نام : زهرا
نام خانوادگی : خواجوی
تاریخ تولد : 1377/11/19
شهر محل تولد : نهاوند
رشته تخصصی : فوتبال
زهرا خواجوی متولد 19 بهمن 1377 در نهاوند، فوتبالیست است.
زهرا از بچگی به ورزش علاقمند بود و از همین سنین به فوتبال گرایش پیدا کرد. زهرا بعدها تصمیم گرفت دروازه بان فوتبال شود. وی در تصمیم خویش بسیار مصمم بود تا آن جا که تبدیل به دروازه بانی 6 دانگ در رده بانوان شد.
زهرا خواجوی هنوز مجرده بوده و ازدواج نکرده است، خودش می گوید، برای تشکیل زندگی ترجیح می دهد شخصی ورزشی و فوتبالی را انتخاب نماید تا شرایط همدیگر را بیشتر درک کنند!
یکی از فوبیاهای زندگی ام رانندگی است و خیلی از آن می ترسم.،یعنی اول رانندگی بعد تاریکی است، یک بار هم برای آموزش رانندگی رفتم و همه چیز خیلی خوب بود ولی سر امتحان آموزشگاه رانندگی که رسید، نرفتم.
وی ابتدا در سن 9 سالگی در هندبال فعالیت میکرد. اما به صورت اتفاقی سر از سالنهای فوتسال درآورد. پس از 2 سال به تیم ملی فوتبال زیر 14 سال زنان ایران دعوت شد.در سال اولی که در لیگ برتر فوتبال بانوان و تیم پاس همدان حاضر شد، یک روز دروازهبان تیم نیامد و مربی از بازیکنان خواست که یکی درون دروازه قرار بگیرد. زهرا قبول کرد و در درون دروازه ایستاد. همان روز سرمربی به وی گفت اگر میخواهی در تیم من بمانی باید دروازهبان شوی. همچنین الگوی جهانی وی مانوئل نویر کاپیتان تیم ملی فوتبال آلمان و باشگاه بایرن مونیخ است.
فوتبال حرفه ای خود را با بازی در آکادمی فوتبال استان همدان به عنوان مدافع آغاز کرد سپس سال 1393 در 16 سالگی مورد توجه مربیان تیم پاس همدان قرار گرفت و به این تیم ملحق شد و تا سال 1395 برای این تیم بازی کرد.
سال در 18 سالگی جهت ادامه فوتبال خود به تیم «اشترانکوه ازنا» در لرستان منتقل شد و پس از یک سال حضور در این تیم، تصمیم به جدایی گرفت و به تیم راه یاب ملل سنندج پیوست و تا سال 1397 برای این تیم به میدان رفت.
سال 1397 در 20 سالگی جهت تجربه چالش جدید به تیم شهرداری بم ملحق شد و تا سال 1398 پیراهن این تیم را بر تن کرد. او با این تیم 1 قهرمانی لیگ برتر بانوان را به دست آورده است.
سال 1398 در 21 سالگی به تیم وچان کردستان پیوست و به مدت یک سال برای این تیم کردستانی توپ زد.
فصل 1399 – 1398 با بسته نگه داشتن دروازه اش به مدت 953 دقیقه توانست رکورد کلین شیت کل تاریخ فوتبال ایران را بشکند و هم اکنون این رکورد به نام وی ثبت شده است، او با ثبت این رکورد نامش در بین 100 دروازه بان برتر جهان قرار گرفت.
سال 1399 در 22 سالگی به تیم «خاتون بم» منتقل شد و هم اکنون در این تیم مشغول به بازی است.
اولین بار سال 1390 در 13 سالگی به عنوان مدافع به تیم ملی زیر 14 ساله های ایران دعوت شد.
سال 1395 در 18 سالگی به عنوان دروازبان به اردوی تیمملی زیر 19 ساله های ایران فراخوانده شد و از سال 1397 هم عضو تیم ملی بزرگسالان ایران می باشد.
وی با تیم ملی ایران 1 مقام دومی مسابقات آسیای مرکزی زیر 23 ساله را کسب کرده است.
وقتی فوتبال را شروع کردم همه می گفتند این یک رشته مردانه است، مگر می شود دختر در این رشته توپ بزند و همه تیکه می پراندند.
ولی وقتی وارد این رشته شدم و به مسابقات رفتم، دیگران دیدند فوتبال زنان پیشرفت می کند و رفته رفته نظرها هم تغییر کرد.
خواجوی دروازبانی باهوش و انعطاف پذیر بوده و توانایی بازی با پا، رفلکس های سریع و جایگیری های مناسب ازخصوصیات بارز او می باشد.
وقتی از مادرم دور هستم بعد از پایان بازی ها با او تماس می گیرم و با هم در مورد غم ها و شادی های زمین فوتبال حرف می زنیم.
این گفت وگوها و حمایت خانواده اگر نبود، شاید خیلی پیش تر از این فوتبال را رها می کردم.
بازی در چمن آزادی نه فقط برای من، بلکه برای همه فوتبالیست ها یک آرزو است، شاید هزار بار از کنار استادیوم رد شده باشم ولی داخل چمن را لمس نکرده ام.
اشکم بابت این موضوع در نمی آید و بابت این در می آید که ما از خیلی از اهداف، استعداد و چیزهایی که می توانیم جلو بیفتیم، عقب می افتیم.
در واقع دلم برای بانوان می سوزد نه اینکه چرا زهرا خواجوی در این زمین بازی نکرده است زیرا ما دیگر به زمین های غیر استاندارد عادت کرده ایم.
هنگام بازی در تیم «اشترانکوه ازنا» به دلیل کمبود نفرات تیم شان به عنوان فوروارد به زمین رفت و موفق شد در ثانیه 30 بازی برابر آینده سازان سریع ترین گل تاریخ بانوان ایران را به ثمر برساند.
بهترین خاطره فوتبالی ام، عکس العمل های خوبم در دفاع از دروازه مقابل تیم مدعی سیرجان بود و بدترین گلی هم که خوردم در تیم ملی و از ملی پوش ازبکستانی بود.
زهرا خواجوی فعلا افتخاری را به نام خود ثبت نکرده است.
زهرا خواجوی در اینستاگرام از طریق پیج خود با نام کاربری zahrakhajavi_official با مخاطبان خود در ارتباط است.