راه ها و روش های زیادی برای ایجاد انگیزه و مثبت اندیشی کودکان وجود دارد که انتخاب هر یک از آنها بستگی به خودمان و دیدگاه مان دارد.
روحیه قدردانی را در کودکان پرورش دهید
برای داشتن روحیه و اخلاق بهتر در کودکان باید عادت های مناسب در آنها نهادینه شود. برای نهادینه کردن روحیه قدردانی در کودکان باید اتفاقات جذاب و دوست داشتنی روزمره را یاد آور شویم تا آنها از داشتن این نعمت ها احساس رضایت کنند. در واقع با این روش کودک یاد می گیرد که نیمه پر لیوان را مشاهده کند و در آینده با پرورش طبیعی این احساس، شما یک انسان خوشحال تر، سالم تر و کامل تر را تحویل جامعه داده اید.
مهارت های عملی را با صبر و حوصله آموزش دهید
به کودک کمک کنید تا با همسالان کنار بیاید - مثلا، بستن بند کفش، استفاده از کارد و چنگال و مدیریت رفتن به توالت.
استرس اضافی را از آنها دور کنید
اگر به دنبال تربیت یک کودک خوشبین و خوش اخلاق هستید پس منابع استرس را از او دور کنید. یکی از شناخته شده ترین منابع استرس، اخبار و برنامه های نامناسب تلویزیون و سایر رسانه های اجتماعی است که به نوعی کودک را در چالش های واقعی جهان درست قبل از آمادگی پذیرش آنها مواجه می کند.
او را تشویق کنید
به کودک خود کمک کنید تا افکاری که به او در زندگی کمک می کند و دغدغه های ذهنی اش را کاهش می دهد، یاد بگیرد و در عوض افکار منفی را کمتر کند. کمک شما بدون شک بسیار موثر خواهد بود و او بیشتر از هر چیز و هر کس به کمک شما نیاز دارد.
به کودک خود ایمان داشته باشید
این بخش بسیار مهم است. یکی از بهترین هدیه هایی که ما می توانیم به فرزندان خود بدهیم، این است که به آنها روحیه خوب مثبت اندیشی بدهیم.
اگر لازم است زیاد بیان کنید و کلمات مثبت را تکرار نمایید تا جایی که به خودباوری برسند.
اصلا و اصلا به جملات منفی که احتمال داشت والدین شما در کودکی به شما گفته باشند، فکر نکنید.
شما باید از او حمایت کنید و به آنها نشان دهید که باورشان دارید. پیام خود را بلند و رسا به او برسانید.
آموزش مشاهده اتفاقات واقعی از دریچه تفکر
اتفاقات ناگوار بخش جدایی ناپذیر از زندگی انسان است و تفاوت انسان ها نیز در واکنش متفاوت به رویدادهای ناگوار سنجیده می شود. به کودکتان آموزش دهید که کنترل برخی از اتفاقات ناخوشایند از توانایی انسان خارج است و در این میان هر فردی باید یاد بگیرد که جایگاه شکست را با پیروزی تعویض کند.
در واقع ما نباید کودکمان را نسبت به وقایع تلخ با نوعی خوشبینی کاذب مواجه کنیم، بلکه باید به او بعد خوشبینانه نگاه و نگرش به شرایط واقعی زندگی را آموزش دهیم.
تجربه خوشبختی و ریسک کردن برای کسب آن
برای پر رنگ کردن روحیه « من می توانم » در کودکان باید فرصت های زمینه ساز موفقیت را برای آنها فراهم کنید، یعنی آنها را در موقعیت هایی قرار دهیم که مفهوم موفقیت در کار و زندگی را از همان کودکی درک کنند.
مثلا برای افزایش احساس خوشبختی در پی انجام کارها، می توانید یک سری وظایف روزمره را به او بسپارید، سپس موفقیت او در مدیریت را گوشزد و او را تشویق کنید.