محافظت از پا دارای شرایط خاصی است که استفاده از کفش یکی از آنهاست. پس از خرید کفش مناسب باید از کفش های خود مراقبت کنیم تا مدت زیادی عمر کرده و ظاهر زیبایی برای شما به ارمغان آورند زیرا نگهداری نامناسب و استفاده ی مداوم و روزانه از کفش عمر آن را کاهش می دهد.
در این بخش از دنیای مد نکاتی برای افزایش عمر کفش هایمان را آورده ایم تا بدانید که چگونه باید از کفش هایتان محافظت کنید تا خراب نشوند و بتوانند از پا ها که قلب دوم انسان هستند ، به خوبی مراقبت کنند.
علت ترک خوردن انواع کفش و کیف چرمی چیست؟
اگر کیف چرمی خود را دوست دارید، مراقبت از آن را جدی بگیرید! تاب حال به این موضوع فکر کردید که چرا چرم ترک می خورد؟ بافت طبیعی منحصر به فرد چرم، آن را برای راحتی و فرم دهی به پای شما به یک ایده آل تبدیل می کند. از طرف دیگر، پوست قابل انعطاف حیوانات همیشه یکنواخت و بدون نقص نیستند.
علاوه بر این، انواع چرم طبیعی به دلیل داشتن منافذ پوستی همواره در معرض آسیب دیدگی و شکنندگی قرار دارند. دلیل اصلی ترک و کدر شدن چرم این است که سطح متخلخل آن خاک و روغن ها را جذب می کند.
این مواد تحریک کننده باعث ایجاد تغییر و ترک روی سطح کفش و هر یک از محصولات چرمی از جمله کیف های چرمی می شوند. بنابراین مراقبت از کیف و کفش چرم در هر شرایطی ضروری است.
کثیفی و روغن برای ظاهر چرم شما دردسرساز می شود. با این وجود، کمبود رطوبت یکی دیگر از دلایل اصلی در مورد ترک های چرمی است. کیف یا کفش چرمی شما هنگام قرار گرفتن در معرض محیط های خشک و یا نگهداری در مناطقی که شرایط رطوبت مناسب را ندارند، به راحتی خشک شده و ترک می خورند. بهتر است کفش های چرمی خود را در اتاقی نگه دارید که حداقل ۴۰ درصد در هوا رطوبت داشته وجود داشته باشد تا از ترک خوردگی جلوگیری شود. اگر این امر به طور طبیعی اتفاق نیفتد، می توان با استفاده از یک دستگاه رطوبت ساز در خانه این شرایط را فراهم کرد.
کاهش رطوبت سطح چرم برای یک مدت طولانی یا شاید برای یک هفته، می تواند باعث تغییر بافت چرم و در نتیجه ترک خوردن سطح آن با سرعتی شگفت انگیز و ناامیدکننده گردد. این موضوع علاوه بر ناراحت کننده بودن، باعث آسیب دیدگی پا نیز می شود. مراقبت از کیف کفش چرم در عین سادگی، برای حفظ کیفیت چرم واقعا ضروری است.
چگونه از کیف و کفش چرم خود نگهداری کنیم؟
چرم از دباغی پوست حیوانات مختلف مانند گاو، گوسفند، شترمرغ و … تهیه می شود. دباغی به فرآیندی اطلاق می شود که طی آن پوست حیوانات را در مواد شیمیایی و گیاهی متفاوتی می خیسانند تا بادوام شوند. با توجه به اینکه نگهداری لوازم چرم بسیار دشوار است، به همین دلیل ما موضوع « چگونه از کیف و کفش خود نگهداری کنیم؟ » را انتخاب کرده ایم با ما همراه باشید.
- برای جلوگیری از اثر رطوبت در کیف چرمی داخل آن را با روزنامه مچاله شده پر کنید و درب آن را باز بگذارید که هوا در آن جریان داشته باشد.
- برای براق شدن کفش می توانید از وازلین استفاده نمایید.
- چرم های دباغی شده و سیاه را با مالش با یک پارچه نرم و آب لیمو تمیز و براق کنید.
- می توانید از لوسیون برای براق کردن کفش هایتان استفاده کنید. مقدار کمی از لوسیون را بر روی کفش قرار داده و به کمک برس آن را براق نمایید.
- اثرات سفید و املاح را روی بوت های زمستانی با محلولی از یک فنجان آب و یک قاشق غذاخوری سرکه و مالیدن پارچه آغشته به آن پاک نمایید.
- ریختن نمک در کفش هایی که بو می دهند باعث می شود با جذب رطوبت از بوجود آمدن بو جلوگیری نماید لذا بهترین زمان برای ریختن نمک در کفش شب می باشد.
- خرید چرم مرغوب و با دوام که سالیان زیاد قابل استفاده است اولین قدم برای استایلی مناسب و البته صرفه جویی در هزینه هاست.
برای افزایش عمر کفش ها باید …
کفش های مهمانی و رسمی را درون یک جعبه قرار دهید و روی آن را با تکه ای پلاستیک یا دستمال کاغذی بپوشانید و در داخل کمد لباس ها و یا جاکفشی نگهداری کنید.
کفش ها نباید در محل نامناسب و زیر فشار وسایل دیگر قرار گیرند. نکته حائز اهمیت دیگر رسیدگی کردن به این کفش ها به وسیله اسپری ها و واکس های مخصوص است.
انواع اسپری که باعث از بین رفتن لکه های کفش می شوند و همچنین سایدگی های کفش هایی با خاصیت ضد آب را پوشش میدهند، برای نگهداری از کفش های چرم و جیر مناسب خواهند بود. اما به این نکته توجه کنید که قبل از اقدام به اسپری کردن کفش ها، ابتدا گرد و غبار آنها را به وسیله مسواک یا برس کاملا پاک کنید. در صورتی که این عمل را انجام ندهید این ذرات به عمق بافت کفش نفوذ میکنند و موجب کدر شدن و تغییر رنگ آن میشوند. سپس با یک دستمال خشک و نرم و بعد با یک دستمال مرطوب کفش را تمیز کنید و اجازه دهید کفشتان کاملا خشک شود.