در گذشتهٔ نه چندان دور، برای زیبایی بینی و رسیدن به فرم دل خواه آن راهکاری به جز جراحی بینی وجود نداشت. این روند تا زمانی ادامه داشت که ژل های قابل تزریق به بینی به کلینیک های زیبایی راه پیدا کردند. این ژل ها از هیالورونیک اسید تهیه شده اند و متخصصان زیبایی با تزریق آنها به نقاط مختلف بینی می توانند ظرف مدت زمانی بسیار کوتاه (حدود ۱۵ دقیقه) برخی ایرادهای ظاهری بینی مثل فرورفتگی یا انحنای نامتعارف بینی را برطرف کنند. دکتر الکساندر ریوکین (Dr. Alexander Rivkin) شخصی است که نخستین بار روش تزریق ژل به بینی را معرفی و استفاده کرد. این روش در میان ساکنان بسیاری از نقاط جهان، جایگزینی محبوب و مقرون به صرفه برای عمل زیبایی بینی شده است.
تزریق فیلر بینی (filler/ پرکننده) راهکاری است که در این روش برای رسیدن به فرم دل خواه از آن استفاده می شود. فیلر در واقع همان ژل است و با آن، علاوه بر تغییردادن فرم و حالت کلی بینی، می توان شکل نقاطی مثل حفره های بینی یا ارتفاع پل آن (پلِ بینی قسمت استخوانی بالایی آن است) را تغییر داد.
بسیاری از نتایج حاصل از عمل بینی با تزریق ژل به آن هم دست یافتنی خواهند بود، با این تفاوت که روش دوم موقتی است و پس از مدتی امکان بازگشت بینی به حالت سابق و در نتیجه، نیاز به تزریق مجدد ژل وجود خواهد داشت (در بخش های بعدی اطلاعات بیشتری در این باره داده خواهد شد).
بهترین روش تزرق فیلر به بینی
تزریق فیلر دارای عوارضی مانند تورم، کبودی و خونریزی است. ولی بینی ناحیه خاصی از صورت است و لازم است که تمام موارد ایمنی انجام گیرد تا آسیبی به ساختار بینی وارد نشود. میزان خون رسانی به بینی محدود است و لازم است که در حد امکان کبودی کمتری در بینی ایجاد شود. این مورد در بینی هایی که تحت جراحی قرار گرفته اند باید بیشتر رعایت گردد.
نکات مهم
1– اکثر محصولات استفاده شده (مثل مارک های Juvederm،Restylan ) معمولا” دائمی نیستند هر چند که در بازار فیلرهای دائمی مثل ژل سیلیکون هم وجود دارد که معمولا” پزشکان تمابل زیادی به استفاده از آنها ندارند چون درصورتیکه باعث برآورده شدن انتظارات بیمار نشود موجب مشکلات اساسی برای هردو خواهد شد.
۲- با افزایش مصرف این مواد بوسیله افراد غیرمتخصص که با وعده هزینه کمتر و تبلیغات در مجلات زرد و غیره و بدون شناخت دقیق از ساختار طبیعی و غیرطبیعی بینی اقدام به تزریق می نمایند، بسیاری از جراحان بینی در مطب هایشان بیمارانی را که دچار مشکل شده اند ویزیت می کنند.
۳- حجم های زیاد این مواد باعث تغییر در بافت نرمال بینی میشود و دربسیاری از موارد عمل ترمیمی و ثانویه را بسیار مشکل و یا در برخی بیماران غیرممکن میکند.
۴- با گذر زمان،این مواد پرکننده می توانند باعث تغییرات پوستی مثل قرمزی و نامنظمی در سطح بینی میشوند بخصوص اگر بوسیله فرد غیرمتخصص بسیار نزدیک به سطح پوست تزریق شود.
۵- به نظر وقتی که نیاز به افزودن حجم در محلی کوچک در بینی باشد می توانند موثر باشند ولی اگر در آنالیزبینی مشخص شود که برای هارمونی بهتر باید قسمتهایی ازبینی برداشته شود،درمان معمول همان جراحی رینوپلاستی است.
۶- یکی از محل هایی که می تواند در صورت تزریق درست از فواید این مواد پرکننده بهره مند شود ناهمواریها و فرورفتگیهای کوچک در پل بینی است.
۷- بطور کلی هرگز اینگونه دستکاری ها را دست کم نگیرید و با مشاوره کامل و دقیق با جراح باتجربه و آموزش دیده رینوپلاستی انتخاب دقیق تری را انجام دهید و توصیه ما به شما این است که در هر صورت از پر کردن بینی تان با مواد دائمی پرهیز کنید چرا که اولا معمولا نتایج نامناسبی می دهند و دوما امکان اصلاح بدون دردسر و جداکردن آنها ازبافتهای طبیعی بینی تقریبا غیرممکن است.پس هرگز پل های پشت سرتان را خراب نکنید.
۸- نکته مهم دیگر این است که در هر دفعه تزریق نباید حجم زیادی وارد بینی کرد چرا که هم باعث مشکلات ظاهری می شوند و هم با کاهش جریان خون در بینی و بخصوص پوست رویی آن ممکن است نتایج فاجعه بار بوجود آورند.
۹- ماندگاری بهترین و تاییدشده ترین ماده پرکننده غیر دائمی در بینی معمولا” میان ۹ تا ۱۲ ماه خواهد بود که بسته به خصوصیات خود فرد و جنس ماده فرق خواهد کرد
10- در کل این مواد حتما” باید بوسیله جراح باتجربه و آموزش دیده رینوپلاستی تجویز و تزریق گردد و معمولا کاربرد آن به برطرف کردن نامنظمی های ناچیز و نیازمند دستکاری حداقلی می باشد.