ما در کاراته داریم من ناچار شدم یک باشگاه تاسیس کنم که بخشی از مشکلات مالی ام حل شود و یک خدماتی هم به همشهریان ارائه کنم.
خوشحالم با کمک برادارنم این اتفاق افتاد ، امیدوارم یک روز قهرمانان بزرگی را از این باشگاه به ورزش ایران معرفی کنم.
تا هر موقع که خدا بهم انرژی بدی و آسیب جدی نبینم و بتوانم با انرژی و توان زیاد مسابقه بدهم به این رشته ادامه خواهم داد.
تو ایران به هیچ وجه مربی نمی شوم ، بخاطر اینکه فکر می کنم اونجوری که باید و شاید زحمات مربیان دیده نمی شود و آنطور که لیاقت دارند رسیدگی نمی شود.
من پنج مدال انفرادی جهانی دارم اما صندوق حمایت از قهرمانان چه کاری برای من انجام داده است ؟!
هیچ حقوقی دریافت نمی کنم ، رشته ما المپیکی شده ، یک گونی مدال گرفته ام اما هیچ حقوقی از این صندوق دریافت نکرده ام.
المپیک :
● طلای المپیک توکیو 2020
قهرمانی جهان:
● برنز پاریس 2012 تیمی
● طلا برمن 2014 تیمی
● نقره برمن 2014
● طلا لینز 2016
● طلا لینز 2016 تیمی
● طلا مادرید 2018 تیمی
● نقره مادرید 2018
بازی های آسیایی :
● طلا بازی های آسیایی 2018
کاراته قهرمانی آسیا :
● برنز تاشکند 2012 تیمی
● طلا دبی 2013
● طلا دبی 2013 کومیته تیمی
● نقره یوکوهاما 2015
● نقره یوکوهاما 2015 کومیته تیمی
● طلا نورسلطان 2017 کومیته تیمی
● طلا امان 2018 کومیته تیمی
● نقره نورسلطان 2018
● طلا تاشکند 2019 کومیته تیمی
● برنز تاشکند 2019
قهرمانی کاراته جوانان جهان :
● نقره مراکش 2009
دانشجویان جهان :
● برنز 2012 بار
قهرمانی کاراته وان :
● طلا استانبول 2013
● طلا استانبول 2014
● طلا باکو 2017