چگونه حال دلمان را خوب کنیم؟

  پنجشنبه، 27 شهریور 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
چگونه حال دلمان را خوب کنیم؟
همه ما حال بد را تجربه می‌کنیم. غم کوتاه مدت و ملایم یا آزردگی و ناراحتی لزوما به معنای داشتن افسردگی نیست، حال بد ما می‌تواند حس مزاحمی باشد که ترجیح می‌دهیم ازآن دور شویم.

وقتی دلتان می گیرد چه چیزی حالتان را بهتر می کند و باعث می شود که احساسات منفی را از خود دور نگه دارید؟ هرکسی در زندگی پستی ها و بلندی های مختلفی را تجربه می کند. روزهایی هستند که احساس می کنیم در اوج لذت و شادی هستیم و به تناسب آن در روزهایی دیگر احساساتی نظیر غم و اندوه گریبان گیر ما می شوند. این نوسانات امری اجتناب ناپذیر هستند. همین تضادها باعث می شود تا ما بتوانیم زیبایی های زندگی را درک کنیم. در واقع تا زمانی که تجربه تاریکی وجود نداشته باشد زندگی در روشنایی خورشید برای افراد چندان ارزشمند به نظر نخواهد رسید. با این حال ما باید راه های درستی را برای مقابله با احساسات منفی بیاموزیم تا بتوانیم هرچه زودتر از آن ها عبور کرده و مجدداً هیجانات مثبت را تجربه کنیم.

وقتی دلتان می گیرد چه چیزی حالتان را بهتر می کند

روان شناسان و پزشکان روانی می گویند تا حدود غم و ناراحتی برای انسان مفید و کاملا طبیعی است ولی نباید حالتی جدی و طولانی مزمن شده به خود بگیرد.

ورزش کنید

احتمالا تا به حال در مورد تاثیرات مثبت ورزش بر سلامت جسم چیزهایی بسیاری شنیده اید اما تاثیرات ورزش در زمینه سلامت روان اغلب کمتر مورد توجه قرار می گیرد. در حالی که فعالیت های بدنی به خصوص ورزش های هوازی در بهبود روحیه تاثیر بسزایی دارند. ترشح آدرنالین هنگام ورزش کردن به شما کمک می کند تا بتوانید یک روز بد را راحت تر پشت سر بگذارید و با وجود همه ناراحتی ها احساس نشاط را در خود حفظ کنید.

با یک دوست صحبت کنید

گاهی اوقات افراد تنها به یک گوش شنوا نیاز دارند. کسی که بتواند کنار او احساس امنیت کنند و نگرانی ها ودغدغه هایشان را آزادانه با او در میان بگذارند. در این شرایط حتی اگر فرد مقابل هیچ راهکاری نیز ارائه ندهد همین فرایند صحبت کردن به فرد کمک می کند تا بتواند احساس بهتری داشته باشد. به همین خاطر زنگ زدن به یک دوست صمیمی می تواند فکر خوبی در جهت تغییر روحیه شما باشد.

موسیقی مناسبی را انتخاب کنید

گوش دادن به موسیقی زمانی که دلتان گرفته است می تواند تا حد بسیاری به شما کمک کند. البته بسیاری از افراد هنگامی که غمگین هستند با گوش دادن به آهنگ های غمگین حال خود را بدتر می کنند. درنتیجه نوع موسیقی که انتخاب می کنید بسیار اهمیت دارد. اگر حوصله گوش دادن به یک موزیک شاد و پرانرژی را ندارید گوش دادن به یک موسیقی بی کلام و آرامش بخش می تواند گزینه مناسبی باشد و تاثیر شگفت انگیزی روی خلق شما داشته باشد.

از جملات انگیزشی استفاده کنید

استفاده از جملات انگیزشی به شما کمک می کند تا مثبت اندیشی بیشتری داشته باشید و بتوانید فرصت های بیشتری را در زندگی خود خلق کنید. از آنجایی که روانشناسان معتقدند تمام رفتارها و احساسات ما ریشه در نوع افکار و نگرش ما دارند جملات انگیزشی با تغییر دادن نگاه و طرز فکر ما نسبت به زندگی می توانند کمک کنند تا بتوانیم کمتر خلق غمگین را تجربه کنیم و زمان هایی که دلمان می گیرد راحت تر شرایط را تغییر دهیم.

خدا رایاد کنید

ذکر خدا منبع آرامش و انرژی های مثبت است. نماز خواندن، قرآن خواندن، صبحت با خدا و حضور در یک مکان مقدس مانند امام زاده ها می تواند کمک کند زودتر به آرامش برسیم و غم درونی خود را از یاد ببریم. بسیاری از افراد در جامعه ما فقط با یاد خدا به جنگ مشکلات می روند.

کتاب بخوانید

افراد زیادی را می شناسم که به محض اینکه دلشان می گیرد و احساس می کنند غمگین هستند؛ سری به یک کتاب فروشی زده و کتابی خریده و سریعا شروع به خواندنش می کنند. در مطالعه قدرت و جادویی هست که شاید در هیچ کار دیگری نباشد. خواندن یک صفحه کتاب می تواند شگفت انگیز باشد.

خودتان را چک کنید

حساسات ما معمولا نتیجه عملکرد ناقص الگوهای فکری هستند که در ذهن ما تکرار می شوند.

یک تمرین ساده، رفتار درمانی شناختی است که سوابق فکری را بررسی می کند.

هدف این روش، بررسی اعتبار و درستی اندیشه های شماست.

برای مثال، آیا واقعا درست است که همه از شما متنفرند؟ احتمالا نه! بررسی سوابق فکری پرده از افکار پشت ذهن شما بر می دارد و در نتیجه اصلاحات بعدی بطور اتوماتیک انجام می شود.

گریه کنید

برخی افراد گریه را ناشی از ضعف یا آسیب پذیری می دانند؛ اما واقعیت این است که گریه پاسخ طبیعی بدن در برابر احساس غم است. برخی اوقات بهتر است به جای سرکوب کردن یک احساس غم، آن را بیرون بریزیم. گریه کردن باعث سبک تر شدن افراد می شود. شک نکنید اشک ریختن باعث بهتر شدن حال مان می شود.

چیزی بنویسید

باور نمی کنید ولی درصد بالایی از رمان ها، داستان های کوتاه، یادداشت ها و کتاب های چاپ شده در دنیا حاصل دوران ناراحتی، افسردگی و اندوه نویسنده هستند. کاغذ سفیدی پیش روی خود قرار دهید و خودکار را به دست گرفته و هر چه دل تنگتان می خواهد بنویسید؛ بدون اینکه مهم باشد چی می نویسید.

اینکه دائماً دلم می گیرد می تواند نشانه افسردگی باشد؟

احساس غمگینی یکی از اجزای اصلی افسردگی است با این حال به تنهایی نمی تواند نشان دهنده این باشد که شما لزوماً به این اختلال مبتلا شده اید چرا که در افسردگی فرد مشکلات دیگری را در زمینه های نظیر خواب، اشتها، حافظه و... نیز تجربه می کند. با این حال اگر دائماً با این مشکل مواجه می شوید و عملکرد روزمره تان تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته لازم است که به یک روانشناس مراجعه کنید تا بتوانید تشخیص و درمان مناسب را دریافت کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها