به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، مشکلات مهاجرت باعث می شود که اغلب زوجین در ماه ها و سال های اول مهاجرت تمام تلاش خود را به مدیریت این مشکلات مانند یافتن محل زندگی، یافتن کار، سر و سامان دادن به امور مالی و تحصیلی و یافتن دوست اختصاص دهند. هر چند این تلاش ها برای ادامه زندگی در غربت ضروری است، اما زوجین باید به حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت نیز توجه داشته باشند. پس از مهاجرت بسیاری از زوجین با مشکلات زیر رو به رو می شوند که می تواند شادابی رابطه آنها را تحت تاثیر قرار دهد:
خشم و عصبانیت نسبت به مهاجرت:
زوجین به دلایل مختلفی مهاجرت می کنند و کاملا طبیعی است که مهاجرت برای یکی از دو نفر مهم تر از دیگری باشد و موجبات پیشرفت او را در زندگی فراهم کند. بسیاری از افراد برای پیشرفت های شغلی و تحصیلی مهاجرت می کنند و طرف دیگر رابطه با اینکه با میل قلبی او را همراهی کرده است، اما پس از فروکش کردن هیجان اولیه ناشی از مهاجرت، دچار احساسات متناقضی در این ارتباط می شود.
استرس:
مهاجرت تجربه سخت و پر تنشی است. برخی از افراد به خوبی از پس این تنش ها بر می آیند. اگر مسئله مهاجرت برای یکی از زوجین ساده و راحت باشد، شاید متوجه فشاری که همسرش تحمل می کند نشود. مهاجرت فشار زیادی روی رابطه وارد می کند و زوجین بیشتر از قبل به یکدیگر تکیه می کنند. اگر یکی از زوجین این حمایت را از دیگری به عمل نیاورد یا احساسات همسرش را درک نکند، رابطه آنها دچار مشکل جدی خواهد شد.
تنهایی:
پس از مهاجرت به کشور غریب، کاملا طبیعی است که افراد تا حدی احساس تنهایی کنند. تا زمانی که فرد بتواند برای خود شبکه ای از دوستان را ایجاد کند، به حمایت همسرش نیاز دارد تا بر غم غربت خود غلبه کند. گاهی حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت به خاطر بی توجهی یکی از زوجین به احساس تنهایی دیگری دشوار می شود.
عدم حل مشکلات پیشین پس از مهاجرت:
برخی از زوجین برای یک شروع جدید و به امید ایجاد نشاط در رابطه خود و حل مشکلات پیشین مهاجرت می کنند. هر چند این راه حل برای برخی از افراد جواب می دهد، اما هرگز نباید تصور کنید که با زندگی در یک مکان جدید مشکلات پیشین شما به طور ناگهانی ناپدید می شوند.
نگرانی های مالی:
بسیاری از زوجین پس از مهاجرت متوجه می شوند که زندگی در یک کشور جدید بار مالی بیشتری نسبت به انتظارات آنها دارد. شاید یکی از زوجین در یافتن شغل به مشکل برخورد کند و تمام فشار زندگی روی شانه های فرد دیگر باشد.
جدایی طولانی مدت:
بسیاری از زوجین مهاجر به دلیل صرف زمان کم در کنار یکدیگر از هم دور می شوند. شاید یکی از زوجین به خاطر احساس تنهایی یا غربت بیش از حد به کشور خود سفر می کند یا به خاطر مسائل شغلی مجبور به رفتن به سفرهای طولانی است. این در حالی است که زوج دیگر به تنهایی در خانه رها شده است. دلیل این جدایی هر چه که هست، دوره های طولانی مدت دوری از یکدیگر حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت را دشوار می کند.
راهکارهای حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت:
تمرکز بر جنبه های عاطفی و عملی مهاجرت:
هر چند یافتن محل زندگی، محل تحصیل، اشراف بر مسائل حقوقی و تنظیم امور زندگی پس از مهاجرت اهمیت دارد، اما به همان مقدار باید به جنبه های عاطفی زندگی خود نیز توجه داشته باشید. احساسات خود را با یکدیگر در میان بگذارید و پذیرای افکار و عواطف یکدیگر باشید.
به دنبال کمک تخصصی باشید:
برای تسهیل فرآیند مهاجرت خود به دنبال راه های تخصصی باشید. برای ادغام در محیط کاری از همکاران خود کمک بگیرید. برای یادگیری فرهنگ و آشنایی با محیط در صورت لزوم کلاس زبان بروید و با خانواده های بیشتری آشنا شوید. هر چه سریع تر در کشور جدید ساکن شوید، حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت ساده تر می شود.
در مورد مسائل مالی با یکدیگر راحت صحبت کنید:
در صورتی که با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کنید به امید آن نباشید که مشکلات به خودی خود حل شوند. در صورتی که همسرتان قادر به یافتن کار نیست، با او در مورد گزینه های ممکن برای حل مسائل مالی حرف بزنید.
با مشکلات خود مواجه شوید:
مشکل شما هر چه که هست، مالی، عاطفی، خشم، غم غربت یا هر چیز دیگری، نادیده گرفتن آن به حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت آسیب می زند.
زمان بیشتری را با هم صرف کنید:
صرف زمان با یکدیگر شاید مهم ترین کاری است که می توانید برای حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت انجام دهید. زمانی را در طول هفته اختصاص دهید که به صورت باکیفیت با یکدیگر باشید، حتی اگر تنها دو ساعت است. با یکدیگر نواحی اطراف را بگردید و از چیزهای جدید در زندگی مهاجری لذت ببرید. شاید بازی کردن، ماساژ دادن به یکدیگر یا حرف زدن در زمان صرف چای می تواند به استحکام رابطه و به یادآوردن عشق و علاقه بین همسران کمک کند.
به دنبال مشاوره باشید:
در صورتی که مشکلات بین شما جدی شده و حفظ زندگی مشترک پس از مهاجرت دشوار شده است، به فکر مراجعه به مشاور باشید. برای دریافت مشاوره می توانید از خدمات آنلاین در کشور خود استفاده کنید. مشاورانی که درک مشترکی از فرهنگ شما دارند، بهتر می توانند به حل مسائل شما کمک کنند.
از برگشتن نترسید:
اگر زندگی شما در غربت دشوار شده و به هیچ وجه مشکلات شما از نظر تحصیلی، کار یا رابطه حل نمی شود، به بازگشت به خانه فکر کنید. شاید پس از آن همه ذوق و شوق برای مهاجرت، بازگشت به خانه به شما احساس حقارت بدهد، اما فراموش نکنید که هدف از زندگی آسایش است. اگر نمی توانید از پس مشکلات زندگی مهاجری بربیایید، همه چیز را بپذیرید و به وطن بازگردید.