به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بی شک، شیوه تربیت فرزندان تأثیر بسیاری روی موفقیت در زندگی و آینده آنها دارد. پدر و مادرِ آگاهی که روش های درست برخورد با فرزند خود را می دانند و از روش های درست تربیتی استفاده می کنند، نقش مهمی در موفقیت و پیشرفت او در زندگی دارند. برای موفقیت فرزندان خود باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم و چه مواردی را رعایت کنیم؟ در ادامه با اشاره به نتایج بررسی های انجام شده درباره تربیت فرزندان به این پرسش مهم پاسخ می دهیم
وقتی می گوییم کودک را به انجام کارهای روزمره وادار کنید مقصود این نیست که با اعمال زور و خشونت این کار را انجام دهید بلکه منظور این است که با برنامه ریزی های دقیق و مرتب بودن و تعریف کردن جایگاه کودک در خانه و خانواده انجام کار های روز مره را تبدیل به یکی از عادت های رفتاری کودک کنید .
۲ – آموزش مهارت های زندگی به کودک که خود شامل چند مورد است :
الف ) توانایی تصمیم گیری در کودکان :
در این مرحله ضمن آموزش فکر کردن به کودک ، مهارت تصمیم گیری صحیح برای دستیابی به موفقیت در عرصه های مختلف زندگی را به کودک یاد دهید .
ب ) آموزش مهارت های برقرار کردن ارتباط با دیگران :
در این مرحله ؛
بیان احساسات برای ارتباط بهتر در کودکان ،
رعایت ادب و نزاکت در کودک ،
آموزش عذرخواهی کردن به کودکان ،
مذاکره کردن در کودکان ،
روابط عاطفی در کودک ،
روابط اجتماعی در کودک ،
کنترل پرخاشگری کودک ،
مهار کردن لجبازی کودک
و هر آن چه که شامل مهارت های اجتماعی برای برقراری ارتباط موثر با دیگران است ، به کودک آموزش داده می شود .
۳ – داشتن انتظارات بالا از کودکان :
مطالعات نشان می دهد که کودکان در حد انتظارات پدر و مادر خود زندگی می کنند . انتظارات والدین اثر زیادی در آن چه که کودکانشان در آینده بدست می آورند ، دارد . والدینی که آینده ی کودک خود را در مثلا دانشگاه و محیط آکادمیک می بیند به نظر می رسد که برنامه های کودک را صرف نظر از درآمد ها و دارایی های دیگر خود به سمت رسیدن به آن هدف طراحی می کنند .
در توضیحات بیشتر برای سه مرد فوق باید بگوییم که بچه هایی که کار های خانه را انجام می دهند در آینده قابلیت همکاری و همدلی بیشتری را در جامعه دارا می باشند . بعلاوه کودکان با توجه به وظایفی که بر عهده می گیرند حتی مسئولیت پذیری را به خوبی می آموزند .
شما می دانید که مسئولیت پذیری چقد می تواند عنصر مهمی در کسب موفقیت باشد . زمانی که ما بتوانیم کودک خود را مسئولیت پذیر بزرگ کنیم گویی که نصف راه را برای رسیدن به موفقیت کودک و در نهایت داشتن کودکی موفق رفته ایم .
کودکانی که از شایستگی اجتماعی بالاتری برخوردارند خیلی راحت تر با همسالان خود ارتباط برقرار می کنند ، احساسات دیگران را بهتر درک می کنند و قادرند مشکلات را به تنهایی حل کنند و در آینده امکان بیشتری برای ورود به دانشگاه و اخذ مدرک و یافتن شغل مناسب را دارند .
الگوپذیری کودکان از والدین
در توضیح عامل سوم بررسی ها نشان می دهد که معمولا بچه ها مطابق با انتظارات والدین خود عمل خواهند کرد . به طور کلی رفتار و تربیت بچه ها تابعی از نحوه برخورد و رفتار والدین می باشد و این بر اساس همین الگوپذیری کودکان از والدین است . به طوریکه مطالعات نشان داده است والدینی که رابطه بین آن ها و کودکانشان محکم تر و صمیمی تر بوده و رابطه اصولی تر و بهتری با فرزندان داشته اند ، احتمال موفقیت فرزندانشان در آینده بیشتر است . نیز هماهنگ بودن والدین در تربیت کودک می تواند در برقراری ارتباط موثرتر با فرزندان مفید واقع شود .
اگر چه عوامل ذکر شده تنها عوامل موثر در موفقیت بچه ها نیست اما همچنان بیشترین تاثیر را در این زمینه داشته اند .